donderdag 13 februari 2014

Offerte tijd

Vandaag plaatste ik onze mega order bij de Bouwmaat. Helaas was de 50 euro korting niet voor elke 250 euro die we bestelden. Wel kregen we gratis verzending aangeboden. En 400 meter installatiedraad. Dat scheelde ook weer ruim 90 euro. Morgenmiddag wordt de zending geleverd. Ik ben heel benieuwd hoe snel we een en ander verwerkt zullen hebben.

Op het werk was het weer een bijzondere dag. Samen met mijn collega werkten wij op twee locaties. Voor mij is dat een locatie geworden sinds februari. Zij werkt nog wel een dag in de week 'aan de overkant'. Daar hadden we een supergave bureauset staan. Met hoektafeltjes aan het eind en een halfrond tafeltje aan de bureaus vast. Die set zou gisteren geplaats worden op ons huidige kantoor. Nou... dat werd vandaag. Vorige week was er al een en ander van de kamer afgehaald, een bureau en twee hoge kasten, alles was wat rommelig de afgelopen week.
Gelukkig zijn we heel flexibel en waren de verhuizers super behulpzaam. Onze kamer is nu echt heel gaaf. 
Morgen ben ik vrij, maar volgende week neem ik leuke bolletjes of iets anders bloeiends mee voor op de werkplek.

Morgen heb ik zoals ik schreef, het eerste bedrijf op bezoek voor een offerte van kozijnen en HR++ glas. Voor spouwmuur isolatie en vloerisolatie hebben we nu 1 offerte binnen. Ook voor het plaatsen van 10 zonnepanelen.
Ik merk dat ik niet zoveel zin heb in het aanvragen van heel veel offertes. Ik snap wel dat dat wel wijsheid is natuurlijk. 

Vraag voor de (ex)klussers onder ons. Hoeveel offertes hebben jullie gemiddeld aangevraagd? En is het raar dat ik ook graag een goed gevoel bij de mensen heb? Vandaag belde er iemand voor het maken van een afspraak en tijdens het gesprek vond ik het al niets. Dus heb ik geen afspraak gemaakt.

De wekker kan bijna een uur later morgen. Ik ben 'vrij'. Als in vrij van het werk. Er staat een afspraak in de agenda voor het wegbrengen van grof vuil. Om 8 uur 's ochtends. Als romantisch begin van de Valentijnsdag whoehaha. 

7 opmerkingen:

 1. we hebben ooit, in een vorig huis, dakkapellen laten plaatsen. We hebben toen 3 offertes opgevraagd. Uit die 3 hebben we een keuze gemaakt. De eerste schifting, waar vraag je allemaal een offerte aan is gebaseerd op Hoe is het bouwbedrijf, werken ze netjes, hoelang bestaan ze al (stel voor dat de failliet gaan tijdens jouw verbouwing) hoe is hun werkwijze, wanneer moet je wat betalen, wanneer kunnen ze starten met de verbouwing etc. Je moet niet altijd voor de bodemprijs gaan maar inhoudelijk goed naar de offertes kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wij hebben een aanbouw geplaatst, ook drie offertes geplaatst. uiteindelijk voor de middelste qua prijs gegaan, omdat we bij dat bouwbedrijf een goed gevoel hadden, veel vertrouwen in hadden, is ook perfect gegaan.
  Wat voor vloerisolatie denken jullie aan, wij denken momenteel sterk om tonzon te gaan leggen onder ons huis, houten vloer, Ziet er wel heel goed uit. Maar ik zou niet teveel offertes vragen dus, 2 of 3 per onderdeel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor onze dakrenoavties en isoleerwerken hebben wij vorig jaar 3 bedrijven gecontacteerd. De eerste firma die we contacteerden as zeer moeilijk bereikbaar en toen we de zaakvoerder eindelijk te pakken hadden, kregen we als antwoord dat hij vergeven zat van 't werk en geen tijd had om een offerte te komen opmaken. Jammer want die mens heeft in de familie dakwerken gedaan en alles was in orde. De zaakvoerder van de tweede firma is komen kijken en op amper 10 min tijd had hij de maten opgenomen en besproken wat wij eigenlijk wilden. De offerte die we kregen, was zeer onduidelijk : enkel sprake van epdm type merk werd niet vermeld, idem voor de isolatie.De dakrand van het platte dak moest verhoogd worden omdat er isolatie op kwam. Hij stelde voor om die ophoging te doen met hout (dat na verloop van jaren kan rotten ingeval er toch vocht zou opkomen) Er stond ook vermeld dat bijkomende onverwachte werken in regie gebeurden maar nergens stond vermeld tegen welk uurloon werk in regie werd aangerekend. Ga je met zo iemand in zee, dan weet je eigenlijk niet echt 'waar' je financieel uitkomt.
  Bij de derde firma hadden we direct een beter gevoel : de zaakvoerder kwam om de offerte op te maken en alles te bespreken en nam grondig de tijd om alles te bekijken, ging zelfs het platte dak op om maten op te nemen. Voor het ophogen van de dakrand van het platte dak stelde hij voor om het op te metsen ipv met hout te werken. Wij konden ons beter vinden bij die werkwijze. Zijn offerte was zeer gedetailleerd en vermeldde heel duidelijk welk merk en type materialen er zouden gebruikt worden. Het uurloon van werk in regie stond eveneens vermeld. Wij hadden verwacht dat de offerte van die firma duurder zou zijn aangezien de materialen waarmee gewerkt werd, aangezien de dakrand zou opgemetst worden ipv met houten balken op te hogen maar de prijs was zelfs nog iets goedkoper. De andere firma werkte enkel met Belgen, de tweede firma werkt uitsluitend met Polen die in onderaanneming voor hen werken. Ik veronderstel dat het beetje prijsverschil daardoor kwam.
  Wij hebben die firma genomen om het platte dak te isoleren en een nieuwe dakbedekking te laten leggen. Aangezien we tevreden waren over de uitgevoerde werken en het correct naleven van overeengekomen afspraken, hebben we de zaakvoerder dan ook nog een offerte gevraagd voor een renovatie van het hellende dak én het plaatsen van isolatie op de zolder.
  Beide dakrenovaties samen waren een grote kostenpost maar nu zitten we goed geïsoleerd en hebben we de eerste 25 jaar wellicht geen omkijken meer naar zowel het hellende dak als het platte dak. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook niet dol op meerdere offertes aanvragen, ook omdat je iedereen over de vloer krijgt en mensen af moet zeggen. Toch merk ik dat nu ik heth wel doe, het veel oplevert. Hoe prettig iemand ook overkomt, het valt mij op dat de tweede vaak toch weer andere dingen weet. Sommige mensen vallen direct af, maar anderen blijken dan toch net weer even beter te vallen. En in kosten scheelt het ook heel veel. Tenminste, vaak wel. Daarom zou ik nu zeker voor elk project minimaal drie prijzen opvragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag minstens 2, max 5 offertes. Ik praat met minstens 2 aannemers. En mijn gevoel speelt mee (dat hebben alle mensen), maar ik probeer het zo rationeel mogelijk te verwoorden. Want juist gevoelens kunnen heel onverstandige beslissingen nemen. (ik ben net bezig in boek v D. Kahneman "thinking fast, thinking slow"). Besluiten op factoren die je vooraf hebt opgeschreven is verstandiger en levert over t geheel genomen betere besluiten (minder geld, betere kwaliteit) op. Maar is wel moeilijk.
  Beschouw de energie die je in offertes investeert als werk, en het resultaat van je werk zal zijn een beter huis of een grotere resterende spaarpot. Als je t aan t eind doorrekent, zou t best wel eens een onbehoorlijk uurloon kunnen zijn, al die offertes enzo. Maar nu voelt het als onbehoorlijk hard werken, he?
  Sterkte! (en blijf doorzetten, je doet t echt goed)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man heeft een eenmansklusbedrijf en gaat geregeld naar mensen toe om offertes op te nemen. Soms krijgt hij de opdracht niet omdat hij de goedkoopste was, maar omdat er een fijne klik met de aanvragers is.
  Zelf let ik ook altijd op of het bedrijf je netjes te wordt staat en of de monteur oid op tijd komt. Als hij al te laat is bij het opnemen van het werk zal ik hem zeker de klus niet geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nog even een tip, ga voordat je naar een bepaalde bouwmarkt gaat even kijken op internet misschien zijn er nog kortingscoupons etc. we gaan zo ook even en nu met een bon van 20% korting en 15% korting ivm olympische spelen etc. toch weer leuk meegenomen. of een app op je tel zetten met kortingscoupons bijv smartcoupons (nu ook een bon voor 10% korting op alles bij een bouwmarkt) of scoupy. is gratis te downloaden. alle kleine beetjes helpen :)
  groetjes susan

  BeantwoordenVerwijderen