vrijdag 25 oktober 2013

Het overzicht kwijt

Nou, niet letterlijk hoor, het overzicht kwijt. Gewoon een excelbestand. Wel een beetje het overzicht van alle uitgaven, doordat de salarissen op een rekening binnenkomen, waar de automatische incasso's (nog) niet afgaan. Daardoor schuiven we regelmatig met geld.

Mijn 'pre pensioen' is binnen. De 1197 euro bruto, veranderde in 754 euro netto. Loonheffing.... Hmmmm.... Voor mijn gevoel had ik over mijn ingelegde pensioenpremie destijds ook al heffingen afgedragen.
Huup huup, barbatruuk idee. Ik spek de staatskas weer een beetje bedenk ik dan maar.

Maargoed, de mini auto is zeg maar weer betaald. Dat geld hadden we tijdelijk van onszelf 'geleend'. (Van de rekening met geld waar we alleen geld van af mogen halen voor dingen/zaken/projecten die extra geld op leveren. Nu levert de zuiniger auto ook een besparing op natuurlijk).

Dus zojuist heb ik vast een gedeelte weer overgeboekt naar de spaarrekening(en). Zal zo de huur overmaken (die hebben we als een van de weinige dingen nog niet automatisch, omdat ik pas betaal wanneer het salaris binnenkomt).

Met manlief heb ik al afgesproken per 1 november een nieuw overzicht te maken. Gisteren hadden we het er over, wat het zo inhouden wanneer hij ook 36 uren per week gaat werken. Zou bijna 200 euro per maand minder aan inkomsten opleveren. Voordeel is dat hij dan 1x per twee weken een dag vrij is en het voor hem (en voor onze dochter en mij waarschijnlijk ook) wat meer rust brengt. Want tsjonge jonge, wat is hier een bom in huis ontploft aan spullen (voornamelijk de mijne, dat is dan weer jammer haha). Wasgoed, strijkwerk, schoenen, oud papier, afwas op het aanrecht etc. De gezonde groentes liggen in de mand in de keuken te wachten op een moment van kook inspiratie.

Die we door het vele werken nou niet echt hebben. Dus dit was een brood, pizza, rijst met boontjes achtige week. Met (veel) hogere uitgaven aan boodschappen. Want dat doen we dan snel na het werk, met hongerige magen, waardoor alles ineens heel aantrekkelijk lijkt.

Vanavond ben ik 'only the lonely'. Man overver, voor een etentje met oud studie genoten. Dochter nog bij mijn schoonouders. Morgen komen ze samen terug. Verheug ik me nu al op. Ga ik nu nog even wat hoog noodzakelijk puin ruimen en dan lekker uitslapen morgenvroeg. Heerlijk.

2 opmerkingen:

  1. ik ken dat 'hier een bom ontploft'. Ik ben net terug van vakantie (zonder de testosteron huisgenoten), ben de hele week al aan het opruimen (niet gestreken-gevouwen was, post, boodschappen gedaan) ach ja, Oost West thuus is het nu wel alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt bekend dat heen en weer schuiven met geld ;)

    BeantwoordenVerwijderen