vrijdag 27 september 2013

Een verrassing van ruim 1100 euro

Vanmiddag kwam ik thuis en lag er een mini pakketje van Zonnatura in de brievenbus. Een heerlijk notenreepje en twee zakjes thee. De zon scheen, dus ik heb het (nadat ik de was had opgehangen :)) op mijn gemak opgepeuzeld op het balkon.

Ondanks het lange dekbed overtrek van de buurvrouw aan de waslijn boven ons, had ik af een toe een streepje zon op mijn gezicht. 'Big smile' vanmiddag, want.....

Laatst schreef ik over pensioenperikelen en toen ik daarover schreef, dacht ik, wat zou het fijn zijn wanneer er een pensioendeel afgekocht zou kunnen worden. Dat heb ik eerder gehad. Nu ontving ik een brief. Inzake fusering van twee pensioenfondsen, wordt er binnen twee maanden van nu, een bedrag van ruim 1100 euro overgemaakt op mijn rekeningnummer. Superfijn.

Dat gaat uiteraard door de de 'Gans met de Gouden eieren rekening'.
Met de wekelijkse uitbetaling van man's salaris, boek ik nu ook wekelijks geld over. Naast het sparen ben ik begonnen met indexbeleggen. Iedere week leg ik 25 euro in. Ik heb twee verschillende fondsen nu. Een met een hoog rendement en hoog risico. En een met een iets lager rendement en ook lager risico. De transactie kosten bedragen 0,10 cent per keer. Ook manlief maak ik elke week nog 25 euro over, hij gaat waarschijnlijk ook beleggen. We hebben afgesproken dat we dat geld gewoon zelf mogen besteden aan zaken waarvan wij denken/hopen dat het te zijner tijd meer geld op gaat leveren.

Het rijke gevoel neemt dagelijks toe. Ik merk dat ik elke dag meer vertrouwen krijg in mijn eigen 'geldvermeerderkunde'. Het project waarin we ruim 700 euro geinvesteerd hebben vanwege het hoge rendement (25%) loopt ook als een tierelier. We kunnen al wel gedeeltes opnemen. Omdat we het geld niet nodig hebben op dit moment, laten we het gewoon nog meer opleveren.

Morgen hebben we feest. Van mijn zusje en zwager. Vanwege verjaardagen en zoveel jaar getrouwd zijn. Onze dochter is al op de feestlocatie. We konden daar overnachten in een tenthuis. Gelukkig begreep mijn zusje dat dat echt niet aan mij besteed is... Lekker nog een nachtje thuis in eigen bed haha.

Allemaal vast een heel fijn weekend. Ik vermoed dat ik morgen niet aan bloggen toekom.

7 opmerkingen:

 1. Klinkt als een hele goede site/bank waar je dat beleggen doet. Ik was er ook naar aan het kijken, welke site moet ik bekijken?
  En wat is het bewaarloon enzo? Is dat ook lekker laag bij die site?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via de ASN bank. Ik beleg in het microkredietfonds en het waterfonds. Bewaarloon? Volgens mij niets. Moet eerlijk zijn dat ik me daar niet echt in verdiept heb... Staat vast wel op de site.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Typefout in de vorige reactie :) Uiteraard heb ik nog even gekeken op de website van de ASN bank. Bewaarloon heet daar beheerkosten. Onderstaande tekst komt van de site.

   Beheerkosten
   Naast aan- en verkoopkosten heeft u als belegger in ASN Beleggingsfondsen te maken met beheerkosten. De beheerkosten worden uitgedrukt in het totalekostenpercentage (TKP).
   Deze kosten worden niet apart in rekening gebracht, maar in de koers van het fonds verrekend. Beheerkosten zijn onder meer de beloning voor de vermogensbeheerder en de accountant. Meer informatie vindt u in de Essentiele Beleggersinformatie van het fonds.

   Verwijderen
 2. Mooi! Ik waag me er maar niet aan. Het lijkt me iets waar je toch een béétje verstand van moet hebben. Er komt een financieel redelijk zware maand aan, hopelijk krijgen we daarna weer wat lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 25% rendement. Klinkt als te mooi om waar te zijn.
  Is het echt zo?
  In het verleden zijn zoveel van die projecten windeieren gebleken.
  Typte ze voorzichtig......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij jou @Bloem ? Waar ik in geinvesteerd heb levert echt 25% op. Geen windei. Alleen bij het omwisselen van dollars naar euro's zal ik minieme kosten hebben.

   Verwijderen