maandag 30 december 2013

Kind weer thuis, kerstboom eruit

Vandaag (nou, het is al middernacht geweest, dus eigenlijk gisteren :)) bracht mijn zwager, onze dochter weer thuis van haar logeerpartij. Ze had een afzichtelijk 'onesie' pak gekregen van mijn zusje. Dat is zo een synthetisch huispak uit een stuk. In dit geval iets van lichtroze achtige panter print. Echt vreselijk. Maarja, dochter vindt het helemaal super. Ze wil het na de vakantie ook naar school aan. Nou, ze doet maar, haha, ik snap nu mijn moeder wat beter. Vroeger had ik ook bijzondere kleding keuzes. Om ruzie te voorkomen, moest ik alleen winkelen. Mijn moeder wilde nooit mee. Het is redelijk goed gekomen gelukkig....

Bedankt voor alle reacties op de pannenvragen. Ik heb gehoord en gelezen van de giftige laag, die stoffen af zou geven in de huidige wokpan met teflon laag. Ik  heb nog niets van de eventuele vergiftiging gemerkt, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

We aten gisteravond wel heel voordelig. In mijn kerstpakket zat o.a. een zak met pasta en een pot met pasta saus. Ik had nog wat flatterige paprika's, die sneed ik heel fijn. Ik fruitte een uitje, wat knoflook en samen met wat geraspte kaas en komkommer erbij hadden wij genoeg voor ons drietjes. Echt lekker was het niet, maar gelukkig doen we daar dan niet zo moeilijk over.

We speelden met ons drie een potje monopoly. Nog een oude versie, in gulden vorm. Onze dochter vroeg, mam, wat is dat, 18.000 fl? Haha, ja, dat is van voor haar tijd.

Na de monopoly speelden manlief en ik maar liefst 3x de 'cashflowgame'. Is een spel bedacht en op de markt gebracht door Robert en Kim Kiyosaki. (Het is ook gratis online te spelen). Het doel van het spel is uit de 'ratrace' te komen. Oftewel te zorgen dat je meer (passief) verdient, dan je uitgaven zijn. Ben je eenmaal uit de ratrace, ga je door naar de 'fast track'. Daar is het doel, OF om je droom te kunnen verwezenlijken OF om te zorgen dat je passieve inkomsten nog met 50.000 dollar stijgen. Ik won 3x. Manlief kan slecht tegen zijn verlies (ik ook hoor), dus mijn triomf was nog groter. 

We hadden het een poos niet gespeeld. En ik moet zeggen dat ik het weer heel fijn vond het te spelen. Stuk bewustwording van wat mogelijk is, op het moment dat er minder geld uitgaat, dan via verschillende bronnen binnenkomt.
Voornemen is om in het nieuw huis het spel regelmatiger te spelen. Het liefst met wat meer mensen.

Over de kerstboom. Wat mij betreft, mag die morgen 'afgetuigd' worden. Vind het wel gezellig hoor, met de lampjes in huis. Maar ik ben al wel weer klaar met alle kerstigheden. 

Wat doe jij met je boom en/of kerstversiering? Blijft het nog even?

5 opmerkingen:

 1. ja, totdat Balthasar, Caspar en Melchior geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt dat (bijna) alle mannen slecht tegen hun verlies kunnen, iets in hun hersenen ofzo, kunnen ze niets aan doen dus ;-). Oh ik vind t ook niet leuk om te verliezen maar denk dan wel t was een gezellig spelletje. fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o ja zo'n onesie, mijn dochter heeft er eentje gekregen van haar vriend (ook iets luipaardachtigs). Zij heeft het snel koud en is er daarom blij mee, als lekker thuispak. Hier dit jaar geen kerstboom, was eerst te lui om er ergens 1 te gaan halen en ze waren mij te duur (vanaf 25 euro voor een klein boomje). De rest haal ik ergens eind deze week wel weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb jij misschien de link van de Cashflowgame van Kiyosaki. Heb al vaak gezocht, maar IK kan heel veel niet vinden op internet, helaas...alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via www.richdad.com kun je het vinden. Staat dan onderaan bij Cashflow game en dan dien je nog wel gratis een account aan te maken. Laat je even weten of je het gevonden hebt?

   Verwijderen