Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
12 september 2013

Wel of niet beleggen?

Met de extra inkomsten van de komende tijd, hebben we het voornemen om ook extra te gaan sparen. De spaarrente bij onze huidige spaarrekening is 1,6%. Niet echt om over naar huis te schrijven. Dus bedachten we, dat we in plaats van alleen extra sparen, ook ieder wel een (klein) bedrag apart kunnen leggen voor een beleggingsfonds. Dat bedrag maak ik dan over naar onze zakgeld rekeningen. Zodat we zelf kunnen bepalen wat voor fonds we kiezen.

Ooit las ik een boek over indexbeleggen. Het is te lang geleden om me daar nog details van te herinneren. Ik vond het wel interessant. (Binnenkort het boek maar weer eens lenen bij de bieb).

In de laatste FiscAlert las ik over de micro krediet beleggingsfondsen van de ASN bank en Triodos. Dat lijkt me wel wat. Sinds maandag heb ik een beleggingsrekening. Ik heb zojuist het eerste bedrag er naar over gemaakt. Morgen ga ik mijn eerste (mini) transactie doen.

Mocht je nog tips hebben op het gebied van beleggen, dan hou ik me zeker aanbevolen.

Would you like to comment?

 1. Reacties
  1. Mij ook wel hoor. Heb vandaag mijn eerste order gedaan. 25 euro ingelegd in een fonds. Wordt vervolgd

   Verwijderen
  2. Heb je gekeken wat je kosten zijn voor deze transactie, aan- en verkoopkosten? Denk dat je geld verdampt door de kosten nu.....Schat dat je hier een euro of 15 voor moet afrekenen....

   Verwijderen
 2. @geldover In het fonds waarin ik beleg zijn de transactiekosten erg laag. 0,10 cent op de de transactie, dus er is nog niets verdampt gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indexbeleggen is interessant (lage kosten). Voorlopig ben ik, nu mijn spaarbuffer vol zit, wat aan het uitzetten bij geldvoorelkaar.nl. Hoge rente, tussen de 5 en 11 procent. Je geld zit wel een tijdje vast. Zit ook risico aan vast, maar het voelt goed dat ik zelf de bedrijven kan uitzoeken. Sommige bedrijven zit het verhaal vol hete lucht en arrogantie, die laat ik zitten. En ik kan zo producten steunen waar ik achter sta. En tot nu toe hebben zowel VL als ik geen achterstanden gezien, laat staan geld verloren.
  En je kan zelf je geld goed spreiden over de bedrijven, minimum inleg is 200 euro. Dus het uiteindelijke risico over mijn geld vind ik acceptabel. Maar dat blijft natuurlijk een eigen inschatting.

  BeantwoordenVerwijderen