30 mei 2014

Woonlasten

Of ik weer geld had 'doorgeschoven' naar de spaarrekening, vroeg manlief zich af. Nou wel een gedeelte, maar niet zoveel als er vandaag werd afgeschreven. Dit was de eerste maand met alle kosten voor de woning. 

208,24 euro bouwdepot
  62,74 euro duurzaamheidslening
166,96 euro duurzaamheidslening 
507,53 euro hypotheek
  18,40 euro premie levensverzekering
--------------
963,87 euro bruto voor de woning

Best een bedrag. Vergeleken met nog geen 340 euro aan huur nu. (Welke we ook nog betalen trouwens :)) De bedragen voor het bouwdepot en de leningen zijn voor een periode van maximaal 10 jaar. Extra aflossen kan daarbij kosteloos met een minimum van 250 euro per keer. Daar gaan we ook zeker zo spoedig mogelijk mee starten.

Gelukkig hebben we nog geen echt onvoorziene kosten met de verbouwing. Alleen het werkloon voor de mensen die we nu langer inhuren. Daar is deze maand ruim 1500 euro naar toe gegaan. Gelukkig zijn we wel een rijk stel, dat dat allemaal kan. Wat zal het fijn zijn als het allemaal klaar is en niet meer hoeft. Kunnen we zelf ook weer eens wat leuke dingen ondernemen.

Gisteren en vanmorgen heb ik hulp gehad van mijn zusje. We hebben de overloop behangen met glasvezelbehang. Nou, mijn hobby wordt het niet. Gelukkig is mijn zusje ook een 'Pietje Precies', dus het zit er superstrak in. Ga ik morgen het overschilderen en zorgen dat de gang zover mogelijk af is.

Uiteraard hoeven we ons ook dit weekend niet te vervelen :). We zijn kindloos. Onze dochter is met mijn zusje, neefje en nichtje meegegaan vandaag. Kunnen we een beetje doorklussen.

Vanmorgen ben ik nog wel even naar de kapper geweest. Was erg noodzakelijk. Ik zag dat mijn haarverf in de aanbieding is, dus die haal ik morgen even. (3 euro besparen lijkt wel weinig in verhouding tot de megabedragen die er uit gaan voor klusmateriaal).

Het 'klusjargon' voor bepaalde materialen zorgde ervoor dat manlief toch een beetje bezorgd was. Ik vertelde dat ik een gat in de balk met 'een sokje' opgevuld had. Hij had mijn oude blauwe sokken in de vuilnisbak zien liggen en dacht dat ik daar een stuk van gebruikt had. Maar ik bedoelde een stukje plastic verbindingsbuis, wat voor electriciteitsleidingen gebruikt wordt, hahaha.

Nou, het is weer laat voor ons doen. Vanaf vanmorgen 9.00 uur bij de kapper tot nu na 22.30 uur is wel weer lang genoeg. Ik neem nog lekker een ontspanningstheetje. Morgen zonder wekker opstaan en hopelijk lekker gezond weer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten