maandag 2 september 2013

Airbnb

In oktober van dit jaar gaan we een lang weekend naar Barcelona. Vliegtickets hebben we al geboekt. Maar de overnachtingen hadden we nog niet geregeld. Ik had van iemand de tip gekregen om eens op Airbnb te kijken. Dat is een organisatie, waar je je als particulier aan kunt melden wanneer je ruimte hebt, die je graag wilt verhuren aan andere mensen.

Gisteravond vonden we een prima locatie op 5 minuten afstand van La Sagrada Familia. Ik vroeg (per mail) of het mogelijk was om heel laat aan te komen (we vliegen redelijk laat en gaan nog met de bus van Girona naar Barcelona). Dat mocht, zonder extra kosten. Het contact (zij in het Spaans (lang leve Google translate) en ik in het engels) was heel leuk. Dus we hebben gereserveerd. En hebben voor een leuke prijs 3 overnachtingen geboekt.

Daarna had ik een 'brakke nacht'. Veel wakker, onrustig over Barcelona, ons 'sleutelkind', het fulltime werken en weet ik wat veel meer. Toen ik net weer een beetje wegzakte, ging de wekker al *schrik*

Gelukkig is vandaag alles prima verlopen. Dochter heeft bij een vriendinnetje gespeeld. Ze sms-te dat ze om 17.10 uur thuis was. Toen zat ik al in de auto. Na het werk reed ik snel even langs de supermarkt (ik stopte ook voor boodschappen haha). Dat is nog wel iets wat we beter moeten plannen. Want nu stond ik met trek, mijn mandje vol te laden. Wel met de nodige euro aanbiedingen, maar dan nog... Niet handig (2 pakken ijsjes, een doosje nougat en een choco toetje waren echt niet noodzakelijk). Oh en nog een tijdschrift voor dochter. Om te vieren dat ze het zo goed heeft gedaan haar eerste dag alleen.

Manlief was er rond 18.15 uur en toen had ik net het 'diner' klaar. Rijst (opgebakken), boontjes en mais (uit blik), pindasaus en vegetarische ballen. Komkommer en kroepoek erbij en we kunnen er weer even tegen.

Over mijn 25% rendement 'verhaal'. Nee, het is geen piramide spel of iets dergelijks. Gewoon een service/dienst die ik afneem, (het bedrijf noemt dat een 'share') daarvoor betaal ik 10 dollar en die levert mij 12,50 dollar op. Mijn moeder heeft ook haar eerste 10 dollar 'share' gekocht afgelopen zaterdag. Ze vertelde me heel blij dat het nu op 1,51 dollar stond. Zo fijn dat mijn moeder die vrijwel geen engels kan lezen, dit soort dingen met een beetje hulp ook snapt. Zodra mijn eerste 'shares' 12,50 dollar hebben opgebracht, zal ik het bewijs op mijn blog tonen....

2 opmerkingen:

  1. Ik moet wel een beetje glimlachen om het ijs en de nougat. Heel herkenbaar. Zeker als je trek hebt in de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg, geniet alvast van de voorpret en natuurlijk straks ook van jullie trip!!

    BeantwoordenVerwijderen