zondag 15 december 2013

Donkere dagen voor kerst

Niets om over te somberen hoor, die donkere dagen. Ik verheug me alleen op de weer langer licht dagen. 21 december is de korste dag. Daarna gaat het weer de goede kant uit gelukkig.

Gisteren heeft manlief met veel geduld de kerstboom voorzien van een nieuwe snoer met lichtjes. Ik 'bemoei' me meestal niet met het verdere versieren. Wel vind ik het leuk om te zien wat er weer uit de kersttassen komt. Bij de A.ction kocht ik laatst 9 nieuwe gekleurde glazen ballen. Voor de rest hangt er in de boom een mengelmoes van gehaakt, gebreid en gekleurd spul. Wel gezellig zo met de lampjes weer aan.

Vrijdag komt mijn schoonzus van overver (ze woont al 11 jaar in het buitenland) kerst vieren bij haar ouders. Mijn schoonmoeder mocht van het revalidatie centrum vandaag een dagje naar huis. Met de kerst gaat ze hopelijk ook naar huis. Helaas snapt ze nog niets van de tablet die we haar cadeau hebben gedaan. Mooie taak voor onze dochter tijdens de kerstvakantie :)

Verder, de kosten voor de APK voor onze oude Audi vielen heel erg mee. 
188 euro en we kunnen weer een jaartje verder. De belastingdienst wil nog graag 122 euro van ons terug inzake de zorgtoeslag. Is ook prima. Hebben we destijds goed kunnen gebruiken en krijgen ze het nu terug. 

De dagen tot aan de kerst werk ik gewoon volledig. Ik heb nog een paar uurtjes verlof staan voor dit jaar. Dinsdagmiddag neem ik vrij inzake de taxatie van het nieuwe huis. Van de resterende uren neem ik volgende week dinsdagmiddag ook vrij denk ik. Nog even wat aanrommelen voor de kerst aan.

We gaan naar mijn schoonouders voor de kerst. Lekker in de joggingbroek de dagen doorbrengen met lezen, computeren, spelletjes doen en tv kijken. Heerlijk vooruitzicht. 2 en 3 januari ga ik ook werken denk ik. Alle uren die ik dan niet opneem kan ik straks gebruiken bij het verhuizen en klussen.

Raar idee dat we na 14 jaar eindelijk gaan verhuizen. Ik vind het wel heel spannend. Merk het aan mijn onrustige huid en mijn slecht slapen. Gisteravond nog wat inspiratie opgedaan bij I.kea. We zagen een gave hoek(slaap)bank. In het grijs, bruin of roze. Aangezien we nu een kakafonie aan kleuren hebben, dacht ik dat het volgende huis beter wat minder kleurrijk kon worden. Maar man en kind vonden dat we het beste de roze bank konden nemen.

Ik kreeg een berichtje van mijn vriendin. Dat ze het zo leuk voor ons vindt en dat ze verwacht dat het een echt 'rijke wijf' (i.p.v. rijke wijf stond daar mijn naam :)) huis wordt.

Toen ik aan onze dochter vroeg of ik dat positief of negatief moest zien, zei ze: 'Juist positief. Jij bent bijzonder mam, jij kunt haken, breien en naaien. Dat kunnen niet veel moeders. Daardoor hebben wij een speciaal kleurrijk huis'. 

3 opmerkingen:

  1. Lijstjes maken, lijstjes maken en lijstjes maken, bloknote naast je bed of op toilet, als je wakker ligt moet je meestal toch ook weer plassen. Zo herkenbaar dat wakker liggen in de voorbereiding. Trouwens ook nu "de dagen erna" lig ik weer wakker want de administratieve zaken gaan ook nog veel tijd en energie vergen, vooral omdat het bij mij zo snel ging en ik niets kon voorbereiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn de leukste opmerkingen!
    Komt goed hoor, dit zijn leuke spanningen.

    BeantwoordenVerwijderen