zondag 27 april 2014

Verhuisdatum vastgesteld

Afgelopen week kregen we weer een blauwe envelop in de bus. 
Helaas, nog geen bericht over de teruggave. 
Het was een mededeling, dat de belastingdienst, onze gegevens over onze inkomsten uit 2012 had doorgegeven aan de verhuurder.
Prompt ontvingen we ook een brief van de verhuurder, dat per 1 juli onze huur met 6,5% verhoogd wordt.

Dus gaan we per 1 juli verhuizen :)
Hopelijk lukt het allemaal eerder hoor. Maar de huur zeggen we per die datum in ieder geval op.
Gisteren heeft mijn vader het plafond op de zolder helemaal dicht gemaakt. 
Alle gipsplaten zijn nu op. Restjes glaswol ook. (Hergebruik plus). 
Aan mij de taak als deskundige op het gebied van gipsplaatvuller 
(ik kan zo in het A.labastine promoteam) alle gaatjes en naadjes te vullen.

Ik heb gisteren in de douche ontbrekende mozaiek tegeltjes geplakt. Gelukkig had de vorige bewoner daar nog een doos van achter gelaten.
Met speciale lijm/kit, die mijn vader voor zijn boot gebruikt. 
Werkte niet zo heel soepel. Ben natuurlijk maar zo geen expert. 
Dus 1,5 uur verder voor ik het wist.

Ondertussen had manlief een 'nieuw speeltje' te leen. Op de eikenhouten vloerplanken zaten aardig wat lijm resten. Dat had ik helaas niet gezien. Wel op een aantal hoor, maar het bleek op alle planken te zitten. Dus hadden we (nouja, vader, zwager en man) al een begin gemaakt met het eraf beitelen.
De laatste resten zijn er nu afgehaald met een lamellen slijpschijf. Geen idee hoe zo'n apparaat heet. 

Overige leuke zaken.
Onze dochter heeft met de schoolband opgetreden. Ze speelt daarin gitaar, ukelele en electrische gitaar. Niet tegelijk hoor, maar bij verschillende nummers.

Ze is aangenomen op de middelbare school van haar keuze. Vrijdag lag de brief in de bus. Fijn nieuws voor de vakantie aan. Ja, zij heeft twee weken vakantie. Wij helaas niet. De verlofuren gaan er in een rap tempo door bij mij.

Vandaag is het een rust/balans/organiseer/beetjeklussen/ontspan dag voor ons. 
BTW aangifte staat op het lijstje. Zal wel nihil zijn, want ik ben alleen maar aan 't klussen geweest de afgelopen maanden. Verder wil ik nog een muur witten in de woonkamer. De balken verven op zolder. Ondertussen kan man dan de keuken opruimen. We hebben namelijk besloten om in de keuken electrische vloerverwarming te (laten) plaatsen. Volgens mijn vader is de houten vloer die daar in ligt te dik voor. Dus hebben we bedacht dat die vloer wel naar boven kan, in onze slaapkamer en op de overloop.

Ach, en zo verzinnen we elke dag wel weer iets nieuws. Huiswerk is ook nog een punt en dan vanavond toch naar het bronnenbad. Even al die overbelaste spieren ontspannen. Gelukkig kan ik nog typen.

Ik hoop op een zonnige dag, de zonnepanelen deden het super afgelopen vrijdagmiddag. een opbrengst van 12 kWh maar liefst van de paar uurtjes zon op de middag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten