Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
01 januari 2014

Zak- en kleedgeld en ander geschuif.

Laat ik zo sociaal zijn om te beginnen met voor iedereen dat wat hij of zij zichzelf wenst. Want ik kan wel de beste wensen doen, maar wellicht heb je liever de allerbeste wensen, of welke vorm dan ook :)

Ik las bij diverse blogs over, schone lei, opnieuw beginnen, juist verder doorgaan, bezinningen, leuke en rustige oudjaarsavond etc. etc. 

Nou hier ben ik heeeeeel blij met een nieuw jaar. Vandaag is het ook een nieuwe maan. Vanaf vanmiddag was het een goed tijdstip om met nieuwe zaken te starten. Voor mijn ouders hebben we een nieuwe domein naam gekocht. Mijn ouders zijn allebei 65 jaar geworden, vorig jaar. Maar helaas zit er nog niet iets van pensionering voor ze in. Het huis was ooit bedoeld was voor de aanvulling op hun aow, nou daar wonen ze nog in. Met veel te hoge lasten, want zaken zijn anders gelopen dan ze ooit hadden gedacht, of verwacht.

Dus hadden we het vanmiddag over mogelijkheden om met minder tijd en inspanning (ze hebben bijn 45 jaar een eigen zaak) toch nog extra inkomen te verdienen. Het aankomende jaar ga ik ze daarbij helpen met in ieder geval de website/blog kant. Fijn gevoel dat te kunnen doen. Het allerliefst was ik al zo'n rijk wijf geweest, dat ik de financiële zorgen bij mijn ouders weg had kunnen nemen. Al besef ik ook, dat dat het niet voor ze zal oplossen. Ze moeten hun eigen gedrag en denkwijze over het omgaan met geld aanpassen. Dat kan ik niet voor ze doen. Dat vind ik wel lastig. 

Vandaag waren van een aantal spaarrekeningen de rentes bijgeschreven. We kunnen er nog niet van rentenieren. Maar het blijft altijd leuk.

Bij het opstellen van ons jaaroverzicht voor 2014, hebben we ook ons eigen zak- en kleedgeld 'onder de loep' genomen. Met het zakgeld ging het wel prima, wat mij betreft. Manlief, heeft met zijn sporten wel behoefte aan meer geld, inzake o.a. contributie en nieuwe sportkleding. Dus hebben we het zakgeld bedrag verhoogd. We hebben ook besloten om ieder 50 euro per maand aan kleedgeld over te boeken. 

Voor onze dochter, die mega in de groei is, is het wellicht wat weinig. Een goed paar schoenen is al gauw 90 euro voor haar. Gelukkig is ze geen veeleisend kind op het gebied van kleding en schoenen. Morgen komt de kinderbijslag binnen en dat bedrag is voor haar, de komende 3 maanden. We gaan het ook daadwerkelijk op haar rekening overmaken. Zodra we dan weer gaan winkelen, mag ze zelf pinnen. (Ze heeft een rekening met pinpas). Om haar een stukje 'bewustzijn' qua geld mee te geven.

We hebben lekker geschoven met rekeningen en bedragen. We vragen ons wel af, of we het niet te moeilijk voor onszelf maken. Wat we sinds september (met man weer volledig aan het werk) hebben gedaan, werkte niet echt bevredigend en overzichtelijk. Wat we nu bedacht hebben, voelt in ieder geval goed. Dat gaan we de komende 3 maanden 'testen'. Anders zijn we natuurlijk vrij om het weer anders te regelen.

Geld voor de boodschappen voor de hele maand staat nu klaar op een aparte rekening. Alle automatische incasso's die we daar nog op hebben/hadden, zetten we om. De spaarrekening die daar aan gekoppeld is hebben we leeg gehaald. Zo kunnen we alles wat overblijft van het boodschappenbudget (want dat is wel de bedoeling) daar op zetten.

Een andere spaarrekening, gaan we gebruiken voor de bedragen die nu jaarlijks geïncasseerd worden. Zo hoeven we aan het einde van het jaar dan geen hart verzakking te krijgen van de grote bedragen. We hebben er vast een gedeelte geld naar over gemaakt.

Zal even wennen zijn, met het pinnen voor de boodschappen. Mag dan maar van 1 rekening. Op die manier, willen we onszelf weer wat bewuster maken van het geld dat we uitgeven. Want we zijn nog steeds een rijk stel. Maar we hebben afgelopen jaar ook wel flink wat geld 'zomaar' uitgegeven. Fijn dat het kon. Nog fijner dat het weer anders kan.

Voor de rest naast het suikervrij eten, heb ik weinig goede voornemens... 
Ja, heeeeeeel gelukkig worden in ons nieuwe huis. En jullie? Wat is een voornemen, of hoe je het wilt noemen, die het meest belangrijk voor je is in 2014? Ik ben benieuwd.

Would you like to comment?

  1. Het enige wat ik in de toekomst verlang, is dat mijn kinderen alletwee gelukkig worden/blijven met hun partners. Ik hoop ook dat ons jongste kleinkind komend jaar doorkomt met weinig infecties want zijn (korte) leventje heeft meermaals aan een zijden draadje gehangen....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn goede voornemen is ook hartstikke gelukkig worden. Heel goed voor mezelf gaan zorgen, naar mezelf gaan luisteren en mezelf ontwikkelen. Ik ga in 2014 voor een heel rijk leven, op alle fronten!

    BeantwoordenVerwijderen