Doorgaan naar hoofdcontent

Boodschappenbudget 2014

Na wat dagen bij mijn schoonouders, gisteren bij mijn zusje en haar gezin geweest. We kwamen aan rond lunchtijd en konden zo aanschuiven bij de warme maaltijd. Mijn neefje had 's avonds een theater optreden. Dus daarom aten we al warm. 

Mijn zusje en zwager hebben deze week hun mega hoekbank ontvangen, dus dochter, neefje en nichtje, nestelden zich met hun iGadgets op de bank en wij dronken koffie en praatten over diverse zaken.

Later die middag gingen we naar de zaak van mijn zusje en haar compagnon. Ik heb uitgebreid gewinkeld. Een paar laarzen, een rokje, twee shirts, een gaaf vestje en een leuke shawl. Ik heb het direct aangehouden, zo leuk stond het :) Helaas niet voor kringloopprijzen, de zaak heeft kleding en schoenen in de hogere prijsklasse zeg maar.... Gelukkig mag ik van mijn zusje wel tegen flink gereduceerd tarief shoppen.

Toneel optreden van neefje (nou ja, hij is inmiddels een kop groter dan ik ben) was leuk. Na het optreden reden we terug naar huis, keken onze favoriete serie (2 Broke Girls, bij Veronica) en vertrokken kindloos naar huis.

Vanmorgen deed manlief de bonnetjes en gaf aan dat we nog maar 264 euro aan boodschappen hadden uitgegeven voor deze maand. Nu hebben we deze maand ook wel veel bij anderen gegeten. In onze mega consuminder periode hadden we een boodschappenbudget van zo'n 225 euro per maand. Voor ons drie. Inclusief wc papier, wasmiddel etc. Dat lukte toen redelijk. Ook door zelf wasmiddel te maken.

Nu we beiden volledig werken, merken we dat we makkelijker geld uitgeven aan makkelijke en luxere boodschappen. Met het huis 'in zicht' is het wel fijn om weer minder daar aan uit te geven. 100 euro minder per maand, is over 7 jaar gerekend, wel 1/10 deel van onze hypotheek. Dus gaan we van het weekend eens aan het rekenen. Nieuwe budgetten opstellen voor het komende jaar. Weer wat bewuster met geld om gaan.

Vanmiddag eerst met zijn twee 'romantisch' *kucht* wat inspiratie op doen bij de meubelboulevard. Hopelijk niet samen met de rest van Nederland. Doel is een nieuwe bank, ook een hoekversie. Wens me geluk... 

Reacties

  1. Hebben jullie ook een verhuispotje? De grotere aanschaffen zijn namelijk makkelijker te overzien en in de hand te houden. Maar juist aan kleine dingen ben je snel meer kwijt dan je denkt. Snoertje erbij, lampje ophangen, misschien extra gereedschap en een keer een extra bezoek aan snackbar dat tikt aan is mijn ervaring. Meteen grote pot neerzetten en alle bonnetjes er meteen in, als je dat al niet doet en vraag aan helpers in te lichten dat niet "zomaar" gegeten kan worden bij je, met uitleg is daar wel begrip voor toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat van die pot is een heel goed idee Lot. We hebben wel een aparte rekening geopend voor (ver)bouwen en alle aan te schaffen materiaal en gereedschap. Over het niet zomaar eten, moet ik nog even nadenken. Ik snap dat dat wel snel in de papieren kan lopen. Ik voorzie veel soep en broodmaaltijden haha.

      Verwijderen
    2. Als er mensen komen helpen en dan ga ik ervan uit dat je niet betaalde mensen bedoeld maar familie of vrienden dan vind ik dat je daar ook voor zorgt. Je kunt toch niet van hun verlangen dat ze een dag voor niets bij jullie werken en dat daar geen boterham tegenover staat.
      Daarnaast zou ik wachten met het kopen van een bank tot je in het huis zit. Je kunt dan veel beter overzien wat er past en hoe en waar je hem neerzet.

      Verwijderen
    3. @anoniem Qua neerzetten is er niet zoveel keuze, gezien de ramenpartij in de woonkamer. Onze oude bank zit ook nog prima. Maar zou qua kleur (helblauw) wel weer heel bepalend zijn in de woonkamer.

      Verwijderen
  2. En, leuk wat inspiratie opgedaan? Klinkt verder in ieder geval als leuke dagen :) En besparen op het boodschappenbudget kan bijna altijd wel. Soms veer je ook weer wat terug, maar ik merk bij mezelf wel dat ik over de gehele linie steeds minder ga uitgeven, terwijl ik steeds lekkerder en gezonder ga eten. Geen slechte ontwikkeling, lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zijn niet meer naar een meubelboulevard gegaan. We bedachten dat het leuker zou zijn om dat met ons drietjes te doen, a.s. maandag. Goed van je lekkerder, gezonder en voordeliger eten. We hebben wel bij een boekenzaak nog een kop cappuccino gedronken. De zwart witte tegelvloer aldaar leek ons wel wat voor in de keuken :)

      Verwijderen
  3. onze hoekbank is de beste koop.... ever! we hebben een redelijk betaalbaar model van Leenbakkert. En in U vorm. Voordeel 1. Je zit altijd knus bij elkaar, voordeel 2, meestal is 3/4 thuis savonds in wisselende samenstelling, en we vinden het allemaal lekker om te hangen c.q. liggen. Dat lukt gewoon!!!! Tis echt een leefbank. Hij is eigenlijk aan vervanging toe. Maar ik wil exact dezefde. Althans in ieder geval qua samenstelling. Maar goed.. we wachten nog wel een jaartje ( totdat de hond er niet meer is....klinkt lelijk, maar ik hoop dat dat nog heel lang mag duren, maar hij verpest de bank wel)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kunnen we maandag ook nog even kijken bij LB, dank voor de tip Caroline. Nee, het klinkt niet lelijk hoor van de hond ^-^

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z