zaterdag 14 september 2013

VIP klanten

Een vrije zaterdag. Tsja, wel jammer dat die opruim- en schoonmaakkabouters hier niet meer komen door de week. Want onze dochter ging het aantal dode vliegjes achter de jaloezie tellen.... Oeps... Daar lagen wel heel veel. De vensterbanken had ik ook al heel lang niet afgestoft.

Een van de voordelen van ons kleine woonoppervlak, is dat het ook zo weer schoon is. Dochter heeft een aantal 'taken', die ze uiteraard onder licht protest wel doet. De glazen salontafel schoonmaken bijvoorbeeld. Of afdrogen. En altijd de tafel dekken en weer afruimen. Nou, in combinatie met onze werkzaamheden, afwassen, stofzuigen en de was ophangen waren we op tijd klaar.

We zouden met ons drietjes naar de stad. Manlief en dochter moeten beide nieuwe schoenen en een jas. Ik schreef 'zouden', want neefje en nichtje kwamen logeren vandaag bij mijn ouders, dus uiteraard wilde zij ook bij opa en oma slapen. Omdat ze zich daar zo op verheugde, had ze geen zin meer om te winkelen.

Ook prima. Als ik iets vervelend vind, is een kind wat tegen haar zin in mee gaat (onze dochter dus). Zo togen we met ons tweetjes naar de stad. (Dochter mocht en kon al eerder naar opa en oma).
Heel luxe, de auto in de parkeergarage gezet. 'Slechts' 1 euro per 22 minuten. (Waarom heb ik geen parkeergarage bedacht ik me).

Schoenen waren binnen 15 minuten gekocht. Toen op jassenjacht. Ik heb volgens mij de meest zuinige man ooit. Hij heeft alle consuminderjaren werkelijk niets gekocht wat niet noodzakelijk was. Hij heeft laatst op aanraden van mij zijn oude jassen weggedaan. Nu wilde hij graag een sportieve en een nette jas. Die vonden we bij de V&D. Een jas had hij al afgerekend. Bij het afrekenen van de tweede jas, werd gevraagd of hij een VIP pas heeft. Die heeft hij wel, maar lag in de auto. Bleek dat er 21% korting was... Nou, dat vonden we wel een erg groot voordeel. Dus op naar de klantenservice. Ondanks dat hij de pas niet bij zich had, kreeg hij wel de korting. Op beide jassen. Scheelde toch ruim 45 euro. Snel verdiend.

En ook weer uitgegeven :) We zijn namelijk lekker met zijn tweetjes uit eten geweest. We kwamen nog bekenden tegen en hebben gezellig bijgekletst.

Nu nog even de bedden weer opmaken (op de bedopmaakkabouters zijn er niet) en dan is het al bijna weer zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten