zaterdag 7 december 2013

Nieuwe zorgverzekeraar gekozen

Afgelopen woensdag was ik met onze dochter voor controle bij de tandarts. Al haar tanden en kiezen zijn gewisseld. Er zijn nog drie tanden die iets door moeten groeien. Maar dan mag ze dan 'eindelijk' haar beugel.

Met het oog op het 'leuke prijskaartje' wat daar aan hangt, gingen wij op zoek naar een andere zorgverzekering. Uiteraard keuze genoeg. De een heeft nog leukere aanbiedingen dan de ander. Maargoed, ik wil graag de hoogst mogelijke vergoeding, in verhouding tot een betaalbare premie.

Manlief heeft nog oude amalgaanvullingen, welke hij graag wil laten verwijderen. Dus voor hem een aanvullende tandartsverzekering gedaan. Kwamen we in vergelijking met wat we dit jaar betaalden, alleen aan 2 basisverzekeringen, op 3 euro per maand minder uit.

Moet ik wel zeggen dat we via onze huidige zorgverzekeraar elke maand nog 10% korting kregen. Dus het vergelijk gaat niet helemaal op. 

Met de nieuwe zorgpas krijgen we ook nog een bijna 10% korting in de winkel. Dus jullie begrijpen het al, wij hebben gekozen voor de zorgverzekering van de H.ema. (Ik heb nog geen aandelen hoor haha). Aangezien ik daar wekelijks kom, vermoed ik dat er nog wel meer voordeel voor ons te behalen is.

Ik kan in ieder geval weer iets van mijn uitzoek- en veranderlijstje afstrepen.
Ben wel benieuwd of er meer mensen zijn die voor de H.ema verzekering hebben gekozen.....

2 opmerkingen:

  1. Mijn dochter heeft al een beugel, en overstappen blijkt dan heel lastig omdat voor orthodontie bij veel verzekeringen nu een wachttijd van een jaar geldt. Dus ik weet niet of dat bij de HEMA ook zo is, anders wel iets om in de gaten te houden. Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Julia, dat heb ik nagevraagd :) het is een van de weinige zorgverzekeringen zonder wachttijd voor orthodontie.

    BeantwoordenVerwijderen