Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 januari 2014

Hoeveel ben je waard?

In de categorie 'Oh my gosh', het programma, nu op SBS6, hoeveel ben je waard? Ik vind de opzet wel grappig. Al doet de financieel expert in haar wel erg rood met zwarte pakje me wel een beetje denken aan Annemarie van Gaal. Qua rol dan hoor.

Het eerste stel, met de megahypotheek EN een lening. Hopelijk doen ze iets van begeleiding voor de deelnemers, want zij bleef er bijna in. Ik weet niet wat jullie dachten bij een kilo gehakt voor de spaghetti voor 4 personen... 

En dan de dame met haar 'amerikaanse accent'. Schattig appartement. Maar 700 euro in de maand... Haar kapitaal aan tassen, kleding en schoenen (12.720 euro) Het programma is nog niet afgelopen. Dus ik ben benieuwd naar het einde. Plus ik ben benieuwd wie het ook gezien heeft en wat je er van vond?

Oh, ik hoor net dat Jacqueline zakenvrouw van het jaar was vorig jaar....

Would you like to comment?

 1. Heb het ook gezien. Wat een kleding, schoenen en vooral die prijzen.
  Maar zij is er gelukkig mee. Viel dus mee dat zij nog bijna 50000 euro had. Okee komt ook van haar moeder plus 400 elke maand.
  Maar je zag wel dat elke maand haar geld op gaat.
  Leuk programma zo veel mensen zijn niet eerlijk over geld etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de voorstukjes was Annemiek te zien.
  De dame van de Mijmeringen .
  Ik wachtte met ongeduld , maar ze bleek niet in deze aflevering te zitten.
  Nu maar hopen op volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb geprobeerd het kijken vol te houden. Er is echter teveel reclame. Dat is de hoofdoorzaak dat ik SBS6 eigenlijk nooit zie. Ik zal proberen het via uitzending gemist wel vol te houden.
  In de korte tijd dat ik wel wat gezien heb, verbaasde ik me er over dat die mensen zich opgaven voor SBS6 en dat ze met hun financiële ongeletterdheid op tv wilden komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eeh kilo gehakt bah doe zelf een stuk minder 3 a 4 ons in genoeg
  groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb het ook gekeken, maar bij deze ene keer zal het wel blijven , want ik vond het tenen krommend , maar ik denk dat mensen nu misschien wat meer na gaan denken over bijvoorbeeld hun inboedel verzekering, want er kwam wel naar voren dat mensen hun inboedelwaarde overschatten en volgens mij zijn er veel mensen over verzekerd en betalen daarvoor te veel premie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb alleen het stuk van het 'Echte Meisje' (daar deed ze volgens mij aan mee) gezien en vond het best lachen. Ik ga de herhaling nog even kijken om ook dat stel te zien, want daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar geworden. Op zich vind ik het best een leuk idee en het is ook wel confronterend, want dat meisje dacht dus een half miljoen waard te zijn en dat viel vies tegen. Hoewel ik nog vond dat ze het écht niet slecht deed met zo'n spaarsaldo en dergelijke uitgaven, maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net even gekeken, maar het was meer dan een ton wat ze waard dacht te zijn, zat ze er maar voor de helft naast...

   Verwijderen
 7. Heb het gekeken, vind er weinig diepgang in zitten. Want wat heb je eraan om het te weten? Er worden geen tips gekeken. Belangrijkste conclusie die ik gister kon trekken was beleg je geld niet in materiële zaken in huis of smaakgevoelige dingen. Dat geld verdampt immers waar je bij staat. Deed ik sowieso al niet trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezien, en het viel me op dat iedereen zich hoger inschatten qua geld dan men uiteindelijk waard bleek.
  Ik had net ervoor de test gedaan (op ING) en wij waren juist wat meer waard dan ik dacht :-)
  Dat eerste gezin vond ik erg sneu, maar ook wel aan zichzelf te wijten, als je je caravan verkoopt en de lening laat bestaan , en van het geld meubels koopt, dat is niet zo slim, en inderdaad 1 kilo gehakt!, die kunnen nog wel wat consuminderen.
  Als ze dat eenmaal door hebben , moet het gaan lukken.
  Dat ander meisje; wow wat een spender! een salaris van 2400 euro en nog geld van moeder krijgen...
  Moeten wij met een gezin van leven en houden we nog van over ook.
  Zelfs als ik rijk zou zijn, zou ik zo niet kunnen leven,zit gewoon niet in mij.
  Leuk om te zien, maar ver van mijn bed.
  Vraag me wel af hoeveel % zo leeft , er moeten er meer zijn anders konden die merken niet bestaan.
  Maar ik ga volgende week wel weer kijken.
  P.s ben erg benieuwd naar je huis... komt er nog eens een foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig; heb ook een logje hierover geschreven.
  Inderdaad; 1 kilo gehakt voor 4 personen????? Jemig de pemig joh...heb net gisteren de bonus-aanbieding gehaald (3 x 500 gr) bij de Appie en die in kleine porties ingevroren; voor weken genoeg gehakt in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is maar net want je gewend bent, mijn man is een enorme vleeseter, als ik macaronie maak voor 4 personen, gaat er ong 400 gr gehakt in en 400 gram hamlappen in stukjes.

   Verwijderen
 10. Blijk Annemiek inderdaad in de 2e aflevering te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vinden jullie dit niet een erg hoog salaris trouwens? 2400 euro NETTO. Wij moeten al jaren van (een paar 100 euro) minder rondkomen met een heel gezin en dan schijnt mijn man goed te verdienen. En hij is ook nog 10 jawe ouder dan deze dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het ook gezien en vind het gewoon leuk om te zien hoe een ander het financieel doet, vond wel dat ze het netjes deed met 350 euro boodschappen voor 4 volwassenen. ik had ook het idee dat het een beetje aangedikt werd met die taxatie enzo. Week weer super dom van die lening op de verkochte stacaravan. Maar op zich wel interessant om eens in een ander zijn financiën te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen