Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste dag in het nieuwe huis

Oh wat fijn, zo'n tweede vrije dag. Gisteren was intensief. Om 11.00 uur de inspectie. Helaas had de verkopende partij zich niet aan alle opruim afspraken gehouden. Rond 11.20 uur kwam hij op zijn gemakje aangewandeld. Hij had niet begrepen dat de kruipruimte leeg moest. Oh, en de stellage van de schommel, die had hij over het hoofd gezien. Onder het motto geef hout als je van elkaar houdt, stond er heel veel afval- en sloophout achter de garage. Dat wilde hij met ons overleggen.... Dat zou volgens hem wel in de open haard kunnen. Daarmee bedoelde hij de houtkachel. Nou niet alle hout kan erin. Alleen het onbewerkte spul. Zo waren er nog wat zaken. In overleg met de makelaar afspraken op papier gezet hierover.

Na de inspectie gauw naar huis. Gekeken naar de accuschroefboor machines in de aanbieding. Wij gauw naar de G.amma, voor een Makita, 18 volts machine, met dubbele accu in een koffer. Daarna door naar de notaris. Niets niet in een leuk setje, haha, gewoon in semi kluskleding. Lange zit aldaar. Gelukkig wel een leuke vent, de notaris. Het is nu officieel, een samenlevingsovereenkomst en twee testamenten.

Na het zetten van alle handtekeningen daarvoor, kwam het passeren van de akte voor de woning. Ook dat verliep voorspoedig. Daarna nog de hypotheekakte en toen was het klaar. Wat een heerlijk gevoel. Eindelijk maar toch.

Vanaf de notaris naar ons 'oude huis'. Tafel en vier stoeltjes in mijn mini auto 'gegooid'. Superstofzuiger mee. Thermoskan en nog meer zaken en op naar het huis. Zo fijn om daar rond te kunnen lopen.

Mijn moeder en dochter kwamen ook nog even. Mijn moeder had het huis nog niet gezien. Dus die was erg benieuwd. Na een klein uurtje moesten we al weer weg. De zaak van mijn ouders bestond gisteren 45 jaar. Om dat en om de aankoop van ons huis te vieren hadden we afgesproken om naar een wok restaurant te gaan. Dat was supergezellig. Heerlijk gegeten. Helaas niet alles suikervrij.

Nou lange blog hoor, want ik ga nog even verder.

Vanmorgen hadden we een energetische reiniging van het huis. Zo fijn dat we dat hebben laten doen. Was ook echt noodzakelijk, dat hadden we al goed aangevoeld. (Als je dit onzin vindt, dan dit stukje overslaan met lezen :))
Met alle ellende van de vorige bewoner(s) zeker geen overbodige luxe. 
De dames die de reiniging deden kennen we al heel lang. Dus die bleven ook lunchen.

Ondertussen stuurde onze 'rijke vriendin' een berichtje, ze was in de buurt. Of ze even mocht kijken. Maar natuurlijk. Heel leuk dat ze even kwam.

Om 13.30 uur kwam de man voor het maatwerkadvies inzake het energie label. Rustig type. Die zou maar 1,5 uur blijven, dat werd ruim 3 uur. Zoveel was er voor hem te meten en te doen. Mijn moeder was inmiddels ook gearriveerd met schoonmaakspullen. En dochter kwam uit school en nam 2 vriendinnen mee om het huis te bewonderen. Zoete inval.

Nou, overige details zal ik jullie besparen. Water doet het, gas en licht ook. Mijn vader kwam 's avonds om de schoorsteen te reinigen. Hij nam briketten mee. De kachel brandt HEEEERLIJK. Wij hebben heel wat winkels gezien vandaag :) En nee, we hebben nog niet alles gedaan wat we bedacht hadden voor de vrije dag. Maar het voelt goed. Onze eigen stek. Met heel veel mogelijkheden. Met al de eerste kaarten in de brievenbus. 

Jullie ook allemaal bedankt voor de leuke en lieve reacties. Zou jullie allemaal wel uit willen nodigen voor de 'housewarming' haha. Gaat niet passen denk ik.

Nou, ik ga na bijna 12 uurtjes eindelijk in de relax stand. Dochter zit al met een boek en een fleece dekentje op de bank. Daar ga ik lekker naast zitten.

Reacties

  1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis en samenlevingscontract. Veel geluk.

    WG

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk! Het enthousiasme klinkt door in je bericht. Ben wel benieuwd hoe enthousiast je bent, een paar klusweken verder ;-). Nee hoor, dat komt vast goed, Geniet van jullie EIGEN stekkie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou drie dagen later en mijn enthousiasme is al iets getemperd haha. Ik weet dat het tijdelijk is. Het vooruitzicht op een ligbedje in de tuin van 't zomer maakt veel goed.

      Verwijderen
  3. Veel geluk in jullie nieuwe huis. Succes met klussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me heerlijk om een eigen huisje te hebben! Veel geluk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Marga, ik moet zeggen dat het ook wel heel heerlijk voelt. Helemaal omdat we het ons volledig naar eigen zin kunnen maken.

      Verwijderen
  5. En nu maar aan het klussen. Hoeveel weken verwachten jullie te moeten werken alvorens te verhuizen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Streven is om uiterlijk eind maart te verhuizen. 28 maart start mijn opleiding. Dus het liefs al een weekend eerder dat we over willen. E.e.a. hangt ook af van een eventuele duurzaamheidslening en de mogelijkheid om dingen uit te besteden.

      Verwijderen
  6. Super leuk!! Geniet van jullie nieuwe plekje! Gr. Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach, de housewarming mag ook wel in twee keer.... :-))
    Fijn hoor, ik geniet met jullie mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou wat zijn haha. Lijkt me wel supergezellig. Al die consuminderaars.

      Verwijderen
  8. Je klinkt helemaal hyper maar kan me dat goed voorstellen. Veel sterkte de komende tijd!
    ps: zou je als je dat wil de link van Spaarcentje willen wijzigen in de link van mijn nieuwe blog Min of Meer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hyper de pieper haha. Na 4 dagen hyperen is het een beetje klaar haha. Ik heb de link gewijzigd en volg je nieuwe blog.

      Verwijderen
  9. Nou gefeliciteerd!!
    heerlijk gevoel he..
    Ik zou me rot hebben ge ergerd aan zo'n verkoper zeg..
    Je zorgt toch dat alles netjes en opgeruimd is!
    Maar nu is dat ook voorbij en heel veel succes met klussen!
    Groetjes,Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, de ergernis heb ik zeker wel hoor. Ik heb niet eens geschreven wat we allemaal nog aan gorigheid tegenkwamen.... Vier zakken vol daarvan hebben we vanmorgen naar de stort gebracht. Ik zou me als verkoper dood schamen. Dank je wel voor de succes wensen, echt noodzakelijk.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z