Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
26 september 2013

Geld, geloof en politiek

Vandaag in de koffiepauze op het werk, vertelde ik aan wat collega's dat we niet in aanmerking kwamen voor de huurwoning. De meningen daarover varieerden nogal.

Het gesprek ging over naar andere geld- en belastingzaken.
Zoals de 'belachelijkheid' dat mensen zonder kinderen, zonder meer moesten betalen/bijdragen aan mensen met kinderen.
Ik zat met 3 collega's zonder kinderen... Een collega was wel heel fel. Over toeslag voor kinderopvang, kinderbijslag, scholen voor kinderen etc. Nu heeft onze werkgever ook met onderwijs te maken. Dus zonder kinderen, geen onderwijs en geen baan voor haar. (Zo heb ik dat niet gezegd hoor).

Naast geldzaken kwamen er naar aanleiding van het boek dat een Duitser over Hitler had geschreven (wat als hij nog zou leven, ik heb alleen maar wat over het boek van horen zeggen) andere gespreksonderwerpen naar voren. We kregen het over politiek en geloof.

Om eerlijk te zijn, zijn dat onderwerpen waar ik het liever niet met mijn collega's over wil hebben. Om discussies op de werkvloer te voorkomen. Dus ik redde me uit het gesprek, door eerlijk te zijn en te zeggen dat het onderwerpen zijn, waar ik te weinig verstand van heb om mijn mening daarover te kunnen en willen geven.

Over geldzaken wil ik het altijd wel hebben haha. Maar ja, ook op dat gebied ben ik vaak een andere mening toegedaan.

Waar heb jij het wel en niet over met je collega's?

Would you like to comment?

 1. Jullie praten in ieder geval wel over wezenlijke zaken zeg! Ik werk vanuit huis, en heb dus geen collega's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het met collega's voor al over.... het werk :-) Af en toe wat over hobby's en familiezaken.
  Maar als die collega's weer klagen over dat ze meebetalen aan een andermans kinderen mag je ze vertellen dat ze investeren in hun eigen toekomst: de kinderen van nu moeten hun later zorg verlenen als ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en die kinderen betalen later hun aow en pensioen.
  (Wel een erg lange zin geworden)

  WG

  BeantwoordenVerwijderen