zondag 9 februari 2014

Drie keer dubbele maandlasten

Gisteren kwamen we klustechnisch wat langzaam op gang. We verwijderden behang bij de muren op de gang en in de woonkamer. We maakten gebruik van de nieuwe meter om voor de zolder de vierkante meters te berekenen. Isolatiemateriaal was namelijk in de aanbieding. We kwamen uit op 40 m2. Er pasten 5 rollen in de mini auto. Gelukkig wonen we dichtbij de bouwmarkten, dus het was in 2 keer rijden opgelost haha.

Dochter had vanmorgen muffins gebakken. Voor onze nieuwe buren nam ze er vier mee. Man en dochter hadden het huis van de buren van binnen nog niet gezien. Dus ze kregen een rondleiding door het supergoed afgewerkte huis. Uiteraard keek ik ook mee.

Bij terugkomst in eigen huis hadden we het er over, dat een extra klusmaand wel heel handig is. In eerste instantie wilden we uiterlijk eind maart over naar ons nieuwe huis. Op 28 maart start mijn opleiding. Dus een week daarvoor zou het meest ideaal zijn.

Nu twijfelen we of we daar nog een maand later van zullen maken. Natuurlijk betalen we dan nog wel de huur en het gas en licht voor de flat. 461 euro samen. In februari en maart hebben we ook al dubbele maandlasten. Daar kunnen we ook heel wat materiaal van aanschaffen. 

Maar even kijken wat wijsheid is. Vandaag zijn we in ieder geval lekker opgeschoten. De zolder is door manlief vrijwel volledig 'gestript'. Alle oude gips- en vloerplaten verwijderd. Muurtje eruit. 

Mijn vader belde halverwege de middag, dat hij nog een paar uurtjes kwam helpen. Dochter en ik hadden op onze toekomstige slaapkamer flink wat behang verwijderd. Alles voor niks, want uiteindelijk hebben we de hele muur en een inbouwkast gesloopt. Nou ja, we... mijn vader hoor. Ik was van het zakken vullen en sjouwen. Tsjonge, sportschool is niet nodig op dit moment. Het plafond moet er nog uit. Dat is van zachtboard met heel veel lekkage vlekken. Daaronder zitten de originele balken zag ik. Eens zien hoe we die kunnen behouden en toch het plafond kunnen isoleren.
Iemand nog tips trouwens voor plafonds en muren, als het neerkomt op isoleren? Raamwerk van hout, met glaswol erachter is de bedoeling. Daaroverheen zouden gipsplaten kunnen. Maarja, ook daar moet nog weer iets over heen. 

3 opmerkingen:

 1. Helaas kan ik je geen tips geven wat isloatie betreft.

  € 461 voor 4 weken rust. Ik vind het veel geld. Maar dat is persoonlijk. Als jij toch vanaf maart een opleiding volgt, hoeveel tijd is er dan nog om te klussen. Ja, je kan wel nog in je oude huis studenren, maar dat lijkt me ook niet eenvoudig. Zit je daar met steeds minder spullen.

  Ik ben zelf 7 jaar geleden verhuisd. De laatse klussen hebben we gedaan terwijl we er al woonden. Nou waren wij maar met z'n tweetjes, dat scheelt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij hebben in de woonkamer en de keuken de originele balkenplafonda. De islolatie hebben we op zolder ( boven de vertrekken) gedaan. Dik glaswol, raamwerk van dunne balkjes op de oude zoldervlowr en daarop de nieuwe plankenvloer! Succes, Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonen in een half af huis en dan ook nog een nieuwe opleiding beginnen.... dat zijn veel stressfactoren bij elkaar.

  Ik heb in een verbiueing gewoond. Bracht het slechtste in me naar boven... zeker toen het allemaal tegenviel en er steeds meer klussen bij kwamen duurde de verbouwing maar langer en langer....
  Veaag jezelf af of je daar tegen kunt...

  Succes in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen