Doorgaan naar hoofdcontent

Oh, ik ben jaloers

De wekker op zaterdagochtend. Dat was lang geleden. Maar, alles voor het goede doel, in dit geval de open dag. We gingen met de auto, zetten die bij de P+R parkeerplaats in de stad, verder met de bus en we stapten een straat bij school vandaan uit. Het busverkeer is helemaal veranderd. De aansluiting is super. Dochter kan straks met de bus en/of de trein tot bijna voor de deur naar school. 

Net na tienen waren we binnen en we mochten met 'een kudde ouders' en kinderen in de klas. Daar werden we welkom geheten door 'Bas' de aardrijkskunde leraar en twee meisjes die dit jaar voor het eerst op school zitten. Digibord, filmpje van de school, mogelijkheid tot vragen stellen, ook aan de leerlingen, goed geregeld allemaal.

De school had heel slim, een woordzoeker als puzzel meegegeven. Plus een uitleg van welke vakken in welke lokalen. Dochter maakt kans op een mini iPad. Daarvoor moest ze 6 stempels verzamelen (uiteraard bij verschillende klassen en vakken), de woordzoeker oplossen en een ingevuld formulier inleveren. 

We hebben bij verschilldende vakken gekeken. Oh, wat een leuke school zeg. Het gebouw op zich al. Oud, sfeervol, karakteristiek. En wat een leuke vakken zeg. Vooral het beeldende sprak mij erg aan. Ik ben jaloers, zo wil ik ook wel weer terug naar de middelbare school :)

Dochter is heel enthousiast. Ze wil hier zeker naar toe. Er is ook muziekles, waarbij de kinderen o.a. gitaar, drum en piano leren spelen. Dat is fijn, want dan hoeft ze na de zomervakantie niet meer naar muziekles :) (knieperige moeder hahaha). Muziek kan ook als examenvak.

Het technasium gedeelt wat ze in het eerste jaar ook krijgt is ook superinteressant. Opdrachten daarvoor komen vaak van bedrijven. 

Vanaf het derde jaar kan ze ook chinees volgen. Gaaf. (Kan ik mooi een beetje van haar leren). Al met al zijn wij blij. De andere 3 zaterdagochtenden hoeven we niet meer bij andere scholen langs. Kunnen we klussen....


Reacties

  1. Fijn als een school gelijk goed voelt. Maar ik zou toch adviseren om ook naar andere scholen te gaan kijken het is altijd fijn om verschil te zien. Soms komt een andere school dan toch beter uit de bus. Heel zeker omdat je vorige keer aan gaf dat je dochter nog niet helemaal het niveau van rekenen had voor deze school. Wat als deze school haar niet accepteert dan moet je toch een uitweg hebben. Hebben jullie nagevraagd wat de toelatingseisen zijn gaan ze uit van de cito of luisteren ze naar school? Wat adviseert de basisschool voor vervolopleiding? Onze oudste had ook een voorkeur voor een school maar bij nader inzien toch voor een andere gekozen en dat was de beste keuze ooit. Op de voorkeursschool had hij moeten stoppen en naar een andere lager niveau school moeten gaan na het eerste jaar omdat hij niet aan de puntenovergangseis voldeed. Op zijn huidige school word er naast de punten ook naar de inzet en kind gekeken waardoor hij nu in de vierde zit en volgend jaar eindexamen kan doen. Zijn punten zijn nu prima. Mijn advies is ook altijd vraag na bij andere ouders en kinderen naar hun ervaringen op een school en maak dan pas je keuze. De kinderen die je spreekt op een open dag zijn uitgekozen en zeggen natuurlijk de dingen die school wil.
    Moeder van drie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit was de tigste school waar we zijn wezen kijken, vorig jaar zijn we al op pad geweest. Ze heeft HAVO advies, met rekenen komt het wel goed. CITO is niet leidend. Andere ouders en hun kinderen hebben we uiteraard al gevraagd. De kinderen hier waren gewoon zichzelf en eerlijk. Niet geinstrueerd door de leiding over dat wat ze moesten en/of mochten zeg. Dus dank je voor je advies.

      Verwijderen
    2. Uit je verhaal was niet te lezen dat je al op meerdere scholen was gaan kijken. Maar het was als advies bedoeld omdat ik dacht dt je maar alleen op deze school was geweest. Het spijt me als je het als belerend hebt opgevat was niet zo bedoeld.
      Wat ik wel nog als vraag heb is over je vorige post dat volgende week de cito is. Onze zoon maakt pas 11-12-13 februari de cito hoe kan het dat het volgend week al bij jullie is?
      En natuurlijk is cito niet leidend hier is het zo dat de middelbare scholen de uitslag van de cito niet eens krijgen en alleen maar van het schooladvies uit gaan.
      Moeder va drie

      Verwijderen
    3. Kon je ook niet weten hoor :) Toen blogde ik hier volgens mij nog niet. Ze heeft volgende week CITO rekenen, eind CITO doen ze niet op haar school.

      Verwijderen
  2. O dan snap ik het.
    Wens haar maar succes en alvast veel plezier volgend jaar op haar nieuwe school.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z