Doorgaan naar hoofdcontent

Voorschotbedrag met lichte hartverzakking

's Ochtends na dat mijn wekker (lees mobiel) is gegaan, heb ik de gewoonte, na 5x snoozen om op mijn mobiel snel mijn mail te bekijken. Zo ook vanmorgen. Gisteren hadden we de meterstanden van de nieuwe woning doorgegeven. Vandaag kregen we het nieuwe voorschot bedrag te zien. Het duurde even voor het in mijn beeld verscheen. En ik dacht eerst dat ik het niet goed zag.

283 euro. Per maand. Tsjonge jonge. We betalen hier nu 161 euro per maand. Daar krijgen we aan het einde van het jaar qua stookkosten nog weer de helft terug. Dus netto, zo'n 111 euro per maand aan energiekosten.

Ok, ik weet het, dit is een flat. Met 'bejaarden' onder en boven, die flink stoken. Maar werkelijk, 283 euro. De poging om via mobiel mijn voorschotbedrag aan te passen lukte niet. Morgen ga ik wel even bellen. Er komt dubbel glas, muur- en dakisolatie, stoken gaat gedeeltelijk met de houtkachel en dan moet dat bedrag flink omlaag kunnen. Ik was wel direct wakker vanmorgen haha.

Vanmorgen aanwezig geweest op mijn werk. Ik was er met mijn gedachten niet bij. Gelukkig heeft mijn collega vorig jaar een huis gekocht en weet ze hoe het is en voelt. Er hing een briefje op mijn computer. Soul radio stond al aan. En ze snapte dat ik er wel was, maar toch niet. We hadden computertechnisch afgelopen dagen een overgang gemaakt van Windows XP naar Windows 7. Vanmorgen was het voor mij even zoeken waar al mijn programma's verstopt zaten.

Vanmiddag hier in ons bestaande huis snel aan de slag gegaan. Opgeruimd, was gedaan, gestofzuigd en ondertussen deed dochter de afwas. Toen zijn we samen naar ons nieuwe huis gegaan. Eerst even lekker gezeten, in de woonkamer, met de kachel aan :) Daarna boven aan de slag. We hebben 10 grof vuil zakken gevuld. Oude vloerbedekking eruit. Daaronder lag een laminaat vloer. Van de gang en haar toekomstige kamer heb ik die ook verwijderd. Dochter heeft flink geholpen. Daar was ik heel blij mee. Al moest ik wel lachen om haar opmerking, dat ze blij is dat ze in de voorjaarsvakantie bij 'opa en oma' gaat logeren. Haha.

Nu is ze naar muziekles. Ik ga een lekkere pasta maaltijd voor ons bereiden. Vanavond lekker breien en haken. Heb nieuwe garens uit Turkijke binnen. Even testen hoe het bevalt voordat ik ze ga promoten via mijn nieuwe webwinkel :) 

Reacties

  1. Ja dat is wel even slikken. Maar ik weet zeker dat je het weer wat lager kunt krijgen. Zeker als je gaat isoleren enz. Je kunt bij de meeste leveranciers een testje doen, maar die valt altijd hoger uit dan de werkelijkheid. Als ze dat bedrag hebben genomen, kun je dus nog wel "veilig"omlaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het zeker. Ik heb ze al een mail gestuurd, met verzoek tot verlaging, plus uitgebreide motivering :)

      Verwijderen
  2. Werd het huis dan zo opgeleverd? Normaal gaat oude vloerbedekking eruit en troep weg.
    Zelf had ik het geluk dat ze graag wilden dat alles bleef liggen en deel gordijnen hangen. Ook waren ze blij met oude fornuis, koelkast, dressoir en diverse kastjes en tafels. Dit had ik niet meer nodig en het scheelde mij werk om de diverse spullen te verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh fijn dat je het zo hebt kunnen regelen. De vloerbedekking zag er nog netjes uit, maar zeker niet onze smaak. Daaronder lag een oude laminaatvloer.

      Verwijderen
  3. Oh wouw, 283 is een flink bedrag...
    Daar zou ik ook een hartverzakking van krijgen!
    Haha,ja kan me voorstellen dat dochter wel ff naar opa en oma wil ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dochter heeft wel goede associaties bij het nieuwe huis. Met haar mobiel in de woonkamer voor de kachel zitten, theetje drinken en iets lekkers eten haha. Op haar leeftijd (11) had ik vast ook andere interesses dan klussen.

      Verwijderen
  4. Ik zou ook schrikken van zo een bedrag. Wij betalen zo een bedrag voor gas élke maand , maar we zijn wel met elf personen in een groot huis. Wij verhuizen en hopen zo die kosten alvast met de helft te minderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met elf personen? Wow. Dat is veel. Jullie alvast veel succes dan ook met de verhuizing.

      Verwijderen
  5. Webshop? Nou word ik nieuwsgierig natuurlijk, want ik hou van wolletjes ;-) Heb ik nou zo zitten suffen, of had je het hier nog niet genoemd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, je hebt niet zitten suffen hoor :) Ik heb het pas afgelopen zondag bedacht. Zal even kijken of ik je email adres heb, dan stuur ik je de link wel als je wilt.

      Verwijderen
  6. Lijkt mij veel te hoog, dus haal maar weer rustig adem:) Wij betalen voor gezin van 4 (waarvan 1 kind iedere avond in bad gaat) 145 euro. Dat is incl gas, energie, water en tv.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Adem diep in en langzaam weer uit. Oh dat is niet veel wat jullie voor alles inclusief tv en water betalen. Goed geisoleerd huis?

      Verwijderen
    2. Het is nu lager, ook door zonnepanelen. 100 gas en licht, 35 water en tv.

      Verwijderen
  7. Volgens mij baseren ze jouw nieuwe voorschotbedrag op het verbruik van de vorige bewoners, of gemiddeld gebruik in de wijk. Kan me je hartverzakking erg goed voorstellen. Mmmm....breien...webshop...ben nieuwsgierig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoooooo leuk en voordelig garen. Ik heb nu 4 soorten gekocht om te testen. Als je wilt stuur ik je de link.

      Verwijderen
  8. Betaal 140 euro met vijf mensen waarvan er vier altijd thuis zijn. Man met hobbies. Wel een goed geisoleerd huis. Van 150 m2. Het zal heus wel meevallen. Misschien eens bij buren navragen wat zij daadwerkelijk betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van het weekend eens navraag doen bij de buren. Goed idee van je. Ik hoop dat ze het snel aanpassen. Anders wordt het weer zo passen en meten met de gemaakte begroting.

      Verwijderen
  9. Energiebedrijven vragen, bij nieuwe bewoners, het eerste jaar altijd een extreem hoog voorschotbedrag, is me opgevallen. Is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het tijdstip dat de afrekening komt, 't maak nogal verschil of je 10 keer zo'n voorschot betaalt of 3 keer, zeker in de koude periode.
    suc6

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook zo, ik weet niet wanneer de afreken periode is. Ik sponsor liever wat andere dingen dan het energie bedrijf haha. We hebben wel mazzel met het 'warme' weer.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z