woensdag 9 oktober 2013

Mijn nieuwe bolide

Jaaaaa, ik heb een 'nieuwe' auto. Ben zo blij. Het leek er even op dat het door een miscommunicatie niet door zou gaan. Twee weken geleden, op een woensdagavond maakte ik namelijk al een proefritje. Mijn vader reed mee en bekeek de auto op eventuele gebreken. Hij ontdekte wat roest bij de achterkant van de auto (bij de wielen). Dus hij adviseerde mij om de auto even na te laten kijken.

De verkopende partij dacht dat ik een volledige aankoop APK wilde en vonden dat voor deze auto niet nodig. Ik legde uit dat ik graag even wilde weten waar ik volgend jaar bij de keuring rekening mee moet houden.

Dus vanmiddag haalde ik de auto op en reed naar een keuringsstation.
Auto op de brug. Ik er ook onder... (zoooo geen verstand van auto's, maar ik was nieuwsgierig). Wel een klein gat onstaan door roest. Dat moet volgend jaar gelast worden (zou op een euro of 40 komen).
Verder vonden ze het op alle punten een 'keurige' auto. Helemaal voor het bouwjaar (1997). Ik hoefde voor de keuring trouwens niets te betalen. Zo fijn.

De eigenaresse wilde nog wel graag de radio houden. In gedachten wilde ik graag 50 euro minder betalen (Roestplek en radio). Maar goed, onderhandelen over wat ik heel graag wil, is niet mijn sterkste punt heb ik vanmiddag gezien haha. De vraagprijs was 750 euro. Dat heb ik met liefde (en euro's) betaald. (Even tijdelijk geleend van onze gouden gans spaarrekening. Moet eigenlijk niet, maargoed, gaat ook heel snel weer terug. Uitgaven in Barcelona waren wat aan de 'ruige kant').

Over onze huidige auto (bouwjaar 1987) ook goed nieuws. Die mag onder bepaalde voorwaardes meedoen aan een lager motorrijtuigenbelasting tarief. Doordat het als het ware nu een 'tweede auto' is, kan ie ook in een 'oldtimer' verzekering. Met de besparingen die dat op gaat leveren is mijn nieuwe bolide zowat weer betaald.

Vanavond heeft manlief met zijn twee meter benen ook nog even een rondje gereden. Ging prima. Stoel helemaal naar achteren. Hij is blij voor mij. Ik heb de spullen voor mijn werk (pasje, map, paraplu etc) al klaarliggen en verheug me op mijn ritje morgenvroeg.

1 opmerking: