zaterdag 18 januari 2014

Oh, ik ben jaloers

De wekker op zaterdagochtend. Dat was lang geleden. Maar, alles voor het goede doel, in dit geval de open dag. We gingen met de auto, zetten die bij de P+R parkeerplaats in de stad, verder met de bus en we stapten een straat bij school vandaan uit. Het busverkeer is helemaal veranderd. De aansluiting is super. Dochter kan straks met de bus en/of de trein tot bijna voor de deur naar school. 

Net na tienen waren we binnen en we mochten met 'een kudde ouders' en kinderen in de klas. Daar werden we welkom geheten door 'Bas' de aardrijkskunde leraar en twee meisjes die dit jaar voor het eerst op school zitten. Digibord, filmpje van de school, mogelijkheid tot vragen stellen, ook aan de leerlingen, goed geregeld allemaal.

De school had heel slim, een woordzoeker als puzzel meegegeven. Plus een uitleg van welke vakken in welke lokalen. Dochter maakt kans op een mini iPad. Daarvoor moest ze 6 stempels verzamelen (uiteraard bij verschillende klassen en vakken), de woordzoeker oplossen en een ingevuld formulier inleveren. 

We hebben bij verschilldende vakken gekeken. Oh, wat een leuke school zeg. Het gebouw op zich al. Oud, sfeervol, karakteristiek. En wat een leuke vakken zeg. Vooral het beeldende sprak mij erg aan. Ik ben jaloers, zo wil ik ook wel weer terug naar de middelbare school :)

Dochter is heel enthousiast. Ze wil hier zeker naar toe. Er is ook muziekles, waarbij de kinderen o.a. gitaar, drum en piano leren spelen. Dat is fijn, want dan hoeft ze na de zomervakantie niet meer naar muziekles :) (knieperige moeder hahaha). Muziek kan ook als examenvak.

Het technasium gedeelt wat ze in het eerste jaar ook krijgt is ook superinteressant. Opdrachten daarvoor komen vaak van bedrijven. 

Vanaf het derde jaar kan ze ook chinees volgen. Gaaf. (Kan ik mooi een beetje van haar leren). Al met al zijn wij blij. De andere 3 zaterdagochtenden hoeven we niet meer bij andere scholen langs. Kunnen we klussen....


5 opmerkingen:

 1. Fijn als een school gelijk goed voelt. Maar ik zou toch adviseren om ook naar andere scholen te gaan kijken het is altijd fijn om verschil te zien. Soms komt een andere school dan toch beter uit de bus. Heel zeker omdat je vorige keer aan gaf dat je dochter nog niet helemaal het niveau van rekenen had voor deze school. Wat als deze school haar niet accepteert dan moet je toch een uitweg hebben. Hebben jullie nagevraagd wat de toelatingseisen zijn gaan ze uit van de cito of luisteren ze naar school? Wat adviseert de basisschool voor vervolopleiding? Onze oudste had ook een voorkeur voor een school maar bij nader inzien toch voor een andere gekozen en dat was de beste keuze ooit. Op de voorkeursschool had hij moeten stoppen en naar een andere lager niveau school moeten gaan na het eerste jaar omdat hij niet aan de puntenovergangseis voldeed. Op zijn huidige school word er naast de punten ook naar de inzet en kind gekeken waardoor hij nu in de vierde zit en volgend jaar eindexamen kan doen. Zijn punten zijn nu prima. Mijn advies is ook altijd vraag na bij andere ouders en kinderen naar hun ervaringen op een school en maak dan pas je keuze. De kinderen die je spreekt op een open dag zijn uitgekozen en zeggen natuurlijk de dingen die school wil.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was de tigste school waar we zijn wezen kijken, vorig jaar zijn we al op pad geweest. Ze heeft HAVO advies, met rekenen komt het wel goed. CITO is niet leidend. Andere ouders en hun kinderen hebben we uiteraard al gevraagd. De kinderen hier waren gewoon zichzelf en eerlijk. Niet geinstrueerd door de leiding over dat wat ze moesten en/of mochten zeg. Dus dank je voor je advies.

   Verwijderen
  2. Uit je verhaal was niet te lezen dat je al op meerdere scholen was gaan kijken. Maar het was als advies bedoeld omdat ik dacht dt je maar alleen op deze school was geweest. Het spijt me als je het als belerend hebt opgevat was niet zo bedoeld.
   Wat ik wel nog als vraag heb is over je vorige post dat volgende week de cito is. Onze zoon maakt pas 11-12-13 februari de cito hoe kan het dat het volgend week al bij jullie is?
   En natuurlijk is cito niet leidend hier is het zo dat de middelbare scholen de uitslag van de cito niet eens krijgen en alleen maar van het schooladvies uit gaan.
   Moeder va drie

   Verwijderen
  3. Kon je ook niet weten hoor :) Toen blogde ik hier volgens mij nog niet. Ze heeft volgende week CITO rekenen, eind CITO doen ze niet op haar school.

   Verwijderen
 2. O dan snap ik het.
  Wens haar maar succes en alvast veel plezier volgend jaar op haar nieuwe school.

  BeantwoordenVerwijderen