woensdag 25 december 2013

Home Alone 2

Vandaag veilig gearriveerd bij mijn schoonouders. Op de heenweg hebben we vaste gewoontes. We nemen altijd een thermoskan met heet water mee. Als we de rotonde bij Joure gehad hebben, nemen we een theetje. Voor een plaspauze stoppen we altijd bij Hajé. Van de bonnetjes die we krijgen uit het betaalpoortje bij de wc's, kopen we een gevulde koek. Dan in de auto nog een tweede theetje, met koek, vervolgens nog een uurtje rijden.

Mijn schoonmoeder is tijdelijk uit het revalidatie centrum. Ze lag op bed toen we kwamen, want aan haar rust komt ze daar niet echt toe.
Mijn schoonzus is over vanuit het buitenland. Iedereen was al in joggingbroek (echt :)) Dus ik liet mijn leuke jurk zien, om aan te tonen dat ik wel moeite had gedaan voor vandaag. 

Mijn schoonvader had het hele huis versierd. En de mega kerstboom opgezet. Daaronder stond het vol met kadootjes. Heel sfeervol. Zo lief, want mijn schoonvader van 73 heeft dat allemaal geregeld. Dochter zorgde ervoor dat oma haar tablet het deed, ze heeft er wat 'apps' opgezet en ook skype, dus moeders kan 'los'. Ik kreeg van mijn schoonouders een blauw velours huispak. Maat M. Nou, dat past maar net. Volgens mijn schoonvader moest ik 1 januari maar stoppen met eten :) Ik heb het pak nu nog aan. Heerlijk vestje zit er bij. 

's Middags zette mijn schoonvader de video (ja VIDEO) aan, met de film Miracle on 34th street. Die had ik nog nooit gezien. Ondertussen breide ik verder aan mijn colsjaal, nam nog wat toastjes, huzarensalade en chips (logisch dat mijn velours pak steeds strakker ging zitten).

Het kerstdiner was hilarisch. Mijn schoonzus had begrepen dat manlief krab wilde, toen hij garnalen bedoelde. Dus was het voorafje krabsalade met whiskysaus. In plaats van een garnalen cocktail. Mijn schoonmoeder zat bh-loos aan tafel in haar roze cashmere trui. Sinds de beroerte heeft ze geen gene meer. Ze vertelde hoe het gaat daar in het revalidatie centrum. Hoe vervelend ook voor haar, we hebben wel gelachen om haar verhalen.

Na het verder bijzondere diner, mijn schoonvader kookt normaal bijna nooit, (hij wilde nu ook geen hulp), hadden we een ijsje in engeltjes vorm. De eerste ijsjes die hij had gekocht, had hij in de koelkast gezet, in plaats van in de vriezer. Het hoofdje, de vleugels en armpjes waren van suikergoed, dus dat was er nog van over gebleven.

Echt respect voor mijn schoonvader dat hij alles geregeld heeft. Hij bleek vorige week ook nog zelf geopereerd aan spataders aan zijn been. Heeft hij niets van gezegd. 

Vanavond keken we 'volgevreten op de bank' de nostalgische film Home Alone 2. Nu liggen onze matrasjes klaar in de huiskamer. Van de onderburen een huis verder klinken de dreunende 'klanken' van een computerspel. De buren naast ons hebben de tv aan de kant van de muur waar wij liggen. Zo fijn, die oude portiekwoningen.

Ach, gezien alle suikers heb ik waarschijnlijk toch al een top nacht. Gelukkig kan ik morgen zo mijn blauwe pakje weer aan. Ik vind het fijn dat we met zijn allen samen kunnen zijn deze kerstdagen. Alle ongemakken neem ik graag voor lief. 

Wat heb jij gedaan deze eerste kerstdag?

2 opmerkingen:

  1. 1e kerstdag familie treffen bij familie van mijn mans kant en 2e kerstdag bij familie van mijn kant. HEEL GEZELLIG

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt je verslag gezellig en aandoenlijk! Lieve schoonvader...

    BeantwoordenVerwijderen