maandag 23 december 2013

Nog een dag werken

Gisteren hebben we onze dochter uit logeren gebracht bij mijn ouders. Met het 'uitvallen' van ons bezoek mijn mijn schoonouders, verviel ook het logeren al daar. Aangezien wij onze vrije dagen graag willen gebruiken voor de verhuizing volgend jaar, werken we 'gewoon' door. Dochter vindt het gelukkig superleuk bij de opa's en de oma's, dus dat zit wel goed.

Vanmorgen ging mijn wekker iets later dan normaal. We reden namelijk gezamenlijk richting werk. Ik werd vrijwel voor de deur afgezet en begon in plaats van half acht, pas om kwart voor negen. Vrijdag had ik zo rond twee uur de mailbox redelijk leeg achter gelaten. Nou.... die was redelijk ontploft. Mijn collega en ik krijgen de meeste werkzaamheden via de mail aangeleverd. Daarnaast nog een apart systeem waarin ook meldingen binnenkomen. 

De mailbox heb ik redelijk onder controle nu. Had vanmorgen wel zowat vierkante ogen. Morgen is de beurt aan het andere systeem. In ieder geval zoveel meldingen verwerken, of afwerken, dat we in het nieuwe jaar niet meer hoeven te 'scrollen.

Ook mijn privé mailbox heb ik flink opgeschoond. In het verleden gebruikte ik veel verschillende mapjes. Op aanraden van iemand, die aangaf dat mapjes vaak alleen maar onhandig zijn, had ik dat afgeschaft. Vandaag heb ik toch weer een aantal mapjes aangemaakt. Ondere andere voor het huis en alle daarbij horende zaken.

Hoe heb jij je mail ingedeeld? En wat vind je prettig werken?

Voor vanavond zijn de plannen om een leuke film te kijken. Gewoon thuis. In onze (onromantische) huissetjes. Ik zet zo denk ik nog een breiwerkje op de pennen :) Heuter, meuter, kneuter.... 

Morgen dan nog een aantal uren werken. Morgenavond vieren we kerstavond bij mijn ouders. Mijn zusje, haar man en kinderen komen ook. Dus eten we met zijn allen. Gezellig. Kan ik me al op verheugen. En ook op de vrije dagen die ik in het vooruitzicht heb. Heerlijk even niets hoeven. Het huis is redelijk opgeruimd. Betalingen voor dit jaar allemaal gedaan. Spaarpotjes zijn allemaal goed gevuld. (Ik merk dat ik weer erg 'knieperig' word. Komt volgens mij omdat ik nog niet weet hoe onze uitgaven volgend jaar er uit gaan zien, in het nieuwe huis).

1 opmerking: