dinsdag 17 september 2013

Dolle dinsdag

Niet vanwege de troonrede hoor, die dolle dinsdag. Daar heb ik nog maar een klein stukje van gezien via uitzending gemist.

Gisteren op de terugweg naar huis, brak de binnenspiegel van de auto af. Aaaaarghhh. Die was met het volladen van de auto met kringloopspullen eerder afgebroken. En met speciale plakkers van de autowinkel weer geplakt. Flatterige plakkers, veel te zwak voor onze degelijke zware spiegel.
Ik reed gelukkig nog niet zo hard toen het gebeurde.

Helaas kreeg ik het gisteren niet meer geplakt. Omdat de weg naar huis vrijwel recht toe, recht aan is, ben ik maar zonder binnenspiegel verder gegaan.

Vanmorgen met de bus naar het werk gegaan. Brug omhoog... Gelukkig had ik wat te lezen bij me. Na aardig wat scherpe bochtenwerk van de buschauffeur was ik een beetje wee op de maag. Dus de laatste kilometers heb ik gewoon gezeten. Volgens mij heel onbeleefd gegaapt. Tsjonge, wat vind ik hele dagen werken vermoeiend. Nu is het nog maar dinsdag. En nog niet eens echt winter. Met 's ochtends in het donker opstaan en vertrekken en 's avonds in het donker terug komen.

Vandaag op mijn werk had ik een 's ochtends een workshop en nam ik 's middags 2 uur mijn oude werk waar, omdat een collega daar ook een workshop had. Gevolgd door een werkoverleg, was ik aardig gaar. Heel fijn dat ik opgehaald werd door manlief.

Thuis heel even gezeten, iets te eten erbij. Waarna ik op pad ging om dochter van toneelles te halen en hij onderweg naar mijn ouders voor het regelen van allerlei overstappen van energie, telefoon- en internetproviders.

Ondertussen overwegen we vanwege de steeds meer gebrekkige staat van de auto, toch om een auto privé te 'leasen'. Lijkt me zo fijn om een 'nieuwe' auto voor de deur te hebben staan, waarbij we geen omkijken hebben naar eventueel onderhoud qua kosten. Maar bij het vergelijken van verschillende lease maatschappijen zag ik al wel, dat alles 'vanaf' prijzen zijn.

Heb jij of ken jij iemand, die ervaring heeft met een goede/leuke/betrouwbare lease maatschappij?

Ik heb vanmiddag contact gehad met een plaatselijke garage. Met de eigenaresse heb ik vroeger nog op de middelbare school gezeten. Zij is niet zo lyrisch over leasen. Slim als ze is, bood ze wel aan voor ons te willen kijken voor wat mogelijkheden. Er staat namelijk een hele aantrekkelijke auto bij de garage in de verkoop. Maar de vraagprijs daarvoor is bijna gelijk aan wat we eind december op de spaarrekening willen hebben staan. Dus daar slaap ik nog even een paar nachtjes over.

Morgenvroeg eerst maar provisorisch de binnenspiegel weer vastplakken. Zodat ik in ieder geval veilig naar het werk kan. Lekker een halve dag morgen. Heb ik even tijd voor wat auto- en andere zaken.
10 opmerkingen:

 1. Op persoonlijke titel leasen?? No way, je betaalt drie keer de prijs van een nieuwe auto. Nou da's misschien overdreven maar 'k zou nooit gaan leasen.
  Slaap er nog maar 's een nachtje over,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mijn berekening kwam de auto er niet zo hoog in prijs uit. Maar wellicht zijn er veel verborgen kosten die ik zo op de website niet zie (zag).

   Verwijderen
 2. Ik vind leasen ook véél te duur. Kniep heeft gelijk hoor.
  Je krijgt er echt spijt van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me zo heerlijk om een nieuwe auto te rijden, voor een periode van 3 jaar, met een vast bedrag...

   Verwijderen
 3. Een auto leasen is helaas erg duur...
  Is het geen optie om toch die spaarpot open te breken en daarbij dus op nieuw te beginnen met de buffer?

  Ik ga in de herfst vakantie beginnen met het boek :) Dan heb ik enkele examens achter de rug en kan ik lekker doorlezen en daarbij de opdrachten/oefeningen volbrengen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De spaarpot bevat nu bijna 4000 euro. Uiteraard genoeg voor weer een tweedehands auto. Maar ik zou zo graag een keer een (bijna) nieuwe willen....

   Fijn dat je in de herfst gaat beginnen met het boek, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

   Verwijderen
 4. Is het niet mogelijk je buffer aan te spreken en opnieuw te beginnen met de buffer?
  Het is zonde, maar leasen is zoveel duurder!

  Ik ga in de herfst vakantie beginnen aan het boek :)
  Nu wat examens en scripties afmaken en dan heb ik alle tijd om mij erin te verdiepen en opdrachten/oefeningen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt ook bij mensen in de buurt een auto huren, voor de keren dat je een extra auto nodig hebt. www.mywheels.nl , www.snappcar.nl, www.toogethr.com en www.wego.nu. Via www.connectcar.nl, www.greenwheels.nl en www.studentcar.nl kun je bij een bedrijf voor die paar keer een auto huren. Dan kun je de ene keer een grote huren (kringloop?) en de andere keer een goedkoop kleintje (naar je ouders?).
  En is de scooter nog een optie voor je woonwerk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scooter heb ik overwogen. Het is 22 km enkele reis, niet echt een optimale route. En ik heb een hekel aan regen. Bus en trein kunnen ook hoor. Dank voor alle linkjes voor het huren van auto's. Gelukkig wonen mijn ouders op een afstand die ook nog te fietsen is :)

   Verwijderen
 6. Volgens mij kan je via het internet toch een aantal maatschappijen vinden die je erbij willen helpen hoor. Kijk maar eens.

  BeantwoordenVerwijderen