dinsdag 7 januari 2014

Champignon versus linzensoep en 103 euro in de pot

Gisteravond om 22.53 uur hadden we alle stukken voor de hypotheekverstrekker die nog ontbraken, ingescand en doorgemaild.
19 pagina's brabbelige, bla, bla, bla taal, ook wel algemene voorwaarden 'bestudeert'. De hypotheek offerte geparafreerd (schrijf ik dat goed?) en op 36 plaatsen van een handtekening voorzien. Gezien dat de totale rentekosten over 30 jaar (op een hoofdsom van 84.000 euro) maar liefst 49.908,30 euro bedragen. Terwijl manlief aan het scannen was, een berekening gemaakt wat we extra per jaar af 'moeten' lossen om binnen 10 jaar klaar te zijn. Dat is een bedrag van 5704 euro. Nou, ik weet wel dat ik daar erg mijn best voor ga doen. 

Vandaag belde de makelaar, of de bouwkundige keuring ook eerder mag morgen. Komt me helemaal goed uit. Ik heb namelijk ook nog een 'date' met de tandarts. Die waarschijnlijk niet heel blij met mij zal zijn. Ik heb namelijk vanavond voor het eerst, zelf champignonsoep gemaakt. Met 3 teentjes knoflook :) Het was een heerlijk soepje. Anders dan de linzensoep, daarvan staat nog 1,5 liter in een pan op balkon. Echt niet lekker, maarja, ik ben niet zo goed in weggooien.

Hoe doen jullie dat met recepten die mislukt zijn? (Uiteraard zijn jullie vast allemaal keukenprinsen en prinsessen en heeft niemand daar antwoord op haha). Gooi je het eten weg? 

Vanmiddag ben ik wat eerder naar huis gegaan van mijn werk. Dus vandaar dat ik op een doordeweekse dinsdagavond het romige champignon soepje kon brouwen.

Morgen ga ik trouwens geld pinnen en de pot en potjes weer vullen. Ik las bij een van de reacties dat het zonde is om het geld niet op een spaarrekening te zetten. Daar ben ik het wel mee eens. Ik vind het effect van het geld daadwerkelijk zien wel stimulerender. Dus daar beginnen we eerst maar mee.

Vanavond 'rust' hier in huis. Lekker een filmpje kijken met ons twee. Zitten we ook weer eens dicht bij elkaar zonder computer en scanner ertussen....

Dank trouwens voor jullie meelevende reacties. Het zit niet in mijn aard om heel negatief te zijn. Gisteren was ik mede door de tijd van de maand, niet op mijn vriendelijkst. Ik vertrouw nog steeds op een goede uitkomst. 

Update: 23.01 uur Man zegt: "Schrijf even op je blog dat de andere pan met soep nu ook op het balkon staat". Hahaha, bij deze. Met de wens voor een grotere koelkast in het nieuwe huis. En de wens van manlief voor een afwasmachine.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb ook regelmatig dingen die mislukken en die ik eigenlijk niet weg wil gooien. Mijn tactiek is ook behoorlijk erg; ik denk dat ik het ga opeten, maar laat het in de praktijk (omdat het niet lekker is) zo lang staan, dat het gaat schimmelen ofzo en dat ik een legitieme reden heb om het weg te mikken...

  Goed dat er weer stappen vooruit zijn gemaakt voor wat betreft jullie huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij mislukken dingen niet heel erg.
  Maar alleen als het echt vreselijk smerig is zou ik het weggooien.
  Zo heb ik ooit eens heerlijke macaronisaus gemaakt en met een nieuwe (kunststoffen) lepel doorgeroerd, de hele saus smaakte naar plastic. Dat heb ik mooi weggegooid (en de lepel ben ik mee terug naar de winkel gegaan).
  Als ik iets gewoon niet lekker vind, eet ik het vaak wel gewoon op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er niets mis mee is, gewoon opeten. Het moet zwart zijn, of je moet er brandwonden of een te hoge bloeddruk van krijgen.
  Als de smaak tegenvalt probeer ik het beter te maken. Maar het gaat gewoon op, het is gezond.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brandwonden of een te hoge bloeddruk? Oei... ik heb wel iets andere voorwaarden :) Vandaag heb ik wel aan je gedacht Petra. Ik wilde de soep al weggooien. Maar heb toen de linzen- en champignonsoep door elkaar gedaan en dat was prima te eten.

   Verwijderen
  2. Ik heb ooit brandwonden opgelopen door pepertjes in de soep. Erg langdurig, ik was er een hele week zoet mee. Er zaten pepertjes in die je niet met blote handen moet aanraken, 8 stuks maar liefst. Mijn tante had nergens last van, Indonesisch net als de pepers. Die pepers kunnen je huid wegbranden. Vele malen erger dan madame jeanette.
   Gaaf dat je het hebt geprobeerd! Misschien maak je nooit weer linzensoep, maar je hebt een manier ontdekt om eten te redden.
   Petra

   Verwijderen
 4. Afhankelijk van de ernst van de 'wansmaak', gooi 'k het wel of niet weg. Soms probeer 'k het spul nog wel eens te verbeteren, maar niet alle veranderingen enz.enz. :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik vind het wel jammer als iets mislukt.

   Verwijderen
 5. of iets heel pittigs erbij doen sambal bv. of room wil nog wel eens helpen

  BeantwoordenVerwijderen