Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 november 2013

Concept koopovereenkomst

Stelt u zich nu eens voor dat ik de rest van mijn blog zonder punten komma's of andere leestekens zou schrijven in een opmaak waar de honden geen brood van lusten en met allerlei mitsen en maren.... Dan zou u zich enigzins een beeld kunnen vormen van de afgelopen anderhalf uur.... WANT

Met hoogrode wangen, g.oogle in de aanslag, rode pen erbij, hebben manlief en ik zojuist de uitgeprinte papieren versie van de concept koopakte doorgenomen. 
Wat een langdradige zinnen, echt onbegrijpbaar. Ik snap werkelijk niet dat de Consumentenbond en de Vereniging Eigen huis met deze vast 'juridisch' heel verantwoorde schrijfstijl akkoord zijn gegaan. Ik doe even een vertaling in 'rijke wijf' schrijfstijl.

Verkopende partij verkoopt onder de hypotheekwaarde. Hun bank moet dat goedkeuren. Na ondertekening van voorlopige koopovereenkomst duurt dat nog maximaal 4 weken.

Alleen moeten we dus tot 20 december wachten om te weten of het doorgaat vanaf de kant van verkoper. Aangezien wij voor de NHG verplicht zijn een bouwkundig rapport aan te vragen en liever niet voor Jan met de korte achternaam betalen, willen we onze eerder opgegeven termijn om de financiering rond te krijgen, met een week verlengen. Want met de kerstdagen en oud en nieuw wordt alles qua tijd wel wat krapjes.

Datum hypotheekofferte is leidend voor het kunnen aanvragen van 105% financiering. (Dit wordt volgend jaar 104%).

Voor de nieuwsgierigen onder jullie. We kopen een twee onder een kap woning voor 82.500 euro. Plannen zijn om de hypotheek binnen 10 tot 15 jaar af te lossen. We hebben eerder zo iets gedaan haha.

Morgen om 17.30 uur gaan we dus de voorlopige akte ondertekenen.
Hopelijk heeft onze financiële man nog geen plannen voor de kerstvakantie, want dan moet alles geregeld worden :)

Eerst een feestje, want mijn moeder is morgen jarig en wordt 65 jaar. 

Would you like to comment?

 1. Leuk he....die taal.
  Vroeger ( vroegah toen allus andurs was...en veul beter...hihi) had je dat soort taal ook op t rijbewijs staan, geen idee of ik nu ècht oud ben of dat jij dat misschien ook nog kent...) bij mij heette t in ieder geval "rijbewijs-taal" ... En niemand tegenwoordig weet dan waar je t over hebt hihi
  Gaaf dat jullie helft morgen gaat gebeuren! Echt spannend!
  En geen betere maand dan December om rotsvast vertrouwen te gaan "oefenen" ;-)
  Alvast gefeliciteerd met je moeder voor morgen, maak er een grandioze dag van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend allemaal! En moet er dan eerst nog veel verbouwd worden? Of kun je al snel verhuizen? Ik hoop dat je nog een beetje kunt slapen en rust krijgt in je rijke wijven koppie;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tweekapper voor 82.000 euro? Bestaat dat? Dat wil ik ook! Wáár kun je dat vinden???
  Annemaria K.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastische prijs zeg! Daar koop je in zoetermeer een garagebox voor.

  Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat is een mooie prijs voor een twee-onder-één dak! Al enig idee hoe de nieuwe titel van dit blog gaat worden?

  BeantwoordenVerwijderen