zaterdag 31 mei 2014

Mei is weer voorbij

Ik schrijf 'mei is weer voorbij' en ik moet direct denken aan dat liedje: 'Het is weer voorbij, die mooie zomer..." Dat heb ik vaak, dat ik ergens een liedje bij denk. Tijdens het klussen hebben we tegenwoordig Freeze FM aan staan. Bijzonder hoe dat werkt in mijn hersenpan. Nummers die ik jarenlang niet heb gehoord, kan ik dan zo meezingen qua tekst.

Vandaag hebben we aardig wat meters gemaakt. Manlief heeft bijna alle vloerplanken van onze eikenhouten vloer behandeld. Tsjonge, jonge, wat een werk heeft hij daar aan gehad. Gelukkig was het een wel heel voordelige vloer. Alle lijmresten zijn verwijderd en alle 'groeven en veren' zijn nagekeken. Hij moet er nog een paar fresen. Na het leggen gaan we de bovenkant schuren en dan waarschijnlijk van een 'white wash' voorzien.

Ik heb alle glasvezelbehang geschilderd. In de categorie NIET mijn hobby. Het is wel heeeeeeel mooi geworden. Ik moest zowat een zonnebril op, zo wit is het nu op de overloop. Morgen lak ik de balken voor een tweede keer. Daarna eindelijk maar toch verder behangen in onze slaapkamer. Tijd begint te dringen. Met nog een week of 4 te gaan voor we gaan verhuizen.

Ben vergeten haarverf te halen. Beetje jammer, wel aan gedacht, maar daarna ging ik op in de andere verf :) Ik ben zelfs nog een klein beetje verkleurd trouwens in mijn gezicht. We aten een patatje op ons eigen terras. Heerlijk in de zon.

Morgen is mei echt voorbij. Jammer, want ik vind het zo'n fijne maand. In juni is het op een gegeven moment de langste dag. Daarna wordt het langzamerhand weer eerder donker.

Ik mag wel vast gaan nadenken over een andere titel voor mijn blog.
Straks woon ik (wonen we) niet meer twee hoog achter.
Het rijke wijf in een twee onder een kap vind ik niet zo leuk.
Iemand nog ideeën?

4 opmerkingen: