Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
29 oktober 2013

Twee auto's voor de prijs van een

Zo voelt het tenminste een beetje. Twee auto's voor de prijs van een. Drie weken geleden kregen we bericht van de belastingdienst over het vervallen van de motorrijtuigenbelasting. Eerst eens op de website gekeken en daar zagen we een constructie waarbij de auto in de maanden december, januari en februari dan niet op de weg mocht. Vervolgens zouden we 120 euro voor een jaar betalen. De moeite waard, al hebben we in december wat lange ritten voor de boeg, waarbij de mini auto nou niet het toppunt van comfort biedt. (Zacht uitgedrukt :))

De brief was op de stapel beland en vandaag dacht ik, laat ik eens bellen. De dame van de autobelastingtelefoon (jaja, dat bestaat echt) vertelde me dat de regeling zoals hierboven beschreven nog niet zeker is. En dat we voorlopig niets hoeven te betalen. Is dat even fijn, scheelt toch zo'n 33 euro per maand.

Per 1 december loopt onze huidige autoverzekering af. Dus daar heb ik ook maar eens achteraangebeld. Omdat de mini auto erbij is, mag de 'oldtimer' in een andere verzekering. Dus vanaf december betalen we een kleine 288 euro voor een jaar, voor twee auto's. Waarschijnlijk kan het ergens anders nog wel goedkoper. Maar ik vind de huidige verzekeringsmaatschappij prima service leveren en ik had geen zin om er nog veel tijd aan te besteden.

Nu moet de grote auto alleen nog voor de APK over 1,5 maand. We weten al wat dat ongeveer gaat kosten, dus dat geld zetten we binnenkort op een aparte rekening. Natuurlijk is fietsen goedkoper :) en zullen er vast milieuvriendelijker alternatieven zijn. Maar ik ben blij met onze auto's. En het gemak en de vrijheid die ze ons bieden.

Would you like to comment?