Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
10 februari 2014

Nee is ook een antwoord

Heb ik er goed aan gedaan? Zojuist heb ik een mogelijke samenwerking afgewezen. Ik schreef in een eerder blogje al dat ik gevraagd was om bij een bedrijf het team (mogelijk) te versterken.
Op het gebied van social media, organisatie en promotie van trainingen en feesten, onderhouden van contacten en behandelen van email. Allemaal zaken die ik superleuk vind om te doen.

Maar met het huis, het vele sloop- en verbouwwerk, een nieuwe studie, een volledige werkweek en het allerbelangrijkst natuurlijk, ons als gezin, is het gewoonweg niet handig. 

Ik merk dat ik 'nee' zeggen lastig vind. Dat het voor mij voelt als een gemiste kans. Dat ik als het ware ook bang ben om iets moois te laten lopen. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat ik het prettig vind, om aardig en leuk gevonden te worden. Dat het fijn is om gevraagd te worden voor iets waar ik goed in ben.

Ondanks dat het nu heel onprettig voelt, weet ik wel dat ik gevoelsmatig de juiste beslissing heb genomen. Nu moet mijn gevoel mijn verstand nog even laten weten dat het ook echt zo is.

Would you like to comment?

 1. Hoe leuk iets ook kan zijn... positieve stress is ook stress! Goed dat je naar je gevoel hebt geluisterd. En als het zo moet zijn, komt er heus wel weer een nieuwe kans voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is ook lastig soms om Nee te zeggen. Maar zo te lezen heb je al meer dan genoeg te doen dus kan begrijpen dat je toch Nee gezegd hebt ondanks dat het je leuk toe leek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je het er nu niet bij kan doen.
  (Het is precies iets waar ik ook goed in ben en leuk vindt om te doen en ik ben nog op zoek naar werk, dus ik hou me aanbevolen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was nu niet het juiste tijdstip kennelijk. Een volgende keer komt het wel weer op je pad als er ruimte voor is. Zo denk ik er vaak over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee zeggen is iets wat je moet leren. Vroeger zei ik wel eens Nee en gaf dan allerlei redenen waarom ik iets niet kon of wilde. Nu ik ouder wordt gaat het steeds beter. Ik heb gemerkt dat velen gewoon genoegen nemen met alleen Nee. Alleen bij mijn moeder wil het maar niet lukken. Als zei iets vraagt en ik zeg (tijdelijk) Nee, komt ze altijd met allerlei argumenten waardoor ik vaak toch bezwijk en het wel doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o, zo begrijpelijk en herkenbaar! Maar je weet zelf heel goed wat voor jou goed is en waar je prioriteiten liggen. En als je het doet, wil/moet je het ook goeddoen en er voldoende tijd voor hebben. Hele goeie beslissing om nee te zeggen, naar mijn bescheiden mening. Je hebt het al zo druk met fulltime werk en verbouwen. Petje af hoor!

  BeantwoordenVerwijderen