donderdag 12 december 2013

10 cent voor Kerstmis

Onze 'bejaarde' kunstkerstboom is weer uit de kelder gevist. We waren vergeten dat de lampjes het niet meer deden.
Dus gisteren ging ik met onze dochter op pad om een nieuw lampje te kopen.

Bij de outlet van de plaatselijke Welkoop vond ik een set met lampjes die er op leek. Navraag gedaan bij de verkoper. Hij stelde allerlei vragen, waar ik nooit aan gedacht had. Hoe groot de kerstboom is, hoeveel lampjes er aan het snoer zitten. Toen pakte hij zijn rekenmachine en typte wat getallen in. Bleek dat hij aan het berekenen was hoeveel volt, één lampje mocht hebben.

Toen liet hij me ook nog zien hoe ik de ienie mini lampjes in de oude fitting kon zetten, omdat de nieuwe lampjes daar iets van afweken. Helemaal blij met zoveel uitleg en service liep ik mee naar de kassa. Om vervolgens 10 cent (echt) te mogen afrekenen voor een setje lampjes. (Ik vond het een te laag bedrag en gaf 50 cent :))

Opgetogen naar huis. Nieuw lampje erin. Stekker in het stopcontact en tadaa... helemaal niets, haha. Na een half uur had ik de kunstboom ontdaan van het snoer met lampjes. Vervolgens na het ontknopen en testen van alle 100 lampjes, deden ze het nog niet. Dus nu staat de kerstboom lamploos op tafel en liggen de lampjes op een bult. Ik ben wel trots op mijn geduld ^-^ 

Van het weekend maar even kijken voor een nieuw snoer met lampjes.

1 opmerking: