Doorgaan naar hoofdcontent

Champignon versus linzensoep en 103 euro in de pot

Gisteravond om 22.53 uur hadden we alle stukken voor de hypotheekverstrekker die nog ontbraken, ingescand en doorgemaild.
19 pagina's brabbelige, bla, bla, bla taal, ook wel algemene voorwaarden 'bestudeert'. De hypotheek offerte geparafreerd (schrijf ik dat goed?) en op 36 plaatsen van een handtekening voorzien. Gezien dat de totale rentekosten over 30 jaar (op een hoofdsom van 84.000 euro) maar liefst 49.908,30 euro bedragen. Terwijl manlief aan het scannen was, een berekening gemaakt wat we extra per jaar af 'moeten' lossen om binnen 10 jaar klaar te zijn. Dat is een bedrag van 5704 euro. Nou, ik weet wel dat ik daar erg mijn best voor ga doen. 

Vandaag belde de makelaar, of de bouwkundige keuring ook eerder mag morgen. Komt me helemaal goed uit. Ik heb namelijk ook nog een 'date' met de tandarts. Die waarschijnlijk niet heel blij met mij zal zijn. Ik heb namelijk vanavond voor het eerst, zelf champignonsoep gemaakt. Met 3 teentjes knoflook :) Het was een heerlijk soepje. Anders dan de linzensoep, daarvan staat nog 1,5 liter in een pan op balkon. Echt niet lekker, maarja, ik ben niet zo goed in weggooien.

Hoe doen jullie dat met recepten die mislukt zijn? (Uiteraard zijn jullie vast allemaal keukenprinsen en prinsessen en heeft niemand daar antwoord op haha). Gooi je het eten weg? 

Vanmiddag ben ik wat eerder naar huis gegaan van mijn werk. Dus vandaar dat ik op een doordeweekse dinsdagavond het romige champignon soepje kon brouwen.

Morgen ga ik trouwens geld pinnen en de pot en potjes weer vullen. Ik las bij een van de reacties dat het zonde is om het geld niet op een spaarrekening te zetten. Daar ben ik het wel mee eens. Ik vind het effect van het geld daadwerkelijk zien wel stimulerender. Dus daar beginnen we eerst maar mee.

Vanavond 'rust' hier in huis. Lekker een filmpje kijken met ons twee. Zitten we ook weer eens dicht bij elkaar zonder computer en scanner ertussen....

Dank trouwens voor jullie meelevende reacties. Het zit niet in mijn aard om heel negatief te zijn. Gisteren was ik mede door de tijd van de maand, niet op mijn vriendelijkst. Ik vertrouw nog steeds op een goede uitkomst. 

Update: 23.01 uur Man zegt: "Schrijf even op je blog dat de andere pan met soep nu ook op het balkon staat". Hahaha, bij deze. Met de wens voor een grotere koelkast in het nieuwe huis. En de wens van manlief voor een afwasmachine.

Reacties

  1. Ik heb ook regelmatig dingen die mislukken en die ik eigenlijk niet weg wil gooien. Mijn tactiek is ook behoorlijk erg; ik denk dat ik het ga opeten, maar laat het in de praktijk (omdat het niet lekker is) zo lang staan, dat het gaat schimmelen ofzo en dat ik een legitieme reden heb om het weg te mikken...

    Goed dat er weer stappen vooruit zijn gemaakt voor wat betreft jullie huis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij mislukken dingen niet heel erg.
    Maar alleen als het echt vreselijk smerig is zou ik het weggooien.
    Zo heb ik ooit eens heerlijke macaronisaus gemaakt en met een nieuwe (kunststoffen) lepel doorgeroerd, de hele saus smaakte naar plastic. Dat heb ik mooi weggegooid (en de lepel ben ik mee terug naar de winkel gegaan).
    Als ik iets gewoon niet lekker vind, eet ik het vaak wel gewoon op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er niets mis mee is, gewoon opeten. Het moet zwart zijn, of je moet er brandwonden of een te hoge bloeddruk van krijgen.
    Als de smaak tegenvalt probeer ik het beter te maken. Maar het gaat gewoon op, het is gezond.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brandwonden of een te hoge bloeddruk? Oei... ik heb wel iets andere voorwaarden :) Vandaag heb ik wel aan je gedacht Petra. Ik wilde de soep al weggooien. Maar heb toen de linzen- en champignonsoep door elkaar gedaan en dat was prima te eten.

      Verwijderen
    2. Ik heb ooit brandwonden opgelopen door pepertjes in de soep. Erg langdurig, ik was er een hele week zoet mee. Er zaten pepertjes in die je niet met blote handen moet aanraken, 8 stuks maar liefst. Mijn tante had nergens last van, Indonesisch net als de pepers. Die pepers kunnen je huid wegbranden. Vele malen erger dan madame jeanette.
      Gaaf dat je het hebt geprobeerd! Misschien maak je nooit weer linzensoep, maar je hebt een manier ontdekt om eten te redden.
      Petra

      Verwijderen
  4. Afhankelijk van de ernst van de 'wansmaak', gooi 'k het wel of niet weg. Soms probeer 'k het spul nog wel eens te verbeteren, maar niet alle veranderingen enz.enz. :)
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik vind het wel jammer als iets mislukt.

      Verwijderen
  5. of iets heel pittigs erbij doen sambal bv. of room wil nog wel eens helpen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geĆÆrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z...

Het start met 1 euro

Alle begin is... Wat heb jij vroeger meegekregen aan het einde van de uitspraak, alle begin is... Bij mij was 'moeilijk'. Vaak is iets nieuws doen natuurlijk ook wel lastig, of moeilijk, om maar even bij dat woord te blijven. Vorig jaar (haha, zo leuk om dat te zeggen) las ik een mooi boek, over geld en geldzaken. Ik moest er zelfs om/van/door huilen. Binnenkort zal ik de foto's en redenen van het huilen beschrijven.  Even terug naar het begin. Dit jaar beginnen was niet zo moeilijk. M. en ik waren oudejaarsavond bij mijn ouders. Hapje gegeten, gekaart en geknobbeld. We moesten ons haasten om de fles met bubbels op tijd open te krijgen voor het twaalf uur was. Dus 1 januari was begonnen voor we het wisten. De plannen voor dit jaar Nou, ik heb ongeveer tigduizend plannen. Net als ieder jaar. Ik heb mijn agenda van 2023 vandaag lekker doorgebladerd. Altijd weer bijzonder om te zien wat er in een jaar allemaal kan gebeuren. Wat ik zou doen met een miljoen euro? De theezakjes v...

Schrik niet, een nieuwe blogpost na bijna een jaar

Eens even kijken of ik het nog kan, bloggen :) Een welkom terug aan mijzelf, haha. In oktober van dit jaar maakte ik een fout met mijn mailinglijst. Ik zette wat terug/recht/anders op mijn verzendlijst. En floep... Ruim 100 mensen kregen een mail die je normaal alleen krijgt bij het aanmelden. Omdat ik ook op mijn eigen mailinglijst sta, zag ik het. Heeeeel slordig natuurlijk. Maar het leverde wel een aantal leuke reacties via de mail op. Wat mijn blogs mensen gebracht heeft aan (geld) inspiratie. Zo leuk om te lezen. Dus ik dacht, ik waag gewoon nog een blogpoging. In deze wereld vol met snelle filmpjes, hou ik zelf ook van gewoon iets lezen. En ik denk dat er meer mensen zijn. Klusserdeklus De maand november stond vooral in het teken van klussen. Onze dochter heeft een huurwoning gekregen. De staat van de woning liet iets te wensen over. Gelukkig deed de woningbouw niet moeilijk over de verzoeken. Desondanks waren er nog heel wat liters saus en verf nodig om het naar eigen smaak af t...