zondag 22 december 2013

Tassen vol met kleding

Door een 'foutje' in de communicatie, vertrokken we gisteren niet naar mijn schoonouders. Spontaan een weekend nog thuis. Ook wel lekker.

Van een collega kreeg ik donderdag een vuilniszak vol met kleding die zij en haar dochters niet meer wilden. Heerlijk, zo'n verrassingstas vol. Dochter haalde er een gaaf zwart vest uit. Ik een aantal hemdjes, twee jurken, wat vestjes en shirts. 

Alles even in de wasmachine en nu is het bijna allemaal droog en kan ik lekker nieuwe combi's maken. Dochter had laatst zelf haar kledingkast al uitgezocht. 
Ook ik heb gisteren plaats gemaakt voor de 'nieuwe dingen'. Mijn zusje gevraagd of zij nog kleding wil. Uiteraard wilde ze dat wel. Dus nu staan er twee tassen klaar. Heerlijk gevoel. Alles wat daar niet past of niet naar smaak is, gaat weer door naar mensen in de buurt. Zo komt het regelmatig voor, dat ik een buurmeisje bij mijn zusje in de straat in shirts van onze dochter zie lopen. Blij dat ik anderen weer blij maak met kleding.

Manlief is niet zo'n 'fan' van tweedehands. Hij vindt de geur van een kringloopwinkel al vreselijk haha. Laatst waren we overver bij een filiaal van het Goed. Daar vond hij twee mooie overhemden van Suit Supply, voor een hele leuke prijs. Sindsdien is zijn mening wel wat veranderd. 

Zoals elk jaar is het ons niet gelukt, om te wachten tot eerste kerstdag, met het uitpakken van kadootjes. Ik wist van dochter al wat ik zou krijgen. Had het zelf uitgezocht en ook nog voorgeschoten qua geld. Thuis heeft ze van haar zakgeld alles terugbetaald. Dat dan weer wel.

Ik krijg twee woontijdschriften van manlief. Masking tape en een Tony Chocolonely reep van dochter. Fijn om zo 'kneuterig' met zijn drietjes thuis te zijn. Laatste keer kerst in dit huis. Ik ben de enige die dat wel jammer vind. Tuurlijk wil ik graag verhuizen hoor. Zal wel met een loslaatproces te maken hebben.

Terwijl ik dit blogje schrijf, klinkt een muziekje via mijn nieuwe mini iPad, geur van versgebakken brood komt uit de keuken, manlief is aan de telefoon met studievriend van heeeeel erg overver, dochter zit op de bank, in haar 'nieuwe' vest, zonnetje schijnt door het raam. Wat een rijkdom, alledrie gezond, overvloed van alle kanten, mooie vooruitzichten, leuke en lieve reacties van lezers en lezeressen op mijn blog. 

Ik wens jullie een fijne zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten