zondag 27 oktober 2013

Oppu(r)tunity

Lang geleden, het zal vast ergens op een training zijn geweest, schreef iemand het volgende woord

OPPOTUNITY

De meeste mensen zullen (net als ik toen direct zag) de ontbrekende R opmerken. Want je schrijft

OPPORTUNITY

De vraag bij de training was toen, waar kijk je naar, de mogelijkheden die zich voor doen? Of de missende R...

De laatste tijd doen zich veel mogelijkheden voor. De ene 'aanbieding' na de andere. Allerlei (online) verdienmodellen en zakelijke mogelijkheden. Uiteraard de ene nog mooier dan de andere. Het zal ook komen door mijn sprankelende persoonlijkheid (whoeeehahaha) dat mensen me graag in hun 'business' willen hebben... Maar ik bedank momenteel voor veel.

Eind volgende maand hebben we ons boekschrijfworkshop. Vandaag kregen we de eerste mailtjes met huiswerk binnen. Video's om te bekijken, handleiding(en) om te printen. Wel spannend hoor. Want ik vond het altijd wel leuk en 'interessant' om aan te geven dat ik een boekidee heb, maar nu het echte werk er aan zit te komen, wordt het toch een ander verhaal. Ik heb al wel een domeinnaam (zelfde als wat ik denk dat de boektitel gaat worden) geregistreerd. Ik twijfel alleen of ik in het Nederlands of in het Engels ga schrijven.

Nederlands gaat me zeker makkelijker af. Gezien het onderwerp, vind ik dat ook prettiger schrijven. Gelukkig hebben we nog een paar weken de tijd.

Over tijd gesproken. Wat vinden jullie van het uur tijdverschil?
Ik werd vanmorgen wel erg laat wakker 9.20 uur, nieuwe tijd. Om 16.00 uur vanmiddag had ik al zin in mijn warme maaltijd. Toen het om 17.27 uur donker begon te worden, bedacht ik dat het weer de 'donkere' periode van het jaar wordt. Niet bepaald mijn favoriete periode. Krijg altijd emigreer neigingen. Lekker ergens overwinteren op een zonnig eiland ofzo.

4 opmerkingen:

 1. Wij zaten om kwart voor 5 aan het avondeten. Vriendlief had de klok van de oven nog niet goed gezet. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. emigreer neigingen....... ik ga ooit nog eens klimatologisch asiel aanvragen in een land waar het heeeeeel warm is en waar de zon heeeeel veel schijnt. Om 5 uur donker in de winter om depressief van te worden........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Word niet depri van dit weer, vind de herfst en winter altijd wel wat hebben, maar heb wel last van de overschakeling.
  Eerder slaap krijgen en vermoeid zijn, heb eerder trek in eten dat soort dingen en dat duurt bij mij ook meestal wel een week of 2.
  Maar straks met de zomer tijd heb ik er weer last van.. ze mogen van mij ook best gewoon weer 1 tijd aan houden en geen gedoe meer met uur voor/achteruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het tijdverschil wel prima, want het is minder lastig om vroeg op te staan.

  BeantwoordenVerwijderen