zaterdag 17 mei 2014

Beugelbekkie deel twee

Gauw een blogje op de zonnige zaterdagochtend. Afgelopen woensdag kreeg onze dochter een beugel. Ik werd op dinsdag gebeld, dat haar beugel binnen was (komt/kwam uit Amerika).

In ruim 1,5 uur was het 'gepiept'. Een bek vol met ijzer, zoals mijn vader zegt. Zo erg als ze zich erop verheugde om de beugel te krijgen, zo vervelend vindt ze het nu. Alles doet zeer, kauwen gaat nog niet en slikken is ook lastig. Zielig hoor. Maargoed, ze beseft dat ze het van ons niet hoefde :) en dat ze er een mooi recht gebit aan overhoudt. Over iets van 1,5 jaar.

Dit weekend op het klusprogramma:
-gaatjes en naden vullen bij het plafond op de overloop
-plafond sauzen 
-balken schilderen
-behangen op onze slaapkamer
-laatste stukjes schilderen op zolder
-radiatoren schilderen

Update 22.17 uur... Van bovenstaande heb ik bijna niets gedaan. Tsjonge jonge, wat lopen die dagen toch altijd anders. Mijn vader heeft het grootste gedeelte van de muur in de woonkamer klaar gemaakt. Die heb ik vanavond voorzien van tempex. Kan er morgen gips of. Ik heb wel nog veel dingen gehaald bij de P.raxis. Onder andere glasvezelbehang voor de overloop boven. Gelukkig morgen weer een dag :) 

Nou, er zijn vast nog meer dingen, maar dit vind ik al wel genoeg.
Het blijft zonnig vandaag, dus de zonnepanelen kunnen lekker hun best doen.

We hebben trouwens nog een voordeel met ons voorschotbedrag van de energie leverancier. Een tijd geleden schreef ik over het schokeffect van het oorspronkelijke bedrag. Nu heb ik de nieuwe meterstanden doorgegeven. Op basis daarvan, komen we uit op een bedrag van 38 euro per maand. Omdat dat niet heel realistisch is (we klussen er alleen maar) hebben we het aan laten passen van 175 eur naar 125 euro per maand. Scheelt nu toch weer 50 euro per maand.

Vakantiegeld komt ook over een week, dus dan zijn we weer een lekker rijk stel.
Wat doen jullie met het vakantiegeld? Echt besteden aan de vakantie? 

5 opmerkingen:

 1. Onze dochter heeft dinsdag de onderbeugel gekregen en volgende maand boven. Vooralsnog gaat het hier goed.
  Het vakantiegeld is helemaal op. slik. Heb vandaag een elektrische fiets gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh een beugel in twee keer, dat was misschien wel beter geweest voor onze dochter. Vandaag was ze zelfs een beetje ziek van alles. Keelpijn, dikke lippen...
  Wat gaaaaaf een electrische fiets. Prima investering toch van het vakantie geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste paar dagen met een nieuwe beugel in zijn de 'ergste' dagen. Advies geef iets warm te eten/drinken (soep - warme thee) dat geeft verlichting. Over een paar dagen gaat het beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een beugel in twee keer plaatsen is twee keer pijn lijden. Je kunt alsnog niet kauwen, onder doet eerst pijn, ben je daaraan gewend kun je weer niet kauwen want dan doet boven pijn. Daarnaast vooral de eerste keren dat de beugel wordt gesteld zal ze er weer last van hebben.
  Zacht voedsel, soep, vla, smoothies, dat gaat prima.
  Ik nam zelf paracetamol voor ik heenging, daarna ging ik terug naar school. Ik nam een dag elke vier uur een paracetamol en een dag om de acht uur.

  Vakantiegeld gaat hier altijd op de spaarrekening. Voor onze vakantie spaar ik wat overblijft van de boodschappen. Meestal kom ik rond de tweehonderd euro uit. Mijn oma en mijn ouders geven ons altijd een euro of twintig. We leggen ons verjaardagsgeld in een vakantiepotje. Lekker een nachtje weg, uit eten, een leuke activiteit en een paar dagen goedkope camping. En als we toch nog meer weg willen een gratis nacht op een Staatsbosbeheerplekje. Koud stromend water dat je eerst moet koken voor je het mag drinken..
  Dit jaar kopen we verf en een ladder van de spaarrekening.

  Ik hoor regelmatig dat mensen hun volledige vakantiegeld erdoor jagen om ook naar frankrijk, spanje, marokko, egypte te gaan. En dan is de wasmachine kapot en kunnen ze geen andere kopen..
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van het vakantiegeld van man gaan we met z'n viertjes twee weken naar Griekenland incl. de uitgaven ter plaatse. Mijn vakantiegeld sparen we.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen