zaterdag 11 januari 2014

Op een leuke manier boodschappen doen

Al jaren heb ik een agenda 'tik'. Het liefst de agenda's die ik zelf kan vullen met blaadjes. A4, A5 en A6 formaat, ik heb ze allemaal. Elk jaar neem ik me voor om het bij 1 agenda te houden. Wat me dan niet lukt, omdat ik tussendoor weer een 'gewone' leuke agenda zie. Voor dit jaar had ik een hele gave Ciak agenda gekocht. Leer, handgebonden, ene kant notitieboek, andere kant agenda. Met mijn naam er in gedrukt. Echt prachtig. 

Maar ja, ik had een oude A5 omslag vorig jaar voorzien van stof aan de binnenkant. En die leek me wel heel leuk en handig om voor mijn werk te gebruiken. Nou mocht ik van mijn werkgever voor 2014 ook een agenda (of inhoud) bestellen. Dat werd de Succes agenda inhoud. Dus ik knipte en plakte een aantal gave tabbladen uit tijdschriften voor de leukigheid en heb nu een superpersoonlijke agenda. Alles wat ik voor mijn werk er in wilde zetten heb ik (nog) niet gedaan. Want ik kocht een mini iPad :)

De mooie leren agenda ligt naast mijn bed. Daar schrijf ik mijn 5 positieve punten van de dag in op. Bij het notitie gedeelte schrijf ik bijvoorbeeld mooie uitspraken.

De 'dikke' agenda wordt wel steeds dikker, want ik vind op het internet allerlei gratis 'printables' zoals dit boodschappenlijstje Ik vind het bijna jammer om zo'n lijstje te gebruiken. Het enige nadeel aan de agenda, is dat ie zwaar is. Ik merk om die reden dat ik hem vaak thuis laat. 

Sinds een paar dagen ben ik lid van een facebook groep met mensen met dezelfde voorliefde voor de Filofax/Succes agenda's. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben haha. Onder de lezers hier ook papieren agendaliefhebbers? Zoja, nog voorkeur voor een formaat?

Over boodschappen gesproken. Vandaag haalden we nog wat laatste dingen. Manlief gaat denk ik liever weer alleen in't vervolg. Want met dochter en mij erbij gaat er toch meer in het mandje, dan op het lijstje staat. Onder het motto, altijd handig, of ook lekker.

We kwamen voor deze week uit op 78,72 euro. Net iets meer dan de 75 euro die we bedacht hadden. Maar voor ons doen nog heeeeeel netjes. Al zag ik dat januari wel een 'lange' maand is. Dus ben benieuwd of we het gaan redden met de 300 euro....

7 opmerkingen:

 1. Jaaaaaaaaa, ik ben ook gek op agenda's en kan er ook wel 2 of 3 kopen per jaar, ik begin altijd eerst met een succes vulling voor mijn uberschattige kitchkitchenagenda en vervolgens nog een 'gewone' voor de leuk :) en in de opruiming soms nog een leukere...... Pffffff, tis een tic van me!
  Ze moeten wel klein zijn.... anders zijn ze idd te zwaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh ja, die kleine navulbare agenda's zijn ook super. Ik heb er vorige week een weggegeven. Een blauwe, met een portemonnee er aan vast. Zo leuk, maar zo niet gebruikt :) haha

   Verwijderen
 2. Ja!! Helaas kom ik de filofax agenda nooit met een leuke aanbieding terug. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Van de groep op Facebook begreep ik dat ze regelmatig op eBay koopjes 'scoren'.

   Verwijderen
 4. Ik las toevallig van de week dit blog: http://www.everythingetsy.com/2014/01/get-organizedmy-new-filofax-planner/
  Ook een Filofax-lover :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de leuke link Marleen, die van haar ziet er ook wel erg aantrekkelijk uit.

   Verwijderen