woensdag 25 september 2013

Te veel verdienen

Na een korte werkdag (zo heerlijk, maar tot 12.30 uur werken op woensdag) was ik samen met mijn dochter thuis.
Haar aanvankelijke enthousiasme voor de verkoop van kinderpostzegels was ze snel kwijt. Een school in de buurt had vanwege een studiedag vandaag, gisteren de enveloppen al meegekregen. Dus bij heel veel huizen waren er al kinderen geweest.
(Morgen neem ik de envelop mee naar het werk, ik heb vast wel collega's die ook leuke pleisters of kaarten willen).

De telefoon ging en het was een dame van de woningbouwvereniging.
We hadden voldoende punten en kwamen in aanmerking voor een ander huurhuis. Alleen had ze het dossier erbij gepakt en zag dat we meer dan de norm voor sociale woningbouw verdienen... Of dat inkomen nog juist was vroeg ze... Nou nee... Want er is nog meer bijgekomen.

Dus ging de woning niet door. We verdienen te veel. Vinden we zelf nog niet hoor haha. Maar voor de begrippen om te kunnen huren wel.
Even een lichte teleurstelling... Ze adviseerde ons dan nog zo lang als het kon op de flat te blijven wonen. Konden we mooi sparen volgens haar. Lief bedoeld, maar we willen er wel graag vanaf, die flat van ons. De huizenspeurtocht gaat verder.

Voor wat betreft de auto. Daar heb ik zojuist een proefritje in gemaakt. Superpittig 'bakkie'. Dus die gaat voor een soort van pré keuring. Als daar alles goed bij is, dan scheur ik binnenkort met mijn nieuwe bolide naar mijn werk. Miep, miep....

8 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nou zo krom aan het huur- en hypotheeksysteem, er moet een hele inkomensgroep zijn dat tussen de wal en het schip vallen nu; een te hoog inkomen voor een sociale huurwoning en een te laag inkomen voor vrije sector huur of voldoende hypotheek. Succes met je zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eeuwige kwestie: het wel verdienen maar het niet krijgen ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig zijn de koophuizen al lekker gedaald in prijs.

  Waarom wil je een auto? Dat kost best veel geld. Fietsen? Scooteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. onze woningbouwcorporatie heeft ook huurhuizen die net wat duurder zijn. wel sociale huur in principe, maar geen recht op huurtoeslag. minimale inkomensgrens toen 28.000 euro per jaar.. anders mag je er dus ook niet op reageren.. geen idee of ze dat bij andere verhuurders misschien ook hebben ??? andere huur is zoveel duurder...

  BeantwoordenVerwijderen