zaterdag 7 december 2013

20.000 euro, even overmaken?

Vanavond appte mijn rijke vriendin (van haar mochten we in tijden van schuld een enorm bedrag lenen, om destijds iedereen in 1x te kunnen aflossen). Of we nog geld willen lenen voor de aankoop of verbouwing van het huis? 

De makelaar belde vandaag dat de voorlopige koopovereenkomst getekend is, dus er zit weer schot in de zaak :)

Om terug te komen op geld lenen. Of ze het bedrag vast over zou maken.... Hahaha appte ik terug. Maar ze meende het. Ik gaf aan dat het voor haar dan ook wel fijn is te weten welk rentepercentage we haar willen betalen ^-^

We hebben afgesproken voor die tijd persoonlijk contact te hebben. Want de aankoop van het huis is nog niet helemaal rond. En we willen even rekenen.

Wij zijn blij met ons abonnement op het blad FiscAlert. Daar kunnen we online allerlei handige calculatoren gebruiken. Ook voor het berekenen van de annuïtaire aflossing van de toekomstige hypotheek. Dus morgen even aan de slag. 

We zijn ook superblij met rijke vriendin. Want via een 'familiebank' constructie levert haar geld extra rendement, wanneer ze het aan ons leent. En wij hebben wat mogelijkheden om grotere verbouwzaken direct aan te kunnen pakken.

3 opmerkingen:

  1. Misschien is het voor haar, is verband met de peildatum, ook wel handig om het inderdaad uiterlijk deze maand over te maken. Scheelt weer wat heffing. In ieder geval mooi dat je zo'n mogelijkheid hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is fijn dat iemand zoveel vertrouwen in je heeft én dat je dat ze je zó weer geld leent. Jullie hebben ook je stinkende best gedaan om dat alles weer terug te betalen! Super dat je het aanbod weer kreeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee Fiscalert. Strak plan lening van vriendin, ook voor vriendin,

    BeantwoordenVerwijderen