Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
29 april 2014

APK en overige autozaken.... Bleeeerghhh

Vanmorgen kwam ik in alle vroegte bij de garage voor de APK van mijn auto.
Ik gooide, zoals afgesproken de sleutel met een briefje met mijn telefoonnummer in de brievenbus. Toen ik wegging viel mijn oog op een briefje op het raam. "Wegens vakantie gesloten". Aaarghhh.

Ik reed met een collega mee (de garage ligt aan de weg naar het werk, altijd handig). Ondertussen appte ik met manlief. Of hij de reservesleutels mee wilde nemen. Voor het geval dat....

Dus hij fietste 25 minuten extra, naar mijn werk, om sleutels te brengen (zooo lief). Vanmorgen 'hing ik van overleg aan elkaar' op mijn werk. Dus ik had de garage nog niet gebeld om te vragen hoe het zat.

Bleek dat ik al gebeld was. De man van de garage is zijn APK papieren kwijt. Ik dacht als in, hij weet niet meer waar hij ze heeft neergelegd. Iets te naïef... Hij kon de auto wel keuren bij een collega garage. Dus....

Werkzaamheden aan de Fiat. Een andere achterband. Twee vervangende koplampen (zaten los... ik vond al dat ik slecht zicht had), een andere achterband. Nieuw ruitenwisservloeistofreservoir (<- goeie voor Wordfeud of Scrabble) en een andere benzinedop.

Waar ik dan aan moest denken, qua kosten. Nou.... tussen de 250 en 300 euro.
Altijd jammer, zulke bedragen. De oldtimer op M.arktplaats heeft nog geen reacties opgeleverd (ik zal wel weer te eerlijk zijn in mijn omschrijving).
Een andere collega kent nog wel iemand in de autohandel. Die biedt 150 euro.
Compenseert net de kosten voor de motorrijtuigenbelasting welke niet terug komen bij verkoop :(

Auto's... bleerghh. Het is fijn wanneer ze doen wat ze moeten doen. Gelukkig hebben we een 'potje' voor de auto, qua kosten. Nou ja, niet alleen voor de auto.

Wat doen de verstandige lezers en lezeressen hier, autotechnisch?
Elke maand een bedrag reserveren voor onderhoud en afschrijving?

Would you like to comment?

 1. Inderdaad jammer, zulke kosten. Zeker omdat het soms in een groot gat lijkt te verdwijnen.
  Ik zou zeker geld reserveren voor een afschrijving, vooral als je kinderen hebt en dus wat afhankelijker bent van de auto. Wij hebben vorig jaar besloten er geen terug te kopen, want niet nodig, maar ik heb bij mijn ex gezien dat hij maar bleef 'oplappen' voor elke keer een paar honderd euro, omdat hij geen geld had voor een 'nieuwe' auto. Maar binnen een jaar tijd was hij hetzelfde aan reparatiekosten kwijt als een beetje goede, relatief nieuwe tweedehands Alto of Panda kwijt was geweest, maar hij zat nog steeds met een barrel dat achteraf niet eens meer apk mocht krijgen. Dus geld voor een andere auto reserveren kan goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik reserveer per jaar 500 euro voor de auto voor kosten. Voor de aanschaf van een andere ben ik deze maand weer begonnen met 500 per maand over een periode van 2 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer mijn inkomen het weer gaat toelaten leg ik elke maand geld weg voor APK, vervanging ed. Nieuwe ruitenwisser, lampjes ed wat een goede vriend kan vervangen doe ik van mijn boodschappen budget, de meeste dingen zijn prima te koop bok halfords oid...

  BeantwoordenVerwijderen