Doorgaan naar hoofdcontent

Twee blauwe enveloppen

Gisterochtend werd ik een beetje brak wakker. Niet van de drank, wel van de lange en rare dag, met een treinreis van 5 uur als afsluiter. Dochter leek in die paar dagen nog wel langer te zijn geworden. Ze had het superleuk gehad bij haar vriendinnetje. In een propvol 'programma' van 3 dagen heeft ze 3 musea gezien (lang leve de museumjaarkaart). Daarnaast is ze nog wezen zwemmen. 

Haar maaltijden bestonden uit chinees, McDonalds, pannenkoeken en nog een keer 'gewoon' patat. Als groente had ze sla bij haar chinees en een appel en een banaan was haar fruitvoorziening in die 3 dagen. Elke avond rond 23.00 uur op bed. Dus.... 

Ze is nu bij mijn schoonouders en kan daar weer bijkomen. Van oma moet ze om 21.00 uur op bed en krijgt ze op gezette tijden fruit :) 

Bij thuiskomst gisteren had ik een aantal verjaarskaarten (wordt helaas elk jaar minder, door de digitale felicitaties) EN 2 blauwe enveloppen. De door ons berekende bedragen zijn ook door de belastingdienst als voorlopige teruggave berekend. Jihaa. Ruim 2300 euro. Nou, kom maar door zou ik zeggen....

Vandaag had ik een dagje opleiding. Ik lag er vannacht wakker van. Het is allemaal wel erg veel in korte tijd. Dus had ik bedacht dat ik uitstel aan ga vragen voor mijn examen opdracht.
Vandaag kwam het ter sprake. Nu blijkt dat ik met 1 druk op de knop 6 weken uitstel krijg. Daar ben ik al een stuk geruster door. De opdracht moet namelijk 11 juli ingeleverd worden en in het laatste weekend van juni willen we verhuizen.
Daarnaast hoef ik de opdracht niet in het kader van mijn werk te schrijven maar mag het ook voor een eigen bedrijf zijn. Op mijn werk heb ik ze dat nog niet verteld, maar dan ga ik het voor een nieuw onderdeel van mijn eigen zaak doen. Heerlijk opgelucht gevoel geeft me dat. De saaiheid van de te leren/lezen/begrijpen stof kan ik dan omzetten in iets creatiefs voor mijn eigen ding.

Vanavond zou er nog een 3e persoon komen voor een offerte van een trap. Kreeg alleen net een sms dat de man (met uitkering, blijkt zonder eigen zaak) het te druk heeft. Fijn voor hem. Ik ben achteraf blij dat hij niet komt. Voelde bij het maken van een afspraak al niet goed. Kreeg vandaag nog wel een offerte binnen voor een mooie trap, inclusief leuningen en hekwerk. Ik denk dat we daar maar voor gaan. Levertijd van 2 weken. Hopelijk kan het nog voor 12 mei. Dan krijgen we namelijk nieuwe deuren.

Nou, tot zover de 'update'. Ga ik nog even op de fiets naar het klushuis....

Reacties

  1. Ik snap niet dat er nog steeds mensen zijn die voor bepaalde werkzaamheden "een mannetje" laten komen. Je hebt dan immers ook geen garantie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Budget technisch is 'een mannetje' vaak wel voordeliger :) Klopt hoor, dat er dan geen garantie is. Daarom ben ik blij dat er nu iemand met een timmerbedrijf het komt regelen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z