zondag 29 juni 2014

De eerste nacht

Dank je wel voor jullie lieve wensen en reacties. De eerste nacht was toch wel bijzonder. Zoals altijd ging ik als laatste naar bed. Beetje eng vond ik de achterdeur met grote ruit. De vloer op de gang kraakte ineens wel hard ook. Mijn tanden (en kiezen :)) had ik in het oude huis al gepoetst.

Inslapen ging vrij vlot. Ondanks een feest (ja, echt... schuin achter ons huis).
Hoe laat ik wakker werd om te plassen weet ik niet. Op Crocjes naar beneden, vanwege loslopende schroefjes en overig stof en stukjes. Boven is ook een toilet in de badkamer. Aangezien die aan de kamer van onze dochter grenst, wilde ik het risico niet nemen om haar wakker te maken.

Gelukkig viel ik daarna vrij vlot weer in slaap. Manlief stond rond half negen op. Ik ben iets langer blijven liggen. Toen onze dochter op stond ben ik er ook uitgegaan. Ontbijt met zijn drietjes in de nieuwe woonkamer was wel een beetje onwennig. De ramen in de kamer heb ik gisteravond afgeplakt met patroonpapier. Aangezien ik de kozijnen nog moet aflakken en we nog achter gordijnen aan willen, hebben we zo toch een beetje privacy.

Ik had gehoopt dat we vandaag het oude huis helemaal leeg en schoon zouden hebben. Helaas is dat niet het geval. Een kamer is leeg, op de lamp na. Wel is alle kleding over. Van mijn ouders hebben we twee van die kledingrekjes te leen. Samen met twee houten kasten staan die langs de wand op de slaapkamer. Een groot gedeelte van de kleding had ik in een koffer meegenomen. Daar ga ik zo het laatste van uitpakken.

Om 16.45 uur hebben dochter en ik nog wel 'ruig' boodschappen gedaan. Man houdt zich altijd aan het briefje. Ik denk meestal in maaltijden, wat extra voorraad EN lekkere dingen. (Daarom mocht ik op een gegeven moment geen boodschappen meer doen haha). Dus gaven we in 15 minuten, inclusief zegels 52 euro uit. Maar... nu hebben we ook wat dingen op voorraad (I love my kelderkast).

Ik heb vandaag nog twee wassen gedraaid en gedroogd. Het weer was erg wisselvallig. Zal de meterstanden noteren. Aangezien de verwarmingsketel ook weer draait. De druk van de ketel loopt trouwens steeds (voor mijn idee) snel terug. Vandaag van 2.0 naar 0.9 bar. Nu heb ik me nog niet zo verdiept in de ketel (spoedcursus vanaf morgen). Heeft iemand van jullie een idee waar dat aan kan liggen?

Manlief is nu nog even terug naar het oude huis. Wat laatste dingen halen, de rest doen we morgen met zijn twee. Ik heb hem gevraagd ook ons (megagore, want ik heb met haarverf geknoeid, douchegordijn mee te nemen). Testen we vanavond de douche. Koop ik morgen een nieuw gordijn.

Zo fijn dat ik morgen nog vrij ben. Het kapotte glas wordt vervangen. Evenals het ruitje naast de deur. En de gepensioneerde loodgietersvriend van mijn vader komt morgen langs. Voor het installeren van de nieuwe thermostaat (die lag hier nog in de la en hoort bij de ketel). Plus we gaan vragen wat het gaat kosten als hij onze lekkende dakgoot gaat repareren.

Morgen wil ik dan ook heeeeeeeel graag mijn kozijnen aflakken, de nieuwe lamp ophangen en op zoek naar een leuke constructie voor de gordijnen. Zo jammer dat ik niet nog een week vrij ben.

Onze dochter heeft haar laatste schoolweek. Met een druk programma. Morgen hoeft ze pas om 11 uur op school te zijn. Ze gaan klimmen met groep 8, in zo'n klimcentrum en daarna eten bij de McD. Dinsdagavond try out van de musical. Woensdag naar haar nieuwe school, om kennis te maken met haar klas. ('s Avonds mogen wij). Donderdagavond diner en musical voor de ouders en genodigden. Daarna slapen ze met de hele groep 8 bij een van de kinderen uit haar klas. Vrijdagmorgen halen we ze daar op, gaan ze nog 1,5 uur naar school om op te ruimen en afscheid te nemen. Vrijdagavond generale repetitie voor haar musical van de muziekschool. Zaterdagmiddag nog oefenen. Zaterdagavond de uitvoering. Nou, ik word al moe bij de gedacht. Zondag stort ze waarschijnlijk volledig in. (ik ook denk ik haha). Gelukkig heeft ze daarna vakantie.

De eerste week moet ze zich alleen redden thuis. (Of ze mag bij mij mee naar het werk, maar ik denk dat ze er weinig voor voelt om elke dag om 7 uur in de auto te zitten). Daarna hebben wij ook EINDELIJK vakantie. Twee weekjes helaas. We hebben besloten om thuis te blijven. Want nu hebben we een huis met een tuin :) en mogelijkheden genoeg in de buurt om leuke dingen te doen.

Nou, megalange blog. Goed dat je het tot hier gered hebt. In de categorie koffers uitpakken, ga ik nog even een koffer uitpakken.

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat de eerste nacht bevallen is! Over de ketel: als de druk snel terugloopt (en dat doet hij bij jou, want eigenlijk zou je 'm hooguit eens per jaar bij moeten vullen), dan zit ergens een lek in het circuit. Het is dus handig om je buizen - en dan vooral je koppelingen - even langs te lopen. Kijk ook b.v. of de aftapkraan bij de ketel zelf wel goed dicht zit. Ik heb hier hetzelfde gehad. Ondanks tig speurtochten niets kunnen vinden, maar uiteindelijk bleek ergens inderdaad toch een lekkende leiding te zitten. Dat ging zo zachtjes dat je nergens iets van lekkage merkte, maar de druk zakte hierdoor wel. Dat is onhandig, maar ik heb me laten vertellen dat het ook niet goed voor je ketel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk in jullie nieuwe huis!
  Heel veel geluk er mee, zo te lezen is er al heel wat gedaan , maar moet er ook nog wel wat gebeuren.Wij konden gelukkig zo overstappen op wat verf en behangen na.
  Wij zijn dan ook totaal geen klussers en kozen daarom ook bijna voor een kant en klaar huis;)
  Maar zo te lezen wordt het dan echt jullie paleis!
  Succes nog voor de komende tijd!
  Groetjes,Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te horen dat je lekker hebt geslapen in het nieuwe huis. Jullie hebben er hard voor gewerkt.

  Vergeet niet om de naam van je blog aan te passen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf me verbazen over je tomeloze energie en daarmee bedoel ik eigenlijk dat je na een dag werken/ klussen nog kans ziet om te bloggen om je volgers op de hoogte te houden van het wel&wee onder de kap van twee! Veel geluk en gezondheid toegewenst in jullie nieuwe huis en sterkte de komende week!

  Groet, Veronique.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het een nieuwe ketel? dan hoeft er misschien niets aan de hand te zijn, het jaar dat wij een nieuwe ketel hadden moesten we wel 4x bijvullen, daarna dus niet meer nog maar 1x per jaar zosld normaal.lekker genieten nu in jullie nieuwe huis!
  gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Expansievat kaduuk? En veel geluk in je nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het goed is gegaan. Toch zou ik wel direct gebruik maken van de badkamer. Dat hoort dan bij de nieuwe geluiden in een huis. Bij ons ligt de kamer naast zoonlief. Wij spoelen alleen 's nachts niet door.
  Mijn dochter heeft ook zo'n programma, maar heeft nog een week meer te gaan. Zaterdag kennismaken met de nieuwe klas en rondleiding op school. Maandag is vrij omdat hier kermis is. Volgende week dinsdag musical overdag en 's avonds voor ons. Woensdag black and white party en de uren volmaken op school. haha. donderdag morgen ontbijt en dan worden ze om 11 uur door de hele basisschool uitgezwaaid. Pffff moet nu al huilen als ik eraan denk. Onze laatste die de basisschool verlaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry nog wat vergeten. Pasgeleden hadden wij het ook dat constant de waterdruk wegliep. Expansievat was stuk. Kostte maar een paar tientjes om deze te vervangen, dus dat stelt niet veel voor gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel geluk in jullie nieuwe huis....
  Enkele jaren geleden zakte de druk van onze chauffageketel ook altijd. Aangezien het een nieuwe ketel was, dachten wij aanvankelijk dat er 'iets' mis was met de ketel maar na een controle bleek het drukverlies niet van de ketel zelf te komen. De chauffagist heeft toen alle koppelingen, alle radiators gecontroleerd maar er was niets mis mee dus vermoedde hij een ondergronds lek in de chauffagebuizen.
  We hebben onze verzekeringsmaatschappij gecontacteerd en zij hebben een lekzoekbedrijf laten komen om het lek op te sporen (zonder breekwerk). De lekzoeker vond een lek ergens onder de badkamervloer (gelijkvloers). We konden wel niet anders of de badkamervloer openkappen om de kapotte chauffagebuizen te laten vervangen. De lekkende buis was op een bepaalde plaats volledig doorgeroest. Tijdens het breekwerk constateerden we eveneens een lek in een buis van de waterafvoer van de lavabo's. Het waterverlies via die buis is wellicht de oorzaak geweest dat die chauffagebuis is beginnen roesten.
  We hebben dan maar de volledige badkamer vernieuwd aangezien de vloer al opengekapt was, de wandtegels geschonden..... Het lekzoekbedrijf hebben wij niet moeten betalen aangezien dat in onze verzekeringspolis inbegrepen is.
  Ik hoop voor jullie dat het drukverlies van de ketel niet te wijten is aan een ondergronds lek. Veel succes in de zoektocht naar de oorzaak van het drukverlies.....

  BeantwoordenVerwijderen