Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine meisjes worden groot

Dochter wilde naar de kapper. Van mij hoefde het nog niet, maar een karaktertrekje heeft ze zeker van mij, wat ze in haar 'kop' heeft zitten, zit niet ergens anders zeg maar.

Woensdag dacht ik er eindelijk aan om te bellen. Vanmiddag kon ze terecht. Direct uit school. Moest ze wel op de fiets heen. Ik kwam rechtstreeks vanuit mijn werk en zag haar grote groene fiets al staan.

Ze zat al in de kappersstoel. Ik dacht, even afrekenen en dan ga ik vast... Maar dat wilde ze niet... Dus dronk ik een theetje bij de kapper en kletste even bij. (Onze plaatselijke kapster heb ik bij op school gezeten). Na het afrekenen ging ik met de auto naar huis en dochter met de fiets. Zo leuk om te zien dat ze steeds meer dingen zelf doet en durft. (#trotsemoeder)

Bij thuiskomst bleek dat de bezorger van UPS geweest was. Met een pakketje met producten waar we met smart op wachten. Maandag komen ze opnieuw. Dus een oefening in geduld.

Er zat ook een envelop van de woningbouw bij de post. Opnieuw mogen we onze interesse aangeven voor een woning in de door ons gewenste straat. Dit keer heb ik gebeld om het door te geven. Het euforische gevoel van de vorige keer ontbreekt volledig. Ik wil vanavond wel even kijken in welk gedeelte van de straat het ligt. We staan nummer 11 op de wachtlijst. Dus moet er wel een groot wonder gebeuren, willen wij het krijgen. Maar goed... Je weet maar nooit.

Via mijn werk mocht ik een nieuwe agenda bestellen. Gezien mijn agenda tik, heel erg fijn. Ik heb al een supermooie agenda in huis voor 2014. Die ga ik privé gebruiken. Nu heb ik de A5 navulling voor een Succes agenda besteld. Die ontving ik vandaag. Heel erg blij mee. Heb bedacht dat ik de mega map met aantekeningen en overige belangrijke zaken die ik altijd meesleep, dat ik die ga omzetten in de agenda. Kan op mijn werk op A5 printen, dus helemaal goed.

Voor de rest ga ik genieten van mijn weekend. De tigste was van deze week draait. Gooi ik straks in de droger (Ja, ik weet dat dat niet consuminderig is, maar oh zo handig). Nu alleen nog een maaltijd verzinnen. Het liefst een zo makkelijk mogelijke.

Morgenmiddag naar de kapper. Alleen knippen bedacht ik. Die 2 cm uitgroei werk ik toch maar zelf even bij. Vervolgens ben ik de rest van de zaterdag alleen. Man en kind gaan mijn schoonouders zondagmorgen heel vroeg van Schiphol halen. Dus die slapen een nachtje overver. Lekker lummelen voor mij en UITSLAPEN. Verrukkelijk vooruitzicht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk