maandag 9 september 2013

Dag 40 van het 40 dagen plan

40 dagen geleden begon ik met aandacht aan dag 1 van het 40 dagen plan. Annelieya was de enige die reageerde... Heel uitgebreid schreef ik er in de daarop volgende dagen niet over, want dat werd in het boekje afgeraden. Wellicht is het 'gemiddelde consuminderblog leespubliek' ook meer geïnteresseerd in mogelijkheden tot geld besparen, dan opties om meer bronnen van inkomen te verkrijgen. Dat is natuurlijk prima. Ik ben blij met elke lezer(es).

Vandaag is de laatste dag van de 40 dagen.

Ik schreef dat ik was begonnen om 'minder met mijn gedachten bij geld te zijn'. Of dat gelukt is? Nou, ten dele. Manlief vond een baan. Hij was toen een aantal dagen bezig met het 40 dagen plan. Komt het daar dan door? Kan ik niet bewijzen. Ik heb wel het idee door de oefeningen op dagelijkse basis toe te passen, dat het hem wel geholpen heeft. In ieder geval anders naar zichzelf en dingen te kijken.

Ik vond het prettig om 's avonds nog even de oefeningen te doen. Niet altijd, want soms was ik al zo moe, dat het verleidelijk was het niet te doen.

Gelukkig had (heb) ik dit blog ook als 'stok' achter de deur. Want ik had hier bekend gemaakt, dat ik ook 40 dagen zou bloggen. En dat heb ik gedaan.

Dus ik ben trots op mezelf. Voor 2 beloftes, waaraan ik me gehouden heb. Waarbij ik mezelf liet zien dat ik wel degelijk discipline heb :)
Of ik hier nu dagelijks blijf bloggen weet ik nog niet. Mijn andere blog heeft er wel 'onder te lijden' gehad. Daar heb ik heel lang vrijwel niets gepost.

Wie weet tot morgen, of wellicht tot een andere keer.7 opmerkingen:

 1. Ja, het is zo dat gemakkelijker is om te besparen dan geld te verdienen. Dat kost nog meer tijd, doorzettingsvermogen, moed en lef.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. Uiteraard heb ik ook jarenlang voornamelijk gelet op bespaarmogelijkheden. Tot ik vond dat ik dat genoeg had gedaan en me beter op meer verdienen kon gaan richten. Respect trouwens @opnieuw beginnen voor al je harde werk en de supermanier waarop je nu bezig bent met je hypotheek aflossen.

   Verwijderen
 2. Goed hoor! Kun je een tipje van de sluier lichten over het boek, of 'mag' dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een tipje van de sluier kan altijd. Het boek is gericht op 'gedachten worden dingen'. Het is vanuit een soort van 'goddelijke' zin geschreven. Nu ben ik niet op die manier grootgebracht, dus maak ik daar mijn eigen ding van. De oefeningen hebben te maken met een aantal stellingen, overtuigingen en affirmaties. Er zijn er 10, die dus 4x herhaald worden. Het enige nadeel van het boek vind ik het oubollige engels waarin het geschreven is. Voor de rest, is het de 4,80 euro zeker waard :)

   Verwijderen
 3. Knap dat je het hebt volgehouden. 40 dagen is best lang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, fijn om te lezen zo een compliment. 40 dagen is ook best lang. Maar ik moet zeggen (schrijven) dat het wel een soort van discipline is geworden, eentje die prettig voelt. Misschien moet ik ook maar 40 dagen gaan sporten haha...

   Verwijderen
 4. Helemaal super, wat heb je het goed volgehouden!

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen