Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
09 januari 2014

Spaarrekeningen

Onlangs deden we een poging om bij M.oneyou een spaarrekening te openen. Leek ons zo leuk om te kunnen doelsparen. Nu was het invoeren van de IBAN tegenrekenening, in combinatie met de iMac geen succes. Na talloze pogingen hield ik het voor gezien. Dan maar niet.

Op zich bevalt ons het sparen bij onze huidige bank ook prima. Een gemiddelde rente, dat wel. Maar het zo weer over kunnen boeken naar de betaalrekening is natuurlijk ook erg makkelijk. 

Ik ging eens tellen hoeveel spaarrekeningen we hebben. Dat zijn er best veel. Om eerlijk te zijn weet ik nog niet of ik het makkelijk vind om zoveel verschillende rekeningen te hebben. Dat gaan we het komende jaar maar eens testen. 

Hoeveel spaarrekeningen hebben jullie? En heb je het dan voor een bepaald doel? Bv. buffer rekening, aflos rekening, auto vervang rekening, vakantie rekening etc? Want daar dacht ik aan om dat te gaan doen.

Would you like to comment?

 1. Zelf heb ik op dit moment drie spaarrekeningen. 1 Bij de bank waar mijn betaalrekening loopt, die ik als reserveringsrekening gebruik. Hier gaat maandelijks een vaste overboeking heen voor jaarlijks terugkerende kosten (bijv. autoverzekering, auto-onderhoud, contributies, woonverzekeringen etc), hiervan hou ik in een excelsheetje de bedragen per onderdeel bij. Als er dan een rekening dan binnenkomt kan er snel een overboeking naar de betaalrekening worden gedaan. Daarnaast 2 spaarrekeningen (waarvan er 1-tje wordt beëindigd), hier staat het "echte" spaargeld op, welke (gedeeltelijk) ook in een excelsheetje is onderverdeeld naar subdoelen (aflossing hypotheek, vervanging auto). Als ik overal een aparte spaarrekening zou hebben, zou ik zelf het overzicht een beetje kwijtraken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben 1 spaarrekening met daarin toegevoegd 4 aparte doelen.
  Ik vindt het een handig systeem dat je die doelen zelf toe kan voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spaarrekening gekoppeld aan de beleggingen.
  Spaarrekening voor hypotheekaflossen.
  Spaarrekening voor rest.

  Vakanties worden altijd betaald van vakantiegeld dus daar heb ik geen rekening voor nodig, mochten we een keer duurder willen dan komt rond die periode ook ons belastinggeld van het hele jaar terug. (is trouwens een tip, spaar het op tot eens per jaar. Heb je mooi een pot voor onderhoud en als je je niet aanleert dat het terugkomt mis je het ook niet)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een paar spaarrekeningen allemaal met een specifiek doel, bijvoorbeeld vakantie, sparen voor de kinderen, maar ook een leuk dingen potje.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zeven verschillende spaarrekeningen. Drie bij de bank waar we ook onze betaalrekeningen hebben en vier bij Moneyou. Heb er laatst naar zitten kijken er kan er misschien eentje opgezegt worden.......
  Gr. Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er een stuk of 9, ook bij Moneyou, ook met de Mac. Werkt bij mij prima. En ook nog een paar bij de Rabo, maar daar spaar ik eigenlijk niet op, omdat de rente daar gewoon veel te laag is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben 4 spaarrekeningen, maar in excel heb ik er veel meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben 1 bufferrekening bij r.abo, een aflosrekening bij a.rgenta, een deposito bij a.rgente en voor elk kind een spaarrekening bij r.abo. we overwegen nog twee zilvervloten, voor ieder kind 1.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geen problemen met Mac hier en heel blij met Moneyou: 1 account voor verschillende doelspaar-rekeningen is lekker overzichtelijk. Misschien nog een poging wagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een voor buffer (gezamenlijk), 1 voor auto (gezamenlijk) en dan een privé spaarrekening waar ik wat geld opzij zet dat ik niet op mijn privé lopende rekening nodig heb. Ik geef echter nooit het doel van de spaarrekening door aan de bank. Gaat ze niets aan en ik heb geen zin in gerichte marketing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er 11. 3 met bij behorende loop rekeningen (vaste lasten, boodschap en auto). Andere 8 zijn bij money you. Overzichtelijk vind ik het, het werkt hier voor mij wel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er vier. 2 Bij ASN waar ik gelijk bij kan als dat nodig is, dan staat het binnen enkele seconde op de betaalrekening. Een is voor de dierenarts en eentje voor algemeen sparen. De andere 2 zijn bij moneyou, Eentje voor onderhoud van het huis of vervangen van huishoudelijke apparaten/meubelen, en eentje voor lang termijn waar ik niet aan wil komen. Soort pensoenpotje zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb voor de rente ook getwijfeld om over te stappen naar money you maar het levert dan met ons spaarsaldo maar 35 euro extra op terwijl het t wel lastiger maakt met overboeken dat is het ons niet waard. we hebben 2 spaarrekeningen bij ing, 1 voor waar we al onze inkomen op storten en maandbedrag afhalen, restant blijft er dus opstaan en gebruiken we voor bijv shoppen of aankopen buiten het maandbedrag. 1 voor geld terug van lening aan mijn vader voor keuken in zn nieuwbouwappartement, bijna afgelost maar wou het overzichtelijk houden door een eigen spaarrekening ;) en 1 bij ohra, via auto incasso maandelijkse inleg, bufferrekening. komen we dus ook niet aan als het niet nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen