zondag 8 september 2013

National Achievers Congress 2013


Elke maand sparen wij 75 euro voor 'education'. Oftewel, een stukje persoonlijke, creatieve en/of financiële ontwikkeling. Dat kan zijn in de vorm van een boek, een workshop of een uitgebreide training. De ene keer doen we los van elkaar iets (zo ben ik onlangs naar een illustratieworkshop geweest). Binnenkort gaan we samen naar het National Achievers Congress

Met sprekers als Robert en Kim Kiyosaki, (wellicht bekend van het boek, arme pa, rijke pa of het spel Cashflow game) Les Brown en voor mij nog onbekend, Gerry Robert.

We vinden het heerlijk om zo een weekend onder vrijwel gelijkgestemde mensen door te brengen en uiteraard weer nieuwe dingen te leren op het gebied van o.a. financiën.

Enige uitdaging is altijd, om ons niet te laten verleiden tot het kopen van nog meer boeken en andere zaken :)

Ben benieuwd of er iemand van jullie hier ook naar toe gaat? En ook wat jullie ondernemen op het gebied van persoonlijke, creatieve en/of financiële ontwikkeling...

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi idee om daar een potje voor te maken en daar maandelijks geld in te doen. Ik heb een spaarrekening (waar ik vakantiegeld en geld dat ik verdien met verkopen) opzet en dat ik alleen besteed aan extra dingen. Waaronder boeken en cursussen. Het congres zegt me niks, en de namen ook niet (moet ik me schamen?). Ik ga binnenkort ook twee illustratieworkshops doen, en kijk nog rond naar een leuke cursus in 't een of 't ander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je hoeft je niet te schamen. Maar Rich Dad Poor Dad (of de nederlandse vertaling daarvan) is echt zeker wel een aanrader. Meestal heeft de bieb wel boeken van Kiyosaki. Leuk zeg, illustratie workshops. Nog op specifiek gebied?

   Verwijderen
 2. Ik lees wel eens over dit soort dingen en op zich spreekt het me wel aan, maar vriend zit er helemaal niet zo in en alleen zou ik ms nog wel een dag gaan, maar niet een heel weekend. Tenminste, nu nog niet. Ik heb me wel laatst voor een NLP opleiding ingeschreven, waarbij ook b.v. veel aandacht is voor persoonlijke effectiviteit (en die gegeven wordt door iemand met een goedlopende praktijk met veel zakelijk inzicht, dus hopelijk weerspiegelt dat ook in de opleiding).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat je alleen niet een weekend zou gaan. Zou ik ook niet doen. Wanneer begint je NLP opleiding? Of is het al begonnen? Gaaf dat je dat gaat doen. Helemaal fijn dat het van iemand is die ook daadwerkelijk een goedlopende praktijk heeft.

   Verwijderen
 3. Hai, ja leuk, zou ik eigenlijk ook moeten doen.
  Ik ga binnenkort een creatieve workshop doen (glas fusen met de hotpot). Als ik het echt leuk vind en goed kan misschien een shoppie op Etsy? Verder heb ik pas geinvesteerd in een nieuwe hobby/sport: hardlopen. Ik volg nu een introductiecursus. Hoop er over een tijd meer conditie mee te krijgen en een taille, om een leuke rok ofzo op te hangen.
  Heb je ooit "The 4 hour workweek" gelezen? Misschien wel iets voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Glas fusen met de hotpot? Daar moet ik maar eens op gaan goegelen :) Hahaha, een taille voor je rok. 4 hour workweek staat hier in de kast. Internetmarketing cursus die we hebben aangeschaft is ook gebaseerd op weinig uren werken, met een hoog rendement. Wat vond jij van het boek?

   Verwijderen