donderdag 16 januari 2014

Vervroegd met pensioen

Om heel eerlijk te zijn had ik gerekend op heeeeeeeel veel reacties en felicitaties op ons definitieve huisaankoop. Maar bij ons is het ook nog niet helemaal doorgedrongen, dus wellicht komt die volle inbox nog :)

Vannacht heb ik in ieder geval goed geslapen. Toen ik wakker werd, net voor de wekker aan, bedacht ik dat ik in ieder geval de hele nacht heb doorgeslapen. Gisteravond heb ik mijn haar nog gekleurd. Mijn kleding had ik al klaargelegd. Dus vanmorgen kon ik wat sneller dan gebruikelijk richting werk. Een ietwat onproductieve dag, met veel onverwachte wendingen. Niet erg hoor, wel energie consumerend. Mijn collega was vanmiddag op cursus, dus morgen werken samen de ontplofte mailbox weer bij. Fijn om dat zo te kunnen doen.

Twee andere collega's gaan binnen nu en 2,5 jaar met pensioen. Ze doen heel ander werk hoor. Heel hun leven (hard) gewerkt. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe het voor mij zal zijn, om nog 24 jaar te 'moeten' werken voor ik de AOW gerechtigde leeftijd zal bereiken.

Als wens voor mezelf heb ik vervroegd met pensioen in 2020 opgeschreven. Dan ben ik 50. Lijkt me super. Of het realistisch is? Geen idee. Ik heb in ieder geval wel weer iets ontdekt, waarmee het zou kunnen. Ik ben enthousiast. Manlief ook. Ik wacht nog heel even voor ik er hier over schrijf. Niet dat ik het een ander qua mogelijkheid niet gun hoor. Maar omdat ik eerst nog wat meer 'ins & outs' wil bestuderen. Dus wordt vervolgd :)

9 opmerkingen:

 1. Mooi om naar toe te werken! En gefeliciteerd he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. GEFELICITEERD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GEFELICITEERD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De koop is pas officieel bij dr sleutel overdracht toch??
  Uiteraard de felicitaties vanuit hier!!!
  En 1 april is nog best rap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de hypotheek/huis.
  Ben nu 56 en ga steeds wat minder uren werken, werk nu 24 uur. Zou er toch niet aan moeten denken om helemaal niet meer te werken. Langzaam afbouwen vind ik wel zo fijn. Dus vraag mij af is 50 niet wat vroeg?
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je huis natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had door alle hobbels niet helemaal door dat het nu definitief was, maar van harte gefeliciteerd!! Nu aftellen naar 1 april!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 1 april......mmmmhh toch geen grapje ;-) VAN HARTE ik moet meteen denken aan het liedje; een eigen huis, een plek onder de zon..........

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé gefeliciteerd!! Had het nog niet gelezen. Raar verhaal met het bouwkundig rapport, maar wel goed om die toch te hebben! Dus..wat doe je hier nog?? Inpakken!! *succes*

  BeantwoordenVerwijderen