woensdag 25 juni 2014

Bergen werk

In twee avonden, 'toverde' mijn vader, samen met een vriend van hem, een fantastische wastafelkast in elkaar. Een aantal maanden geleden kochten we via Marktplaats een meubel voor maar 25 euro. Met dubbele wasbak, kranen, kastjes eronder, de hele prut zeg maar. Het was bijna niet te tillen en had wat beschadigingen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Alleen was dus de vraag hoe het bevestigd zou moeten worden aan het dunne wandje van de dakkapel, waar de badkamer ook in zit. Mijn vindingrijke vader bedacht dus een super constructie. Maakte alles passend en werkte het af met planken van de eikenhouten vloer. Ik zou bijna foto's gaan plaatsen :) zo blij ben ik met het geheel. De kranen moeten nog wel aangesloten worden. Voorheen zat er namelijk maar een wasbak, met ook maar een kraan. Een andere vriend van mijn vader is een gepensioneerd loodgieter. Na bijna 6 weken vakantie, komt hij volgende week terug. Hopelijk heeft hij dan tijd om ons te helpen.

Ik dacht vandaag bergen werk te verzetten. Om 08.45 uur had ik mijn eerste twee verkopen via Marktplaats. Een stoel en een zitzak gingen de deur uit. Ondertussen had ik de pijn aan mijn onderrug zoveel mogelijk genegeerd. Duh... ik weet heus wel rug, dat je overbelast bent, van achterlijk lang achter elkaar klussen, zittend werk overdag en vrijwel geen ontspanning... Maar, nog heeeel even, dan zijn we verhuisd en mag je ontspannen op de nieuwe bank liggen. Met een brei- of haakwerkje.

Was gedraaid, beetje opgeruimd, paracetamolletje erin en toen naar het nieuwe huis. Zag ik daar net mijn moeder naar binnen lopen met een lange trap. Ze wilde de ramen wassen. Ik wilde de kozijnen schilderen. Dat ging niet samen. Gezien de pijn in mijn rug en mijn frustratie daarover, was ik niet al te vriendelijk. Het leek er op of mijn moeder weer naar huis zou gaan. Tot ik besefte, dat dat wat voor mij nog wel eens aanvoelt als 'bemoeizucht', van mijn moeder alleen maar haar manier is om mij te laten weten dat ze veel om me geeft. Dat schoonmaken iets is waar zij goed in is en waar ze mij dus mee ontlast.... 

Ik heb dus eindelijk alle kozijnen aan de binnenkant voor de tweede keer gegrond. Moeders heeft alle ramen aan de buitenzijde gedaan :) Ook nog heerlijk de nieuwe deuren gesopt. En onze oude oven. Want.... we hebben nog weer een ander plan voor de keuken. Maar daarover binnenkort meer. Nu eerst eens zorgen dat we weer wat te eten krijgen met zijn allen.

2 opmerkingen:

  1. Nou, een foto of bouwtekening zou niet gek zijn ;) Wij gaan over een paar weken ook onze badkamer onderhanden nemen. Hebben ook een dubbele wasbak op MP gekocht en zijn nog zoekende (denkende!) naar een meubel waar ie op kan staan! Pas je wel op met je rug dat je het niet erger maakt :( Klus ze!! Ik volg je al een tijd en geniet op afstand van jullie vorderingen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heeeeeel misschien ga ik dat wel doen. Bloggen met foto's hier. Moet ik nog even over nadenken. Want zo redelijk anoniem is wel fijn. Bouwtekening van een wasmeubel heb ik helaas niet. Ik heb een vader die gewoon iets bedenkt en dan maakt. Als je me een mailtje stuurt, dan wil ik je wel een foto sturen van ons kastje. Ter inspiratie.

      Verwijderen