zondag 22 september 2013

Toekomstdromen

Mijn weekend alleen (nou ja, 1,5 dag) vloog voorbij. Gisteravond zat ik heerlijk met een breiwerkje. Voeten op de bank. Nog wat opgeruimd, lekker gelanterfant. Om 23.00 uur had ik het ineens gehad. (Door de week zou ik om die tijd naar bed moeten gaan en dan doe ik het niet). Lekker naar bed gegaan. Eerst nog in bed verder met mijn breiwerk, haha... Toen dacht ik, ach nog even lezen...

Vorige week had ik een aantal boeken gehaald bij de bibliotheek. Onder andere 3 dwarsliggers. (overdwars boekje, met heel dun papier). Eentje had ik nog niet gelezen, de Reünie, dus die haalde ik uit de kamer. Dat was geen goed idee, want ik was zo benieuwd, dat ik tot 02.37 uur door heb gelezen. Toen had ik het boek uit. Voorlopig haal ik even geen boeken, want ik blijf doorlezen. (Hiervoor las ik het Diner, ook al zo'n spannend boek).

Vanmorgen werd ik uit mezelf om 09.16 uur wakker. Als ik dat zo een beetje bekijk, zou ik met zo'n 6,5 uur slaap kunnen doen.
Het was een grauwe ochtend, dus ik heb me bezig gehouden met de was (tsjonge jonge, staaaaaapels, we zijn maar met ons drietjes) en ik heb mijn herfst/winter kleding uit 'de doos' gehaald. Het echte zomerse spul weer in de doos. Ondertussen wat gestreken. Ik merk dat ik tijdens dat soort klusjes lekker mijn gedachten op de vrije loop kan laten.

Zo bedacht ik, als onze dochter volgend jaar in 'de stad' naar het middelbaar onderwijs gaat, we daar ook wel kunnen gaan wonen. We werken er allebei. Zou een hoop schelen in reiskosten. Onze vergoedingen zijn zeker niet kostendekkend namelijk. Dochter hoeft dan ook geen trein/busabonnement. Lekker op de fiets (of met zo'n leuke Vespa scooter) naar mijn werk. Heerlijk, even dromen over de mogelijkheden.

Tot dat ik vanavond op F.unda keek. Huren in de leuke op fietsafstand buurt(en) gaat vanaf 1000 euro per maand. En iets 'leuks' kopen kan alleen als we ongeveer 100.000 euro boven het budget (wat we nu in gedachten hebben) opgooien.

Ach.... wie weet wat de toekomst brengt. Heb in ieder geval een erg leuk huis opgeslagen onder de favorieten. Langs het water, in een monumentaal pand, in het centrum, prachtig uitzicht, voor maar 2250 euro huur per maand... Mocht het bevallen, dan is de vraagprijs slechts 598.000 euro k.k. Oh ja, dan gaat het om een dubbele bovenwoning, met dakterras, want het pand eronder, daar zit nog een bedrijf in. :)

3 opmerkingen:

 1. De hoeveelheid slaap heeft ook te maken met wat je overdags doet natuurlijk.

  Heerlijk is dat lezen. Je lekker focussen op 1 ding.

  Vespa kost tegen de drieduizend euro en de verzekering voor een jonge meid allrisk in een stand wonend, ik denk toch tegen de 400.
  Ik heb geen Vespa helaas, maar een scooter die minder in trek is, met een wa verzekering met leeftijdskorting WA is 35 euro.

  Sweet dreams

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent pas echt arm als je geen dromen meer hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi....lekker dat dromen. En je weet vast ook dat je dromen uit komen als je er maar in blijft geloven :) Je hebt een leuke blog. Ik lees nog even verder. Kom je ook eens bij kijken? Groetjes Merel

  BeantwoordenVerwijderen