Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
07 september 2013

Te lage prijzen voor handgemaakte artikelen

Heerlijk om vanmorgen wakker te worden zonder wekker. Zo lekker.
Gisteravond creatief geweest met verf. Samen met dochter heerlijk 'gekliederd'. Ze had voor opa en oma een schilderijtje gemaakt van hun kat. Erg leuk geworden.

Over mijn eigen creaties, was ik minder tevreden. Ik vind acrylverf zeker leuk. Alleen merk ik dat ik er nog niet zo in bedreven ben.

Vandaag stond mijn moeder op een amateurkunst markt. Vorig jaar stond ze er ook, samen met haar zus. Het is een gemoedelijke markt, voor een bejaardentehuis. De kraamhuur is inclusief soep en broodjes.

Het viel me op dat de handgemaakte artikelen belachelijk laag geprijsd waren. Aan de ene kant van mijn moeder stond een dame die met filigraan papier de prachtigste creaties maakt. Aan de andere kant een dame met zelfgemaakte kaarten. De meeste kaarten verkocht ze voor 50 cent per kaartje. Leuk voor mij natuurlijk, zulke lage prijzen.

Ik raakte in gesprek met een vrouw, die prachtige beelden van klei maakt. Ik vroeg haar waarom ze haar verkoopprijs zo laag had. Ze gaf aan haar prijzen aan te passen aan het publiek. Bijzonder. Ik snapte het wel hoor.

Ook mijn moeder vraagt naar mijn mening te weinig voor haar handwerk. Ik vind het zelf ook lastig hoor, een prijs te bepalen, voor dat wat ik zelf maak. Uren reken ik sowieso al niet. Maar toch zeker wel de materiaalkosten, plus iets extra's.

Voor de 'verkopers' onder mijn lezers. Hoe bepalen jullie de prijs voor je dienst of product?

Would you like to comment?

  1. Het is inderdaad best wel lastig. Kosten wil ik er in ieder geval wel uit hebben, en als het even kan ook iets meer inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen