Doorgaan naar hoofdcontent

MOE der dag

Vanmorgen kreeg ik van onze dochter een tekening met een hart. Met de tekst dat ik de allerliefste moeder ben van de hele wereld. Nou, is dat even fijn wakker worden.

Gisteravond kreeg ik een appje van mijn zusje, of ik nog iets had bedacht voor moederdag, voor onze moeder dus :) Nou nee, niet echt. Maar ik heb gelukkig nog wel een boel dingen in huis waar ik mijn moeder blij mee kan maken. Misschien maak ik ook wel een tekening, haha.

Uiteraard besef ik dat er ook een heleboel mensen zijn die geen moeder/kind (meer) hebben. En dat deze dag daardoor helemaal niet prettig is....

Gisteren had ik telefonisch contact met de opdrachtgever van mijn creatieve opdracht. Hij was erg tevreden. Of ik nog 1 pagina extra wilde maken en hem dan de factuur wilde mailen. We hebben niets afgesproken over de prijs. Ik mag 'gewoon' het aantal uren in rekening brengen. Maar aangezien ik nog geen vastgesteld 'uurtarief' heb, moet ik zeggen dat ik dat wel lastig vind. 
Ik besef dat dit een luxe probleem is natuurlijk. Hij gaf aan dat hij me ook voor toekomstige opdrachten wel weer in wil huren. Dus is het wellicht handig dat ik me daar toch eens in ga verdiepen. 

Van mijn moeder kreeg ik een prachtige plant voor buiten. Met een lief kaartje met bedeltje eraan. Om me te feliciteren met de opdracht. Zo attent.

De toekomstige huurder kwam ook langs. Een jongen van een jaar of 20 schat ik. Hij kwam samen met zijn ouders en broertje. Hij huurt nu een kamer voor 310 euro per maand. Onze flat heeft 3 slaapkamers. Is geschikt voor een gemiddeld gezin. Ik vind het erg bijzonder dat er een persoon alleen in komt. Maarja, wie ben ik. Hij vond het een prachtige flat (dat is het op zich natuurlijk ook). Hij wilde het laminaat graag hebben. Aangezien wij allang blij zijn dat we niets weg te hoeven halen, heb ik er geen geld voor gevraagd. Dat hij er veel plezier aan mag beleven.

Wel raar, het besef dat we over een paar weken echt weg gaan. Fijn ook, ik verheug me er op, om niet meer heen en weer te hoeven 'pendelen' tussen 2 huizen. Om straks klaar te zijn met klussen en 'gewoon' weer tijd te hebben voor sociale dingen. 

Gisteren heb ik samen met mijn vader verder op zolder geklust. Het wordt ZO mooi. Manlief heeft er wel eens moeite mee om zich dingen voor te stellen zoals ze worden. Mijn vader en ik zien tijdens het klussen zeg maar al het eindresultaat. Nu dat resultaat (afgewerkte kozijnen o.a.) ook in het echt zichtbaar wordt, is het voor man 'tastbaarder'.

Ondanks 'moederdag' ga ik straks nog wel even klussen. Zolder opruimen, laatste gipsplaat sausen, kozijnen schuren en schilderen. Dan kunnen we morgenavond weer verder.

Voor iedereen een fijne zondag verder. 

Reacties

  1. Geweldig toch om te horen dat je de allerliefste moeder van de wereld bent!
    Fijn om te lezen dat je het laminaat kunt laten liggen, dat scheelt weer.

    Ik wens je een hele fijne Moederdag :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z