zondag 20 april 2014

Moderne agenda's

Vandaag hadden we een rust(ige) dag. Heeeeeeerlijk uitgeslapen vanmorgen. Bij de bieb heb ik een aantal series op dvd meegenomen. Gisteravond hebben we vier afleveringen van Divorce gekeken. Even ontspannen op de blauwe bank. 
We hebben gisteren namelijk 'meters gemaakt' met klussen. Er is licht op zolder. Met allemaal nieuwe draden en leidingen heeft mijn vader twee punten voor lampen bepaald. Ook komen de stopcontacten aan de muur in plaats van op de balken. Van alle gipsplaten zijn de gaatjes dicht en de opvallendste naden gevuld. Het plafond begint ook vorm te krijgen. We hebben alle gipsplaten voorzien van een soort van fixeermiddel. Morgen hebben we schilderhulp. Dus hebben we vandaag de zolder opgeruimd en gestofzuigd.

Verder lekker even buiten gezeten in het zonnetje. Onze tuin is nog helemaal niet leuk, maar dat mag de pret niet drukken. Daarna zijn we een eindje gaan rijden en hebben we heerlijk bij Lilly's een ijsje gegeten. 

Thuisgekomen ben ik aan de slag gegaan in de keuken. Onder het motto 'nix in the fridge' (was volgens mij ooit een tv programma, klopt dat?) heb ik toch wat eetbaars gemaakt. Gisteren hadden we de luxe om bij mijn ouders te mogen aanschuiven. Op mijn verzoek aten we aardappels en bloemkool. Dat smaakt alleen maar lekker wanneer ik het daar eet haha. Daar was nog wat van over, wat mijn moeder weg wilde gooien. Dat vond ik zonde, dus kreeg ik het mee naar huis.

Ik brouwde een bloemkool/groentesoep. Bakte de aardappeltjes op en bakte vier bijna over datum eieren tot een roerachtige geheel. 'Lekker goedkoop zat worden' zou mijn vader zeggen.

Nu dochter voorzien is van een iPhone, hebben we besloten over te gaan tot onze digitale, moderne agenda'a. Gelukkig kon onze dochter (!) uitleggen 'hoe en wat'. Dus in een overzicht zie ik wie, wat te doen heeft. Handig hoor. Al blijf ik meer gecharmeerd van mijn Filofax. 

Heel wat anders. Voor de hele schuine kant op zolder zijn we aan't kijken naar kast mogelijkheden. Op Pinterest heb ik wel een en ander gevonden. Wie weet heeft een van jullie nog (budget)ideeën?

1 opmerking:

 1. Kijk eens hier: http://www.mathijsvandenbroektimmerwerken.nl/?m=8&a=31
  Als je een beetje handig bent, kun je het zelf maken!

  groet,
  Jelle
  http://wijlossenonzehypotheekextraaf.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen