zondag 29 december 2013

Eigen huis en tuin

Het werd geen woonboulevard gisteren. We bedachten dat het wel belangrijk is dat we een bank, alledrie, lekker vinden zitten. Dus gaan we maandag maar met ons drietjes. Voor maandagavond hebben we een avond theater met ons drie op de planning staan. Wellicht kunnen we dan van tevoren nog ergens een 'hapje' eten.

We zijn nog wel even met ons twee 'de stad' in geweest. Met mijn mini auto, want die rijdt toch wel een stuk zuiniger dan onze oude Audi (1 op 10 doet ie, zuipschuiterige bak :)) Parkeren in de parkeergarage, tussen alle 'dikke' auto's. Druk dat het was.

Manlief wilde nog graag warme en comfortable winterschoenen. Die vond hij snel tegen een redelijke prijs. Bij de k.ijk.shop was er opruiming en kocht hij een heel stoer horloge (van zijn eigen zakgeld). Samen dronken we nog een cappuccinootje bij de plaatselijke boekenzaak. Daar kost een kopje met een plak koek 1,50 euro. Dus dat is nog een keer leuk. 

Met zijn twee nog even langs de M.akro. Voor pizza's en een grote bak gemengde sla. We bewonderden de verschillende pannensets. Ik zag ook van die keramische pannen. Echt beduidend groot prijsverschil met het standaard assortiment. Heeft iemand daar ervaring mee? Is het aan te raden? Er was een aanbieding met de tweede pan gratis. We hebben nu nog geen pannen gekocht hoor. Maar we zijn wel aan nieuwe pannen toe. Nu is het een allegaartje van pannen die ik, of gekregen heb, of ooit eens het gekocht bij de kringloop.

Thuisgekomen was het tijd voor het programma 'Eigen huis en tuin'. Favoriet bij man sinds we bezig zijn met de aankoop van het huis. Hij heeft wel het idee dat klussen heel snel kan... Heb hem van die illusie afgeholpen. Tenzij we natuurlijk ook zo'n eigen huis en tuin team in huren. Haha, dat lijkt me wel wat.

Nou, pannentips zijn welkom. Nu bestaat ons assortiment uit een wok, twee steelpannetjes, een mini koeke(n)pan, een grotere koekenpan, twee pannen voor bv. de aardappels en de rijst, een pastapan en een mega soeppan. (Jeetje, best nog veel pannen als ik het zo typ).

12 opmerkingen:

 1. Het kookt toch die pannen? Alleen de koekenpan vervang ik af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja, maar niet echt goed meer. Grote koekenpan is krom en bakt aan. 1 wok vind ik te weinig. Maar ik snap je reactie wel. Alle pannen staan in het zicht hier, waarschijnlijk in de nieuwe keuken niet eens.

   Verwijderen
  2. Tja, ik droom van een aspergepan :-). Zulke onzin.
   Mijn pannen dan, een BK pan in boerenbont, een skultuna pan van mijn uitzet nog:-p. Een mooie pan van zegeltjes sparen bij de c1000. Hebben anderen vooral voor mij gespaard. In mijn plaats zat en zit geen C1000. Een mosselpan (onzin ding)., Skultuna steelpan, twee koekenpannen, snelkookpan, 10 liter soeppan, ook prima om in te wecken. Kleine braadpan. Een allegaartje dus alles in een onderlade keukenkastje.

   Verwijderen
 2. Als je een hele nieuwe pannenset wilt kijk dan ook eens op Marktplaats.
  Ik heb eerst een ceramische van de act*on gehad als test voor 5 euro of zo, beviel goed maar niet lang. Nu heb ik 2 van goede kwaliteit gekocht en die bevallen echt goed, beiden oude pan ingeleverd voor 10 euro enresp 20 en 30 euro betaald. Maar ik heb ook een set van 6 koekenpannen met anti-aanbaklaag en die bevallen ook goed van de Makro, en die kunnen ook in de oven ivm ijzeren stelen. Ooit in Frankrijk bij de makro gezien en 1 als test gekocht en later als aanbieding bij nederlandse makro. Bevallen me ook uitstekend. Verder heb ik ook nog 3 maten braadpannen. Kast is dus erg vol.
  Heb je in je nieuwe huis al een keuken of moet die nog gekocht worden? Kies dan voor lades in de onderkasten, is zoveel overzichtelijker en makkelijker in te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oude pan inleveren, dat is ook een idee. Er zit nu een bestaande, lelijke en onoverzichtelijke keuken in. Dus ik denk dat we die gaan vervangen. Lades staan daarbij zeker op de verlanglijst. Iemand raadde ons ook zeker een apothekerskast aan.

   Verwijderen
  2. Ja apothekerskast had ik ook en is geweldig handig.

   Mijn lekkerste pannenkoeken bak ik in een BK pan die ik in 1973 van mijn oma heb geerfd, geen idee hoe lang zijn hem al had, maar oma kennende lang.

   Verwijderen
 3. Ik heb al jaren BK pannen en ben daar erg tevreden over. Gewoon zo'n set zilverkleurige pannen. Als koekenpannen heb ik een paar van Tefal. Allemaal met zegeltjesacties e.d. bij elkaar gespaard. Vaak wel met bijbetalen, maar wel voor een fractie van de prijs. Als ik weer nodig zou hebben, zou ik weer voor BK gaan, maar ik zou er dan wel een rondje Marktplaats aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb een ratjetoe van pannen - merk onbekend, de meesten oud, maar ik kook er dagelijks in en mee en tot nu toe nog niemand vergiftigd :). Pannen staan niet in het zicht in keukenkastje. Let op van die aanbiedingen inderdaad van grote merken en inleveracties. Ik kreeg trouwens onlangs van zoonlief zijn Ikea-koekenpan die hij uit Scandinavie meenam. De mijne vond hij wel wat oud geworden en dus mocht ik die van hem hebben. Lief toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een heel goedkope en prima pannenset van IKEA. Voor bakpannen ben ik wel kieskeuriger, daarvan gaan goedkope versies niet lang mee of ze bakken niet lekker, zeker na een tijdje.
  Ik heb nu pas een keramische pan, gewoon van Blokker. Ik vind het wel wennen, het duurt langer voor de pan goed is opgewarmd en hij houdt de warmte langer vast. Het is een klein beetje als koken op een (oudere) elektrische kookplaat, dat vond ik ook best vervelend en lastig. Volgende keer neem ik weer een gewone van Tefal ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedoel je met keramische pannen een pan zoals type 'Greenpan' waarbij de anti aanbaklaag uit één of andere keramische materie bestaat ?
  Ik heb, toen de Greenpannen 'uitkwamen' zo'n pan gekocht maar ben er absoluut niet tevreden over : de eerste keren bakte ze niet aan maar de keramische binnenkant verkleurde en sloeg bruinachtig uit. De bruine verkleuring wegpoetsen lukt niet aangezien je er niet met krassende en agressieve producten op mag. De binnenzijde van die pan was grijs maar is nu gevlekt door de bruine verkleuringen dus ziet er altijd vies uit afgewassen of niet. Indien ze dan enkel en alleen nog maar zou verkleurd zijn, zou ik er nog mee kunnen leven maar ze bakt ook aan. Voor mij dus zeker geen pannen meer van het type 'Greenpan'....
  Ik heb ook een paar Tefals met anti aanbaklaag maar die moet ik, ondanks is voorzichtig met de pan omspring en geen krassende materialen gebruik bij de bereiding van voeding, regelmatig vervangne omdat de tafellaag na een tijdje toch beschadigd is. BEschadigde tefallaag zou kankerverwekkende stoffen laten vrijkomen.
  Ik heb ook nog een volledige inoxen pan van De Meyere en die vind ik wel heel goed. Vis en gepaneerde producten bak ik altijd in een tafelpan, het andere vlees in mijn inoxen pan.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je moet allereerst kijken waarop je gaat koken in het nieuwe huis. Dat is het allerbelangrijkste. Bij inductie moet je magnetische pannen hebben. Bij gas maakt het niet uit. Ik heb alles van Hackmann.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ging inductiekoken en mocht dus geoorloofd mijn oude pannen wegdoen. :). Ik ging naar IKEA en kocht goed overdacht wat ik precies nodig had. Twee maten koekenpan, twee kookpannen en een steelpannetje. Ik had nog een oude(er)e soeppan en kreeg van iemand een joekel van een wokpan. Ook Ikea. Met kerst bleek dat die ook prima als frituurpan dienst doet. En ik heb nog niks gemist. Die Ikeapannen zijn zéér betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen