Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
05 maart 2014

Scharnieren, plugjes, moertjes en boutjes

Aaaaaarghhhh... Ik heb vierkante ogen van ruim twee uur benodigdheden op een projectlijst zetten. Online hoor, dat wel. Want, ik heb nog niet alles....

Zodra ik bij ons nieuwe huis de auto start, rijdt ie al bijna automatisch richting bouwmarkt :) Vanavond was ik weer materialen halen. Wat een crime vind ik dat. Thuisgekomen met de verkeerde scharnieren. Wel had ik een lamp voor aan het plafond voor dochter gevonden. Ledlamp erbij gekocht. Nu de lamp er hangt, dankzij mijn vader, vind ik hem toch niet zo leuk. Maargoed. Hij is er heel lang mee bezig geweest, dus het is wel goed.

Dus is online handiger, goedkoper en er is deze week weer een actie, met gratis bezorging. Dus alle lange spullen zoals plinten, afwerklijsten, panlatten, cv buis enzovoorts, mogen lekker gebracht worden.

Vanmiddag de eerste afspraken gemaakt naar aanleiding van de offertes.
26 maart worden de zonnepanelen geplaatst. De offerte van de kozijnen/het glas is vanmiddag getekend en door de vertegenwoordiger opgehaald. Morgen word ik gebeld over een inmeet afspraak. Voor wat betreft de isolatie. We hebben gekozen voor pur in de spouwmuur, dat is een nieuwe vorm, die snel droogt (binnen enkele seconden) en die naadloos sluit.

Isolatie van de kruipruimte willen we met schelpen doen. We hadden een offerte voor pur bij de vloeren. Maar daar heb ik een minder goed gevoel over. Dus morgen maar wat offertes opvragen. Of we de lening daarvoor nog aan kunnen passen weet ik niet. Anders betalen we het zelf.

Nou, ik kan mijn ogen bijna niet meer open houden en mijn mond bijna niet meer dicht. Tsjonge jonge, het is dat ik weet waarvoor we het doen. Alles voor dat leuke huis haha.

Ik ben zo dankbaar dat alles zo voorspoedig verloopt. Gisteren kreeg ik ook nog een H.ema kadobon van een tientje bij de post. Via een abonnement op M.ikrogids, welke ook een tientje kostte. En ook vandaag goed nieuws. Manlief krijgt een loonsverhoging van 5%. Zijn werkgever is zo tevreden over hem. Uiteraard heeft hij het allemaal uitgerekend. Is toch weer zo'n 85 euro extra per maand. De helft van de duurzaamheidslening qua rente en aflossing.

Voor de mensen met een geisoleerde kruipruimte. Hoe hebben jullie het geisoleerd? (Of laten isoleren?). Tips voor een alternatief voor pur zijn welkom.

Would you like to comment?

 1. Ik lees even mee met de commentaren want ook wij zijn ons aan het oriƫnteren wat betreft vloerisolatie. Wij hebben offertes aangevraagd voor schelpen maar ook voor chips (je weet wel die ze als opvulling in pakjes gebruiken) Van pur heb ik zelf nog nooit gehoord als vloer isolatie. Maar welke wij gaan doen zijn we ook nog niet uit. De chips is goedkoper maar vind ik wel belastend voor het milieu...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben er hydrokorrels inliggen, dat reguleert zowel het vocht (oude huizen, last van zwam in de balken!) en isoleert ook goed. Een fijne oplossing! Bij ons is dit gedaan door de oude verkopende partij, omdat dat de woningbouwvereniging was en zij geen huizen wilden verkopen met zwam. De vloeren zijn dus vervangen voor we kwamen, en zij hebben ook de korrels gestort.

  Groetjes, een trouwe meelezer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe heet dat pur wat je in kruipruimte spuit als ik vragen mag.
  Wij zijn ook bezig met voorbereidingen voor vloer en spouw isolatie.
  Ik denk zelf sterk aan tonzon voor vloer, ziet er wel heel goed uit.
  Gr ANNE

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,
  Lees je blog al een tijdje, wij zijn ook volop een huis aan het verbouwen.
  W.b. de kruipruimte: wij hebben piepschuim tegen de vloer gekit, naden dichtgepurd en daaronder dampdoorlatende folie gespannen. Erg low-budget, maar we hebben er wel twee dagen voor in de kruipruimte door moeten brengen.
  Groet, Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook pur in de muren bevalt erg goed. In de kruipruimte denken we over tonzon thermokussens (of van een ander merk). Wij hebben houten vloeren. Ook hebben we 8 zonnepanelen. Die doen het lekker op het moment met dit prachtige zonnige weer. Ik wens je veel succes met het klussen.

  BeantwoordenVerwijderen